Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 06 Septembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ECOSFERA PLAST continua extinderea si exporta 60% din productia de tamplarie
ECOSFERA PLAST continua extinderea si exporta 60% din productia de tamplarie
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 10 Iul 2024 06:15
Grupul de firme format din companiile Ecosfera Plast si Alfa Best Real Line, cu sediul in judetul Dolj, se axeaza anul acesta pe o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul de 8,8 milioane de lei, cat s-a inregistrat in 2023. Colu Raluca, manager in cadrul grupului de firme, precizeaza ca in 2024 se vor adopta de asemenea masuri de stabilizare a afacerii, investitiile planificate pentru dezvoltare fiind puse in stand-by. Pe termen scurt, se are in vedere instalarea de panouri solare, care ar putea sa reduca semnificativ costurile cu consumul de energie.
- Cum se desfasoara activitatile de productie si distributie in cadrul grupului?
- Activitatile de productie se desfasoara in cadrul firmei Ecosfera Plast, care este specializata in principal in fabricarea tamplariei din aluminiu (in proportie de 50% din total) si PVC, diferenta (10%) revenind fabricarii altor produse, precum pergole sau verande. In procesul de executie a usilor si ferestrelor termoizolante, lucram cu profile Reynaers, Cortizo sau Aluprof (pentru aluminiu), Rehau sau Decco (pentru PVC) si geam termoizolant procurat de la firma Gip (din judetul Dolj). Toate produsele pe care le fabricam se incadreaza in gama medie sau premium din punct de vedere al pretului. In 2023, am reusit sa exploatam capacitatea de productie pe care o detinem in proportie de 70% din total. In cadrul firmei Alfa Best Real Line comercializam profile din PVC in proportie de 30% din cifra totala de afaceri, profile din aluminiu (40%), repere din aluminiu pentru glafuri si plase de protectie impotriva insectelor (10%), sisteme de feronerie si accesorii.
- Mentionati zonele in care va livrati produsele.  
- Prin intermediul firmei Alfa Best Real Line, realizam livrari pe plan national, iar produsele fabricate in cadrul companiei Ecosfera Plast ajung, in proportie de 60% din total, la export, pe pietele din Franta, Belgia, Germania si Olanda. In ultima perioada, la nivel national, cele mai numeroase proiecte in care ne-am implicat au fost localizate in judetul de resedinta si au fost fie ansambluri rezidentiale, fie proiecte finantate din fonduri publice. Pe plan extern, ne-am implicat de asemenea preponderent in proiecte arhitecturale rezidentiale. Atat pe piata autohtona, cat si la export, pe segmentul tamplariei din aluminiu, am livrat in ultimul timp numeroase produse pentru case pasive.
- Precizati cum a evoluat piata de profil.
- Desi criza geopolitica zonala putem spune ca nu ne-a afectat foarte mult activitatea (cel putin deocamdata), exista totusi riscul de escaladare a conflictului. In acelasi timp, piata nationala de profil este caracterizata de un grad sporit de incertitudine. Astfel, multi dintre clientii colaboratori, atat interni cat si externi, au decis sa isi stopeze investitiile imobiliare fara sa aiba explicatii concrete pentru acest lucru. Astfel, foarte multe dintre proiectele de dimensiuni importante se afla in prezent in stand-by. 
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left