Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home
URBAN: Perspective favorabile de reluare a cererii de utilaje
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Mai 2011 10:32
Fondata in anul 1999, societatea Urban C & O este subsidiara locala a societatii Urban GmbH & Co Maschinenbau KG - Germania, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de utilaje destinate fabricarii de ferestre/usi din PVC. Concernul are filiale in Germania, Austria, Canada si SUA, realizand o cifra medie de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Reprezentanta din Romania are peste 200 de parteneri la nivel national. In continuare, administratorul Urban C & O, Ovidiu Farcasiu, prezinta succint situatia actuala din bransa si se refera la posibilitatile de revigorare in perioada urmatoare.
 
 
Care au fost rezultatele financiare consemnate in anul precedent?
Din pacate, 2010 nu a adus nicio imbunatatire a activitatii pe piata locala de utilaje destinate fabricatiei de tamplarie termoizolanta. Clienti au fost reticenti atunci cand s-a pus problema modernizarii unitatilor proprii fie pentru cresterea productivitatii, fie pentru inlocuirea echipamentelor uzate. Perspectivele pentru acest an par a fi optimiste, daca ne raportam la interesul manifestat de beneficiari in primele luni ale lui 2011. In ceea ce priveste ponderea dintre livrarile de utilaje si service, aceasta a fost, din nou, in favoarea celei de-a doua activitati.
 
Ce masuri ati adoptat pentru minimizarea efectelor negative ale crizei economice?
Inca de la inceputul recesiunii, am fost deosebit de activi din acest punct de vedere, orientandu-ne spre imbunatatirea ofertei, acordarea de discounturi la intretinere, reducerea cheltuielilor, imbunatatirea suportului de comunicare online, transmiterea unui newsletter pentru o mai buna informare a clientilor etc. Am creat cel mai mare magazin electronic de consumabile si piese de schimb (www.germanprofitools.ro), unde sunt disponibile articolele aferente intregii game de utilaje livrate de toti furnizorii de echipamente. De asemenea am reimprospatat si am imbunatatit substantial site-ul nostru de utilaje, www.u-r-b-a-n.ro. Toti potentialii clienti sau partenerii actuali pot beneficia de consultanta noastra gratuita in vederea identificarii celor mai bune solutii pentru eficientizarea fluxurilor tehnologice, astfel incat sa se asigure cresterea productivitatii si calitatii produselor finite.
 
Ati lansat sortimente noi, in ultima perioada?
Cea mai importanta actiune in aceasta directie a fost constituita de lansarea masinii de sudura la patru capete AKS 6250, promovata la un pret competitiv. Este disponibila si o noua configuratie a centrelor de prelucrare Rapid, ce asigura o sporire a productivitatii. Pe segmentul de debavurare, am lansat echipamentul CNC economic SV 405. Totodata, continuam livrarea pe piata din Romania, a celor mai compacte, fiabile si performante (din punct de vedere al capacitatii de productie si calitatii) centre modulare de debitare si prelucrare, produse de firma Schirmer, din Germania. Pentru eficientizarea activitatii, am luat decizia furnizarii unor sisteme inovatoare de etansare marca Iso-Chemie, destinate realizarii unui montaj profesional.
 
Ce perspective exista pentru reluarea cresterii pe segmentul specific de activitate?      
Cu toate ca, in prezent, cererea autohtona este fundamentata pe criteriul pretului, ignorandu-se aproape complet calitatea, consideram ca doar performanta produselor si responsabilitatea lucrului bine facut pot duce la evolutie si dezvoltare atat in domeniul nostru de activitate, cat si in celelalte industrii. Speram sa observam reincadrarea pe un trend ascendent cat mai curand si in ceea ce priveste reluarea investitiilor pentru achizitia de echipamente.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left