Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


BILAMA SRL

BILAMA SRL

Adresa: Str. Orban Balazs nr. 22, Odorheiu Secuiesc, Judet Harghita
Telefon: 0744-788.222
Fax: 0266/215.935
E-mail: bilama@farago.ro
Web site: www.farago.ro
Domenii: Sisteme de feronerie
Descriere activitate
Comercializeaza produse destinate domeniului tamplariei termoizolante: sisteme de feronerie pentru ferestre si usi marca AGB-Italia, unelte, vopsea etc.
Prezentare companie/institutie
BILAMA planifica extinderea distributiei la nivel national
 
 
 
 
 
 
Lazar Biró (57 de ani)
Functia/Firma: administrator, Bilama;
Experienta profesionala: 30 de ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
In vederea dezvoltarii activitatii, managerii companiei Bilama (din judetul Harghita) au ca principal obiectiv de dezvoltare, pentru 2023, extinderea ariei de distributie in noi zone la nivel national, dupa cum precizeaza Lazar Biró, administratorul societatii. In cadrul firmei Farago, membra a aceluiasi grup, se intentioneaza derularea, pe termen scurt, a unui proiect finantat din fonduri europene, care presupune instalarea de panouri fotovoltaice, in valoare de 150.000 de euro, pentru a se asigura o parte importanta din necesarul de energie.
 
- Detaliati cum se deruleaza activitatile de distributie ale grupului de firme.
- Prin intermediul a doua showroom-uri proprii, operationale in localitatile Odorheiu Secuiesc si Zetea, ambele din judetul Harghita, produsele distribuite in cadrul firmei Bilama sunt comercializate pe plan local, in judetele Harghita, Covasna si Mures. In cadrul companiei Farago, aproximativ 30% din ferestrele si usile pe care le realizam se furnizeaza la export (in Italia si Austria), iar restul la nivel national, in timp ce, in ceea ce priveste casele din lemn, acestea se livreaza, in proportie de 90%, pe pietele externe.
- Ce ne puteti spune despre operatiunile celor doua firme din cadrul grupului Bilama?
- Activitatea companiei Bilama consta, in proportie de 40%, in comercializarea de sisteme de feronerie pentru ferestre si usi, diferenta revenind vanzarilor de unelte pentru prelucrarea lemnului (20%), lacuri si vopsele Köber (5%), materiale de etansare (5%), accesorii (10%) etc. Sistemele de tip «broasca» au detinut anul acesta ponderea in comenzi, in timp ce clientii s-au orientat, in principal, catre achizitia de produse din gama medie. Toate sortimentele pe care le comercializam au un raport optim calitate-pret, iar sistemele de feronerie livrate sunt marcile AGB (Italia) si Feroneria (Romania). In cadrul companiei Farago, fabricam tamplarie din lemn stratificat in proportie de 50%, diferenta revenind executiei de case de mici dimensiuni, din material lemnos. Ansamblurile din lemn stratificat pe care le fabricam integreaza profile din esente de molid, feronerie AGB (Italia) si geam termoizolant de la Wappal (Harghita) si Primer Electro (Mures). Cele mai numeroase ferestre si usi fabricate de Farago au fost instalate in 2023 la locuinte individuale si la case de lemn.
- Estimati evolutia financiara a grupului de firme in acest an.
- Atat pentru Bilama, cat si in cazul Farago, am incheiat primul semestru a.c. cu o scadere de aproximativ 20% a incasarilor, in raport cu perioada similara din 2022. De asemenea, in cadrul Bilama, pe fondul dificultatilor inregistrate in principal in privinta costurilor ridicate la diverse produse si utilitati, ne-am propus sa ne mentinem rezultatele financiare inregistrate in 2022. Referitor la Farago, dupa ce am incheiat anul 2022 cu rezultate financiare care ne-au permis sa obtinem profit, speram sa consemnam o situatie similara si pentru acest an, mai ales ca avem un numar satisfacator de comenzi in acest moment, desi conditiile specifice pietelor-tinta (inclusiv pe plan extern) sunt mult mai dificile decat in precedentele 12 luni.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Octombrie 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left