Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - ECO FRIGOTEHNICA SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ECO FRIGOTEHNICA SRL

ECO FRIGOTEHNICA SRL

Adresa: Str. Titu Maiorescu nr.5, Petrosani, Judet HUNEDOARA
Telefon: 0254/543.665
Fax: 0254/548.992
Mobil: 0730.643.492
E-mail: office@ecototal.ro
Web site: www.ecototal.ro
Domenii: Profile din PVC | Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu | Tamplarie lemn stratificat
Descriere activitate
Tamplarie aluminiu, PVC, lemn; amenajari interioare si exterioare; constructii civile si industriale; confectii metalice.
Prezentare companie/institutie
ECO STRUCTURI: Investitiile in dezvoltare, un obiectiv strategic
 
 
 
 
 
 
Mirabela Nemecsek
Functia/Firma: manager, Eco Structuri;
Experienta profesionala: peste 10 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Compania Eco Structuri intentioneaza ca in anul 2020 sa investeasca in achizitia de utilaje performante, care sa suplineasca lipsa personalului calificat si, in acelasi timp, sa construiasca o noua hala de productie destinata fabricarii geamului termoizolant, utilata cu echipamente noi si performante. Mirabela Nemecsek, manager in cadrul firmei, a subliniat in acest sens ca firma intentioneaza sa majoreze cota exportului in totalul livrarilor, in vederea cresterii veniturilor. In prezent, aproximativ 20% din produsele realizate sunt exportate in Uniunea Europeana, in principal, in Italia si Germania. Cea mai mare parte a productiei (circa 60% din total) se comercializeaza prin intermediul showroom-urilor societatii, iar diferenta, prin cel al dealerilor si direct la proiecte imobiliare.
 
- Ce actiuni concrete ati derulat in 2019, in vederea imbunatatirii rezultatelor firmei?
- Anul acesta am reinnoit parcul auto si am achizitionat o masina performanta de spalare a sticlei. Pentru a ne adapta noilor conditii ale pietei, vom incheia actualul exercitiu financiar cu un proces de restructurare a activitatii, datorat, in principal, lipsei de forta calificata de munca, pe care o intampinam inca din 2018. Chiar si in aceste conditii, am reusit sa incheiem anul precedent cu incasari care s-au mentinut la nivelul celor din 2017.
- Cum a evoluat segmentul de piata specific in 2019 si ce estimati pentru 2020?
- In 2019, piata de tamplarie a stagnat, iar vanzarile au continuat sa creasca doar in orasele mari, in care se dezvolta proiecte imobiliare, precum Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. In restul tarii situatia fost stationara, datorita lipsei investitiilor, situatie ce speram ca se va schimba in 2020, prin implicarea autoritatilor. Cea mai mare problema actuala a domeniului este lipsa fortei de munca din sectorul privat si nu o sa se rezolve cu noile facilitati fiscale, prevazute in OUG nr. 114/2018. Discrepanta uriasa dintre salariile bugetarilor si cele din sectorul privat si migratia tot mai mare a fortei de munca in strainatate sunt adevaratele cauze ale lipsei personalului calificat, iar un salariu brut de 3.000 de lei nu rezolva aceasta situatie. Cea de-a doua problema esentiala a pietei este lipsa reglementarilor in domeniu. Se produc, in continuare, ferestre fara a fi respectat un proces corect de fabricatie, cu materiale indoielnice, de catre firme „de garaj”, care dezinformeaza clientii si vand la preturi derizorii, fara documente. Vanzarea la negru/gri detine, inca, o pondere importanta pe piata de profil din Romania.
- Care este structura activitatii companiei?
- Activitatea noastra consta, in principal (in proportie de 80% din total), in realizarea de ferestre si usi din PVC, diferenta fiind reprezentata de productia ansamblurilor din aluminiu (10%) si a altor sortimente. Pe segmentul tamplariei din PVC detinem o capacitate de fabricatie de 300 ferestre/zi si utilizam profile Gealan si Veka, feronerie G-U si sticla Saint-Gobain. In 2018 am lansat fereastra Supereco, reprezentand un concept premium, ce raspunde celor mai exigente cerinte si la care folosim materiale de inalta calitate.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie/Decembrie 2019)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left