Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SALAMANDER, in elita furnizorilor de profile PVC cu eticheta VinylPlus
SALAMANDER, in elita furnizorilor de profile PVC cu eticheta VinylPlus
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Nov 2023 06:11
Salamander Window & Door Systems a primit recent dreptul de a utiliza eticheta de produs ”VinylPlus” pentru sistemele promovate pe piata internationala, aceasta marca atestand sustenabilitatea produselor grupului german. Comentand acest eveniment, conducerea companiei, reprezentata de Götz Schmiedeknecht, Co-CEO al SIP, a afirmat ca acordarea dreptului de a aplica eticheta ”VinylPlus” este „o recunoastere importanta a eforturilor grupului de a se alinia la tendinte actuale de protectie climatica, eficienta energetica si reducere a amprentei de carbon, reprezentand totodata o noua piatra de hotar pe calea de a deveni o companie neutra din punct de vedere al impactului asupra mediului”.
 
Sustenabilitate de-a lungul intregului lant valoric al profilelor din PVC
Scopul declarat al Uniunii Europene, definit pe larg in Green Deal, este acela de a asigura o mai buna constientizare a sustenabilitatii si de a aborda in mod activ provocarile si prioritatile globale, in sprijinul tehnologiilor si proceselor ecologice de productie. Eticheta produsului ”VinylPlus” este un sistem de certificare a sustenabilitatii produselor din PVC folosite in domeniul constructiilor. Marcajul a fost dezvoltat de asociatia VinylPlus®, Institutul de Cercetare a Constructiilor (BRE) si The Natural Step. Prin initiativa respectiva, industria europeana a PVC-ului a creat un cadru de sustenabilitate pe termen lung de-a lungul intregului lant valoric, care este sustinut de companiile si asociatiile partenere.
 
Dezvoltare durabila in deplina armonie cu designul
Actiunile orientate spre protectia mediului au o indelungata traditie in strategia Salamander. Din momentul in care compania a fost infiintata, in urma cu peste 100 de ani, reutilizarea materialelor si productia de energie regenerabila (prin intermediul a doua hidrocentrale proprii) au reprezentat elemente fundamentale ale politicilor de dezvoltare. Scopul declarat de a deveni o companie neutra din punct de vedere climatic poate fi atins prin reducerea consumului de energie si prin diminuarea emisiilor de dioxid de carbon. Pentru a realiza acest lucru, Salamander se bazeaza pe implementarea de tehnologii inovatoare si pe productia electricitatii fara implicarea combustibililor fosili. De exemplu, atat la sediul central din Türkheim, cat si la unitatea de fabricatie din Polonia, in prezent productia este alimentata in totalitate de electricitate ”verde”. 
 
Fereastra Greta, un model perfect adaptat la conceptul ”Cradle to Cradle”
Un exemplu remarcabil de abordare sustenabila este reprezentat de fereastra Greta®, realizata din profile PVC cu o inalta performanta ecologica. Ansamblul este realizat folosind materie prima rezultata din ferestre demontate si resturi de PVC provenite din productie, produsul finit prezentand caracteristici de performanta corespunzatoare standardului de case pasive. Profilul prezinta o textura moderna, monocroma, cu aspect de beton, reusind sa impresioneze toate juriile de design care l-au testat in ultima perioada. Aprecierile s-au materializat prin premiul ”Excellent Product” obtinut in cadrul German Design Award si prin distinctia pentru design, conferita la Red Dot Award. Practic, ”Cradle to Cradle”, la cel mai exigent nivel de evaluare!
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left