Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 07 Februarie 2023
ABONARER REVISTE
Home
WINTEC investeste si extinde capacitatea logistica cu noi spatii pentru depozitare
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 11 Oct 2022 06:00
Compania Wintec (Bucuresti) intentioneaza ca, pe termen scurt, sa investeasca in noi spatii de depozitare, dupa ce in 2021 a inaugurat o hala cu suprafata de 1.300 mp in Popesti-Leordeni. In prezent, firma detine sapte depozite proprii, in Bucuresti, Craiova, Iasi, Cluj-Napoca, Bacau, Targu Jiu si in Popesti-Leordeni, unde este operational si depozitul central. Distributia produselor se realizeaza pe plan national atat direct, cat si prin intermediul a 25 de parteneriate aflate in derulare cu dealeri specializati. Gama de produse comercializate include feronerie pentru ferestre (categorie ce are o pondere de aproximativ 30% la totalul afacerilor) si pentru usi (10%), accesorii (10%), utilaje Kaban (20%) si profile din PVC Wintech (30%). Pe segmentul sistemelor de feronerie, firma este distribuitor autorizat al marcii de feronerie Vorne (Turcia). "Cererea pentru produsele de acest tip a fost destul de scazuta la inceputul anului 2022, din cauza cresterii preturilor in toate domeniile de activitate, insa exista posibilitatea ca aceasta sa se situeze la un nivel cel putin similar celui inregistrat anul trecut. In domeniul utilajelor, livram, in aceeasi masura, centre de prelucrare automate pentru executia de tamplarie din PVC si aluminiu, respectiv pentru gaurire, debitare, procesare, lipire, armare sau debavurare. In timpul pandemiei, numarul solicitarilor pe segmentul utilajelor a fost constant si au fost inregistrate perioade in care cererea a fost chiar foarte mare, spre deosebire de inceputul acestui an, cand numarul de comenzi a scazut, iar oferta a depasit cererea", a precizat Robert Voicu, reprezentantul de vanzari al firmei. Acesta precizeaza ca au fost facute constant eforturi pentru a fi inregistrat un volum optim de vanzari. "Desi nu au aparut jucatori noi pe aceasta piata, toate firmele concurente vor sa vanda cat mai mult si isi doresc sa fie cele alese de catre beneficiari. Pentru toate categoriile de produse din portofoliu (inclusiv pentru utilaje), si-a facut simtita prezenta in ultima perioada, o crestere semnificativa a cererii pentru produsele din gama premium", a adaugat Robert Voicu.
Strategie axata pe dezvoltarea portofoliului si vanzari in crestere
Perioada pandemiei a adus companiei Wintec o perioada de respiro, pe care a folosit-o cu succes pentru activitati de organizare interna. Totodata, desi conditiile de piata au fost foarte dificile, firma a reusit sa isi cotinue activitatea fara intreruperi. Printre provocarile carora trebuie sa le faca fata in continuare, reprezentantii Wintec au mentionat problemele cu aprovizionarea, dar si concurenta acerba a micilor producatori. Unul dintre principalele obiectivele de dezvoltare ale anului 2022 consta in extinderea portofoliului de produse si accesarea unui nou segment de activitate. Este vizat domeniul constructiilor si, mai exact, segmentul materialelor ornamentale pentru cladiri de interior si exterior, care se doreste a fi accesat tot in calitate de mici importatori si pentru care compania poarta deja discutii cu furnizorii cu care colaboreaza deja. Si tot pentru 2022, este vizata obtinerea unei majorari de cel putin 10% a cifrei de afaceri, dupa ce, in 2021, a fost inregistrat tot o crestere de aproximativ 15% a rezultatelor financiare, pana la valoarea totala de 39,4 milioane de lei. 
 
rehau
SISECAM
Meesenburg
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza