Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 14 August 2018
GHID de INSTALARE
Home - INDEX COMPANII - Furnizori de sisteme - Software - KLAES ROMANIA SRL
PAGINA PERSONALIZATA

KLAES ROMANIA SRL

KLAES ROMANIA SRL
Adresa: Aleea Deleni nr. 4, bl.T65, sc. B, ap.43, Bucuresti, Sector 2
Telefon: 031/805.80.63
Fax: 031/805.40.69
Mobil: 0728-137.591
E-mail: office.romania@klaes.com
Web site: www.klaes.com
Domenii: Software
Descriere activitate
Solutii software pentru constructia ferestrelor, fatadelor si a serelor.
Prezentare companie/institutie
KLAES: Exportul reprezinta forta motrice a bransei de tamplarie
Din punct de vedere al rezultatelor financiare, firma Klaes Romania s-a inscris in 2013 pe un trend similar celui corespunzator perioadei precedente, iar reprezentatii societatii estimeaza ca, la sfarsitul anului in curs, valoarea incasarilor se va situa intre nivelurile consemnate in 2011 si 2010. De altfel, datele statistice disponibile indica faptul ca exercitiul financiar 2010 a fost cel mai bun prin prisma performantelor inregistrate de filiala locala a Horst Klaes GmbH & Co. KG. In acest moment, cele mai bune rezultate sunt raportate de unitatea din Germania, urmata de reprezentantele din vestul si centrul Europei, China si Asia de Sud-Est si Europa de Est. Eforturile echipei ce activeaza la nivel national sunt indreptate, momentan, inspre sustinerea unor proiecte complexe, la care expertii Klaes propun solutii multiple, necesare pentru acoperirea completa a tuturor tipurilor de activitati derulate in cadrul unei companii moderne specializate in executia de ferestre/usi.

Raoul Iovanut, administrator al Klaes Romania :
„ Majoritatea companiilor orientate spre export trebuie sa utilizeze solutii software disponibile in mai multe limbi si care sa poata oferi raspunsuri adaptate la solicitarile de calitate ale beneficiarilor din Europa de Vest - si anume: ofertare prin tipuri predefinite de tamplarie combinate cu scheme de date care sa tina cont de cerintele partenerului, atentionarea utilizatorului in momentul in care incearca proiectarea unui ansamblu care nu este in deplina conformitate cu prevederile din catalogul furnizorilor de sisteme, solutii de tip «multi-user» care sa ruleze pe sisteme de tip server locale sau in «cloud», termene clare de livrare/montaj etc. Toate aceste exigente suplimentare au dus la consolidarea avantajului competitiv detinut de compania noastra ”.

Pachete inovatoare de programe, proiectate pentru optimizarea activitatii
Pozitia de lider international detinuta de Horst Klaes GmbH & Co. KG a fost castigata si consolidata gratie unei strategii care a implicat, pe langa dezvoltarea permanenta a unor solutii inovatoare pentru domeniul constructiilor, asigurarea unor servicii de inalta calitate si oferta unui suport complet pentru utilizatori. In cadrul Klaes, cel mai dinamic departament este reprezentat de sectia de tehnologie a informatiei (IT), intrucat la nivelul acesteia sunt transpuse in practica solicitarile venite din partea utilizatorilor, precum si ideile inovatoare ale echipei Klaes. „La nivelul sectiei IT sunt dezvoltate toate solutiile integrate de software-hardware ce permit functionarea optima a unei companii moderne de tamplarie termoizolanta, indiferent daca este vorba despre cerinte cu un nivel ridicat de complexitate, destinate majorarii nivelului de flexibilitate a activitatii de productie sau de solutii complete de tip «terminal server», care asigura un grad mare de conectivitate necesar fie pentru comanda functionarii utilajelor, fie pentru realizarea unor oferte de vanzari, independent de pozitia operatorului. In acest context, Klaes Professional - pachet destinat optimizarii proceselor specifice din domeniul productiei de ferestre - reprezinta una dintre cele mai performante aplicatii folosite pe acest segment si constituie o metoda potrivita de planificare a procesului de fabricatie. Totodata, in mod suplimentar, aplicatia este o platforma ideala pentru asigurarea dezvoltarii ulterioare a afacerii”, a declarat Raoul Iovanut, administrator al reprezentantei locale a Klaes.
Fondurile europene nu s-au constituit in panaceul mult-asteptat
Recesiunea a afectat destul de puternic afacerile companiei in Romania, din cauza impactului puternic exercitat asupra sectorului de constructii si, implicit, asupra celui de fabricatie a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. In acest context, oficialul firmei germane a afirmat ca „actualmente, piata autohtona de profil nu se deosebeste cu nimic fata de cele invecinate, intreaga regiune fiind afectata atat de lipsa comenzilor, cat si a lichiditatilor financiare. Acest fapt a generat o presiune foarte mare asupra tuturor celor care derulau sau planificau investitii in domeniu. Fie ca este vorba despre hale de productie moderne si utilaje noi de tip CNC sau extinderea logistica, majoritatea proiectelor respective sunt pastrate in «stand-by», la momentul actual. Mirajul posibilitatii atragerii de fonduri europene a facut ca, din cand in cand, sa se stearga praful de pe dosarele depuse in urma cu 4 sau 5 ani. Din pacate, nici acest instrument nu a putut fi utilizat de producatori, din cauza fenomenului de scadere evidenta a cererii de ferestre/usi termoizolante. Cu toate acestea, perioada care a urmat lui 2008 a fost benefica dintr-un alt punct de vedere, datorita punerii unui accent puternic pe cresterea gradului de loialitate a personalului, completat cu actiuni concrete de imbunatatire a nivelului de instruire profesionala a acestuia. Se poate afirma ca gradul de pregatire tehnica s-a imbunatatit foarte mult la toate companiile care au continuat sa activeze in domeniu, iar acest fapt a atras dupa sine lansarea unor dispute in planul argumentelor cu beneficiarul final, care s-au referit tot mai putin la criteriul simplu al pretului. Un alt aspect pozitiv al crizei economice a fost reprezentat de nevoia de a experimenta activitatea pe piete externe, obligandu-i pe producatorii care si-au asumat o asemenea abordare sa depuna eforturi substantiale pentru adaptarea modelelor proprii la exigentele specifice regiunilor vest-europene”.
Klaes Premium, solutie integrata pentru companiile locale
Chiar si in contextul actual, destul de nefavorabil, Klaes nu a abandonat strategia de dezvoltare a unor produse adaptate cerintelor beneficiarilor. Referitor la acest subiect, Raoul Iovanut a subliniat ca „fereastra a devenit, in ultima perioada, un produs foarte complex, motiv pentru care realizarea acesteia reprezinta in momentul de fata o adevarata provocare tehnica, procesul respectiv depinzand de contributia unei multitudini de factori de performanta. In noul context, fluxurile de fabricatie, managementul celor informationale, organizarea si controlul productiei etc. reprezinta elemente care trebuie sa fie foarte precise si sa se caracterizeze, in acelasi timp, printr-un grad sporit de adaptabilitate. Toate exigentele respective sunt asigurate prin utilizarea pachetului Klaes Premium, care are capacitatea de a gestiona, in mod optim, cerintele descrise anterior. Practic, indiferent daca este vorba despre clienti, controlul procesului de vanzare, relatia cu distribuitorii/firmele de instalare sau despre eficienta proceselor de productie, problemele sunt corect solutionate cu ajutorul acestei solutii software foarte flexibile. Se poate afirma ca programul Klaes Premium depaseste cerintele curente de administrare a unei companii din domeniul analizat”.
Piata de ferestre se va stabiliza, pe termen mediu
Perspectivele de revigorare a domeniului local de tamplarie termoizolanta sunt destul de incerte, inclusiv pentru expertii Klaes Romania. Acestia considera ca, momentan, nimeni nu poate formula prognoze clare cu privire la acest aspect, fapt ce face inutile orice incercari de anticipare. „Totusi, consideram ca in urmatorii 3 ani - 5 ani piata de profil se va stabiliza la o cota identica celei inregistrate in ultimii ani, chiar daca sunt posibile usoare ajustari pozitive sau negative. O relansare mai clara va fi vizibila la companiile care realizeaza investitii pentru sustinerea activitatii de livrare pe pietele de export. Conditia, in aceste situatii, este data de efectuarea unor actiuni solide si consecvente, o parte din veniturile astfel obtinute urmand sa se constituie intr-un fond de economii pentru investitii. Cu siguranta, o redresare a cererii interne ar putea anima piata locala, insa pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa fie asigurat impactul conjugat al mai multor factori economici, sociali, legislativi etc. Compania noastra se va orienta, in continuare, pe consolidarea parteneriatelor existente, propunandu-ne un spor de unul sau doua proiecte noi in fiecare an, ce vizeaza in principal producatorii care inteleg si doresc sa foloseasca aplicatii software de ultima generatie”, a incheiat Raoul Iovanut.
***
In urma cu trei decenii, specialistul german in programare informatica Horst Klaes a pus, la Rosenheim, bazele companiei cu acelasi nume, in timp aceasta devenind principalul furnizor international de solutii software pentru industria de tamplarie termoizolanta. Prima subsidiara externa a societatii si-a inceput activitatea in anul 2001 in Polonia, reprezentanta locala fiind infiintata la Bucuresti, in 2006. In prezent, societatea are sediul in localitatea Bad Neuenahr-Ahrweiler, cei peste 200 de angajati asigurand o baza solida de programe, disponibile in peste 25 de limbi pentru 6.800 de utilizatori din 50 de state de pe intregul mapamond.
KLAES: Exports are the main driving force of the joinery industry
In terms of financial results, in 2013 Klaes Romania was placed on a similar trend to the previous period and the company representatives estimate that at the end of the year the results will be between the levels recorded in 2011 and 2010. The available statistics indicate that the year 2010 was the best in terms of performance achieved by the local subsidiary of Horst Klaes GmbH & Co. KG. At the moment, the best results are reported by Klaes Germany, followed by the subsidiaries active in Western and Central Europe, China and Southeast Asia, Eastern Europe, Russian Federation, Middle East, Australia/New Zealand, South America and Africa. The international leadership position held by Horst Klaes GmbH & Co. KG was won and consolidated thanks to a strategy that involved a continuous development of innovative solutions for the construction industry through providing high quality services and offering full support for users. Given that approach, in over 30 years of activity, the company has managed to establish longterm partnerships with the most important companies on the window segment in Europe and on other continents. The permanent processes of promoting the improved versions of software programs were the main elements that have grounded the development of the society. These solutions were shortly converted into standards, used as well by the competitors of Klaes. Nowadays, the most dynamic department is the one of information technology (IT), because at this level the requests of users are translated into action through the innovative ideas of the Klaes team. In time, the company has implemented a modern marketing concept, which allowed the popularization of the benefits arising from the use of high performance computing modules. The number of international partners is very high at the moment, including prestigious companies such as Microsoft, HP, Oki Business, Norman Antivirus, Samsung, Elo Business Partner, Lancom Solution Partner, Citrix Access Essential Solution Advisor, Sunrise Software etc. Currently, the local team efforts are directed toward supporting the complex projects.
(articol aparut in Fereastra, editia noiembrie/decembrie 2013 )

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
13198 de articole in baza de date
GLASTEC

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 136 (August 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK
29-01 sep 2018 HOLZ & BAU Klagenfurt, AT
12-16 sep 2018 BIFE-SIM - Targ de mob... Bucuresti, RO
18-20 sep 2018 IEAS Bucuresti, RO
19-22 sep 2018 Congres National de Dr... Iasi, RO
24-28 sep 2018 CERSAIE Bologna, IT
25-28 sep 2018 SECURITY ESSEN Essen, DE
26-28 sep 2018 GREEN LOGISTICA FORUM ... Bucuresti, RO
28-30 sep 2018 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2018 ALUMINIUM 2018 Düsseldorf, GE
10-13 oct 2018 TIB 2018 Bucuresti, RO
16-18 oct 2018 CHILLVENTA - Targul in... Nürnberg, DE
17-20 oct 2018 SAIE - Exhibition of w... Bologna, IT
18-20 oct 2018 ROMANIAN SECURITY FAIR Bucuresti, RO
23-26 oct 2018 GLASSTEC - Prelucrare... Düsseldorf, DE
25 oct 2018 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
31-04 nov 2018 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
06-08 nov 2018 COMPOSITES EUROPE 2017 Stuttgart, GE
13-16 nov 2018 CONSTRUTEC - Targ inte... Madrid, ES
13-16 nov 2018 VETECO - Expozitie de ... Madrid, ES
20-23 nov 2018 EQUIP BAIE - Expozitie... Paris, FR
29-30 nov 2018 RENEXPO® HYDRO Salzburg, AT
05-06 dec 2018 ARCHITECT@WORK - STUTT... Stuttgart, DE
07-08 dec 2018 ARCHITECT@WORK - BERLI... Berlin, DE
14-19 ian 2019 BAU München - Targ in... München, DE
11-15 mar 2019 ISH - Targ de material... Frankfurt, DE
13-16 mar 2019 MADE EXPO Milan, IT
14-17 mar 2019 CONSTRUCT-AMBIENT EXPO... Bucuresti, RO
08-14 apr 2019 BAUMA Munchen, DE
14 mai 2019 EURO-FEREASTRA - Confe... Bucuresti, RO
14 mai 2019 EURO-CONSTRUCTII: Conf... Bucuresti, RO
15-17 mai 2019 INTERSOLAR München, DE
21-24 mai 2019 INTERZUM - Furniture p... Koln, DE
26-29 mai 2019 CLIMA 2019 - Scientifi... Bucuresti, RO
27-29 iun 2019 TAMPERE - The Glass Pe... Tampere, FI
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR