Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 22 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SCHUCO: Carbon Control, noul sistem inovator pentru toate etapele de construire
SCHUCO: Carbon Control, noul sistem inovator pentru toate etapele de construire
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Mai 2023 06:01
Expertii furnizorului german de sisteme arhitecturale din aluminiu Schuco avertizeaza ca provocarea majora actuala este reprezentata de atingerea neutralitatii climatice in sectorul constructiilor. Industria de profil are sarcina de a ajunge la obiectivele ambitioase stabilite de politicieni si de a reduce la zero emisiile de CO2 generate in timpul constructiei, exploatarii si demolarii constructiilor cladirilor. Prin solutia sa Carbon Control, Schüco ofera o gama modulara de diverse produse si servicii pe intregul ciclu de exploatare a unei cladiri, ce permite monitorizarea decarbonizarii ferestrelor, usilor si fatadelor. De reamintit faptul ca scopul pachetului de masuri „Fit for 55” din cadrul European Green Deal al Comisiei UE este constituit de reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera in UE pana in 2030, comparativ cu 1990, si de obtinere a neutralitatii din punct de vedere climatic pana in 2050. Guvernul federal al Germaniei a adoptat suplimentar o reducere cu 65% pana in 2030, respectiv neutralitatea pana in 2045. La momentul actual, constructia si utilizarea cladirilor este responsabila de aproape 40% din emisiile globale de GES, ceea ce inseamna in mod automat ca acest segment se va confrunta cu cele mai mari provocari in perioada urmatoare. 
Prin gama modular Carbon Control, grupul Schuco ofera acum tuturor celor implicati in procesul de constructie un instrument care face posibila gestionarea optima a obiectivului construit. Sistemul garanteaza ca imobilele raman investitii rezistente la viitor, conformandu-se in totalitate exigentelor legislative extrem de stricte. Valoarea GWP (Global Warming Potential) exprimata in echivalent CO2 (CO2e) rezulta din interactiunea dintre emisiile operationale de carbon si cele incorporate. Primele sunt generate apar in timpul functionarii unei cladiri, iar celelalte masoara cantitatea CO2 prezenta in materialele utilizate. Folosirea judicioasa a resurselor materiale, a sistemelor fotovoltaice integrate in cladiri, a sistemelor inteligente de management al cladirilor si a produselor certificate Cradle-to-Cradle pot reduce emisiile totale. Totusi, gestionarea acestui proces si respectarea reglementarilor complexe si a certificarilor este greu de reconciliat cu situatia cu care se confrunta constructorii. Este tot mai dificil pentru birourile de proiectare si firmele de arhitectura sa gestioneze corect multitudinea de cerinte si specificatii, iar producatorilor le este la fel de greu sa indeplineasca cerintele specificatiilor de sustenabilitate, pentru a se asigura ca firma ramane nu numai competitiva, ci si pregatita pentru viitor.
Prin Carbon Control, Schüco ofera o gama modulara de produse si servicii pe intregul ciclu de exploatare, ce permite monitorizarea decarbonizarii fatadelor pe o baza specifica proiectului. Sistemul este organizat in functie de cele patru etape: planificare, constructie, exploatare si dezmembrare. Pe langa produsele si serviciile oferite de Schüco, conceptul cuprinde, de asemenea, servicii de consiliere si asistenta specifice proiectului, oferite de o echipa de consultanti, care au sarcina de a-i ajuta pe arhitecti, dezvoltatori si producatori sa minimizeze in mod activ amprenta de carbon a sistemului de anvelopare a cladirii. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left