Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VALRAS a procesat peste doua milioane mp de sticla in cei 27 de ani de activitate
VALRAS a procesat peste doua milioane mp de sticla in cei 27 de ani de activitate
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Apr 2022 06:08
De la fondarea sa, in urma cu aproape trei decenii, si pana in prezent, Valras Prod a avut o evolutie constant ascendenta, posibila gratie unui cumul de initiative strategice, care au avut in centrul lor dezvoltarea tehnologica, adaptarea continua la cerintele pietei, respectarea stricta a standardelor de produs si orientarea predilecta catre calitate. Desi in toata aceasta perioada nu au lipsit provocarile, indiferent daca a fost vorba despre criza financiara din 2008, cea generata de pandemie sau diversele conflicte geopolitice, managementul companiei din Ploiesti a gasit intotdeauna resorturile cele mai potrivite care sa asigure echilibrul si sa previna derapajele. O solutie deseori adoptata a fost aceea a orientarii spre proiectele speciale, de o complexitate sporita si cu o valoare adaugata mare, care au permis obtinerea unei rentabilitati optime si a unei profitabilitati operationale bune, pe care s-au bazat planurile ambitioase de investitii, necesare pentru consolidarea cotei de piata si a prestigiului companiei. De asemenea, la stabilitatea companiei o contributie insemnata a avut-o si portofoliul solid de clienti, ce a asigurat o acoperire optima a capacitatilor de productie, inclusiv prin comenzile destinate deservirii unor clienti externi.
 
Politica generala a firmei este sintetizata cel mai fidel de cuvintele administratorului sau, Valentin Petrescu: "Cum si cu ce ochi te priveste lumea depinde de felul in care o privesti tu pe ea. Cum si cu ce ochi privesti tu lumea depinde de alegerile pe care le faci. Poti alege transparenta sau opacitate. Lumina pura de zori de zi sau culoare intensa.
Totul este doar o chestiune de reflexie. Ca intr-o oglinda". La momentul actual, dotarea tehnologica a Valras include o linie complet automata de productie a geamului termoizolant Forel - Italia, doua cuptoare de fuziune si curbare Tornati Forni - Italia si Szilank - Ungaria, doua mese de debitare a sticlei Jumbo si celei laminate, instalatii moderne de prelucrare (slefuire, gaurire, laminare, fazetare), sisteme automate de sablare etc. In ceea ce priveste sigilarea pachetelor vitrate, aceasta se realizeaza prin intermediul unor roboti, folosindu-se polisulfit (thiokol) si silicon. Echipamentele de productie functioneaza in cinci hale moderne, fiecare dedicata unui anumit tip de activitate, amplasate pe un teren cu o suprafata de 10.000 mp. In 2022, compania a marcat o borna importanta in activitatea sa, reprezentata de procesarea a 2.000.000 mp de sticla.
 
 
Lipsa compromisurilor, produse premium si relatii de afaceri solide
In cei 27 de ani de activitate, Valras a respectat cu strictete termenele de livrare asumate si nu a existat nicio intarziere pe niciun santier. "Adoptand o strategie exclusivista in ceea ce priveste calitatea si alegerea materiilor prime, am reusit sa devenim in foarte scurt timp lider pe piata de profil din Romania. Toate produsele fabricate de noi sunt agrementate si avizate de autoritatile abilitate din Romania. Autenticitatea solutiilor promovate poate fi usor verificata prin prezenta siglei VALRAS, atestata de certificate tehnice emise de ministerul de resort. Promovand calitatea si profesionalismul la toate nivelurile, compania noastra este membra fondatoare a Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) - organism care depune eforturi permanente pentru a stabili standarde calitative europene in domeniul productiei autohtone de geam si tamplarie termoizolanta. De asemenea, suntem membri ai Camerei de Comert si Industria (C.C.I.) Prahova. De-a lungul timpului, am implementat si certificat un sistem de management al calitatii, in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001. Competenta si profesionalismul specifice activitatii au fost dovedite in mai multe randuri, prin acordarea unor premii si distinctii prestigioase la nivel national si international.
 
 
Trebuie precizat ca suntem prima firma din Romania care a fost in masura sa aplice marcajul CE inca de la sfarsitul perioadei de coexistenta a standardelor armonizate cu legislatia nationala si inceperea obligativitatii marcajului de conformitate CE, aplicat pe ansamblurile de geam termoizolant. Incercam sa ne protejam produsele atat prin marca proprie (care este inregistrata), cat si prin protectia sub forma de modele industriale a celor mai importante tipuri de geam artistic sau sablat aflat in portofoliu. Pentru a sintetiza, putem afirma ca prin calitatea exclusiva a produselor si eficienta serviciilor oferite, Valras a devenit partenerul de incredere al acelora care nu accepta compromisuri, al acelora care doresc doar produse premium si relatii de afaceri solide", subliniaza administratorul companiei.
 
Investitii ambitioase, programate pentru urmatorii doi ani
Sloganul calitate-seriozitate-pret corect este sustinut de materialele folosite in productie. Acestea sunt primele care asigura calitatea, din punctul respectiv de vedere nefiind permis niciun rabat, indiferent de etapa din cadrul fluxului operational. Aprovizionarea se realizeaza exclusiv cu materii prime si materiale de la furnizori care sunt lideri pe plan global, cum ar Saint-Gobain Glass, AGC, Fenzi, AluPro etc. In vederea asigurarii succesului de piata, o atentie deosebita este acordata fortei de munca. Astfel, personalul companiei este in mod constant instruit si calificat, pentru a putea raspunde eficient cererilor tot mai exigente ale clientilor. Intrega echipa isi canalizeaza cunostintele, talentele si abilitatile profesionale pentru indeplinirea unui scop comun - si anume promovarea unor produse finite de inalta performanta. Portofoliul de lucrari ce integreaza solutii Valras este extins si include:
• Banci: BCR Baicoi, Breaza, Codlea, Cisnadie, Grivita - Bucuresti; BRD Ploiesti, Campina, Otopeni, Romexterra, Ploiesti;
• Hoteluri: Mara-Holliday-Inn, Sinaia; Carmen-Ana, Predeal; Bavaria Blue, Mamaia, Olimp; Erbasu, Bucuresti; Senator, Eforie; Strand, Campina; Restaurant Bulevard, Ploiesti; Caraiman si BTT Busteni, vilele Viltour, Cristiana si Gura Diham, Busteni;
• Sedii de firma/industriale: Opera Center Bucuresti; Raytheon Ploiesti; Casa Mosilor Bucuresti; Sindan Bucuresti; Confind Campina; Aeroteh Bucuresti; Aerostar Bacau; CEC Sinaia Busteni; CCI Prahova Targoviste; Bosch Bucuresti; Nokia Brasov; Gia Ra Bucuresti; Romtelecom Focsani; INSPET Ploiesti; RENEL Ploiesti; PRO TV Brasov; Parchetul General Bucuresti; Clinica de Urologie Cluj-Napoca; Posta Ploiesti; Universitatea Transilvania Brasov; benzinariile Petrom Hirsova, Constanta “Aurel Vlaicu", SNP; benzinariile Petrostar, Ploiesti; Textar Int’l Petroleum; Rafinaria Darmanesti; Vocal Com SRL; Romtelecom Moreni; Daewoo Bucuresti; CONPET Silistea; Timken Ploiesti; Dezrobirea SA Mangalia; SC Albergo Delania; Agroinvest; Agrofarm Fetesti; Alconsela Ploiesti; AIMER Brasov; Canaris Brasov; Contrade Brasov; Dentaco Brasov; Evgo Construct Prejmer; Expolin International; Farmaciile 10 si Elixir Ploiesti, Foricon SA Deva; Fiesta Campina; Getica; Invesco Press; Fabrica Micron Cornu; Icos Sibiu; Scoala de ofiteri Sibiu; Kazamia Ploiesti; Lopares; Metrom Brasov; Microfarma: IAR Brasov; Modern Ambient; Reximper Prod; Remedium Dens; Transbus, Brasov; Hidrocentrala “Portile de Fier II", Turnu Severin; Rafinaria Steaua Romana, Campina; administratiile financiare din Ploiesti si Valenii de Munte; Termocentrala Doicesti; Regia de ape Targoviste; Doina-n, Ploiesti; Energoconstructia Brazi; B&I Ploiesti; Suncris Ploiesti; Asesoft, Ploiesti; Tele 7 ABC, Ploiesti; Ana Maria Pop, Ploiesti; Mediurg, Ploiesti.
 
 
Dintre lucrarile finalizate recent, se remarca: stadioanele Steaua, Rapid, Petrolul si Astra; mall-ul Coloseum; spitalul Ponderas; proiectul Eminescu; complexul Paradisul Verde; sali de sport (incluzand sticla structurala); doua complexuri rezidentiale de lux, cu suprafete de 4.000 mp fiecare. Strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare se axeaza, conform declaratiilor echipei manageriale a companiei, pe investitii pentru constructia unei hale de productie cu o arie de 2.000 mp si pentru achizitia celei de-a doua linii de productie a geamului termoizolant, ambele obiective urmand sa fie definitivate in urmatorii doi ani.

Valentin Petrescu, director general Valras Prod: "Am invatat ca orice decizie sau activitate intreprinsa trebuie sa reflecte valorile de baza ale unei societati competitive. Indiferent daca ne referim la linia de geam termoizolant sau la cea de sticla artistica, metodele de verificare si asigurare a calitatii controleaza intreg fluxul de productie. Tehnologia de varf de care dispunem permite realizarea automata atat a geamurilor termoizolante clasice, cat si a celor speciale (structurale sau triple), cu sticla Low-E soft (produsa prin metoda sputerizarii magnetronice) si gaz inert (argon, kripton etc.). In ceea ce priveste prelucrarea sticlei artistice, aceasta imbina tehnica manuala clasica cu procedura tehnologica moderna de fuziune, controlata prin intermediul calculatorului. Materialele folosite pentru fuziune sunt atent selectionate, iar pigmentii, pulberile speciale si vopselele utilizate sunt furnizate de producatori cu renume pe plan international. Setul de valori pe care l-am adoptat vizeaza inclusiv relatiile cu mediul extern, care se bazeaza in mod exclusiv pe respect, integritate si promptitudine. Am reusit sa devenim astfel un furnizor si un partener de afaceri de incredere pe piata romaneasca de geam termoizolant si sticla artistica".
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left