Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 24 Noiembrie 2020
GHID de INSTALARE
Home
SRAC CERT: Necesitatea adoptarii unor reglementari nationale stricte
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Iun 2010 13:35
Neagu.jpgInstitutul de certificare a calitatii si produselor SRAC Cert, cu sediul central in Bucuresti, este partenerul din Romania a laboratorului IFT Rosenheim - Germania. Organismul are toate dotarile necesare realizarii complete a verificarilor tamplariei termoizolante, activitatea de incercari fiind coordonata de specialisti ai institutiei germane. Una dintre problemele cel mai des ridicate, in acest moment, este reprezentata de modul de aplicare a sistemului de tip cascada, pentru transferul rezultatelor raportului de testare. In continuare, este prezentata opinia sefului departamentului de verificare a produselor SRAC Cert, referitoare la acest subiect. 
 
Georgeta Neagu, sef al departamentului de testare a ferestrelor SRAC Cert: "Experienta pe care am castigat-o, pana in prezent, in domeniul realizarii de incercari ale ansamblurilor de tamplarie termoizolanta fabricate in Romania, ne indica faptul ca exista deficiente mari in ceea ce priveste calitatea. Cei mai multi dintre micii intreprinzatori se multumesc in a prelua rezultatele rapoartelor de testare ITT de la furnizori, fara a mai parcurge procedurile de control al productiei (FPC). In ceea ce priveste exceptiile de la regula precizata, acestea sunt constituite de companiile medii/mari care au lucrari pentru export sau participa la licitatii publice. In conditiile date, consideram ca este benefica elaborarea unui act normativ prin care sa se impuna realizarea cel putin a unui test, care sa certifice implementarea corecta a FPC. De asemenea, devine necesara si mentionarea obligativitatii de inscriere a declaratiilor de conformitate in cadrul Registrului Unic, administrat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii (CTPC). Suplimentar, este de dorit ca in documentatia respectiva sa fie oferite mai multe detalii referitoare la clasele de performanta obtinute. Din pacate, ne aflam in posesia unor informatii conform carora, au fost emise declaratii de conformitate pe baza unor rapoarte incomplete, care un contineau nicio informatie referitoare la sistemele din care a fost executat esantionul verificat, facand astfel imposibila respectarea conditiei de similitudine a materialelor utilizate. Noi credem ca o verificare a produsului dupa implementarea FPC reprezinta o cerinta minimala, mult mai indicata fiind mentinerea intregului proces in parametrii declarati, prin aplicarea unui procedeu de verificare periodica".
 
 
SISECAM
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
rehau
athena_370px
2020-video-C_
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
deceunink_2020
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE