Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 27 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Piata autohtona de tubulatura se afla pe un trend ascendent
Actualitatea interna Publicat de AG&F 30 Aug 2005 11:30
A aparut editia SEPTEMBRIE a publicatiilor AGENDA CONSTRUCTIILOR, FEREASTRA si FERESTRE & USI! Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de statistica, actualitate, consultanta, analiza, interviu, proiecte, lucrari, santiere, investitii etc. Tema centrala o reprezinta analiza pietei de tubulatura din Romania, care include informatii despre activitatea operatorilor din bransa. Din sumar:

Lucrari de refacere a infrastructurii rurale, derulate prin SAPARD
In cadrul programului SAPARD, prin Masura 2.1 ce vizeaza dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rurale, au fost promovate... proiecte pentru constructia/modernizarea statiilor de epurare si retele de canalizare, respectiv un numar de... proiecte, in vederea reabilitarii/executiei retelelor de alimentare cu apa. Valoarea medie a unei lucrari de alimentare cu apa este de... milioane de euro, iar pentru statii de epurare si/sau retele de canalizare s-au alocat... milioane de euro. La acest tip de lucrari s-au utilizat, in general, atat tevi din... cu diametre cuprinse intre 60 mm si 150 mm (pentru alimentari cu apa), cat si repere de 160 mm si 600 mm (pentru canalizare/statii de epurare). Practic, un proiect de alimentare cu apa a necesitat 10 km de tubulatura (reprezentand circa 30% din suma alocata), iar pentru realizarea canalizarii s-au folosit 4 km (aproximativ 10%). La executia obiectivelor s-a utilizat tubulatura in valoare de ... milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Guvern (25%) si Comisia Europeana (75%). Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Cartier de 230 de vile in localitatea...
Compania imobiliara... promoveaza proiectul unui ansamblu rezidential amplasat pe un teren de aproximativ 77.000 mp, in nord-estul municipiului... Au fost propuse patru modele de locuinte (P+E+M, cu suprafete construite cuprinse intre 152 mp si 369 mp), din care: 62 de vile tip A, 24 tip B, 86 tip C, 60 tip D si un imobil multifamilial (P+4E). Sistemul constructiv este mixt, realizat din zidarie portanta de caramida cu goluri (240 x 120 x 6,7 cm), dispusa perimetral; centuri din beton armat (BA), stalpi, grinzi si plansee din BA. Peretii, executati din caramida cu goluri de 24 cm, vor fi placati la exterior cu polistiren expandat de 6 cm, iar la interior cu panouri din gips-carton. Proiectul presupune utilizarea de tamplarie din PVC cu geam termoizolant, iar finisajele includ piatra si caramida aparenta la fatade, pardoseli din gresie, parchet laminat si mocheta. Ansamblul va dispune de toate utilitatile necesare (strazi, canalizare si iluminare exterioara), un mini-market, o unitate de invatamant prescolar si un teren de sport. Lucrarile se vor definitiva in cel de-al doilea semestru din 2006. In toamna acestui an in curs este preconizata demararea lucrarilor la constructia blocului de locuinte colective, iar in luna septembrie va fi prezentat cate un model de vila la rosu. Au fost vandute deja 50 de unitati locative (preturile propuse sunt cuprinse intre... si... euro, diferentierea fiind determinata de suprafata si finisaje). Valoarea estimata a proiectului este de... milioane de euro. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Firma... executa lucrari pentru...
Societatea... realizeaza lucrari pentru centrele comerciale... (cu o suprafata construita de 83.000 mp) si... (11.600 mp), situate in zona..., cele doua obiective urmand a fi definitivate in anul... In localitatea... se afla in stadiu avansat de executie, cu termen de predare in luna..., centrul de vanzare al companiei... In iulie 2005 au fost demarate operatiunile pentru organizarea de santier si realizarea terasamentelor la complexul... In paralel, a fost initiata demolarea unor constructii nefunctionale din incinta fabricii... si a unei structuri existente din localitatea..., pe amplasamentul careia se va realiza un obiectiv de tip... Pana la sfarsitul acestui an, firma va incheia constructia sediului propriu (S+P+1E) si a unui service destinat intretinerii utilajelor. Dintre lucrarile aflate in curs de definitivare, la care societatea a contribuit cu servicii specifice, se disting... Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Compania... promoveaza un imobil de birouri clasa A
In calitate de investitor si de antreprenor general, compania... a inceput lucrarile de executie a unui imobil de birouri clasa A, primul de acest tip din municipiul... Obiectivul, denumit..., cuprinde trei corpuri de cladire (S+P+4E, S+P+7E, S+P+8E, cu o suprafata totala de 10.000 mp) si necesita fonduri de 6 milioane de euro. Developer al proiectului este firma..., planurile tehnice si de arhitectura fiind intocmite de societatea... Amplasat in centrul orasului, imobilul va avea fundatii tip radier general, structura pe cadre, diafragme si plansee tip dala, compartimentari vitrate, din gips-carton si zidarie BCA. Inchiderile exterioare se vor realiza cu zidarie tip..., cladirea fiind echipata cu pereti cortina in sistem... si geam termoizolant cu sticla... Ansamblul va fi dotat cu sisteme de supraveghere si avertizare antiincendiu / antiefractie, instalatie de climatizare si retea informatizata, utilitatile fiind completate cu 100 de locuri de parcare. Lucrarile urmeaza a se finaliza in anul... Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Parc rezidential in localitatea...
In zona..., din localitatea..., va fi realizat un nou parc rezidential, proiectul fiind realizat de societatea... (la nivel de Plan Urbanistic Zonal) precum si de proiect tehnic, pentru fiecare unitate de locuit sau dotare edilitara. In prezent, complexul - dezvoltat pe aproximativ 13,5 ha - este in faza de executie. Acesta cuprinde 6 modele de vile, cu suprafete desfasurate cuprinse intre 200 mp si 350 mp (P+1E sau P+M). Imobilele dispun de 3 dormitoare, 3 bai, camera de zi, sufragerie. Se vor construi, de asemenea, unitati de invatamant (cresa, gradinita, scoala), baza sportiva, de intretinere si divertisment, spatii comerciale si de alimentatie publica. Dotarile tehnice includ: statie de apa si rezerva de incendiu, post de transformare, punct de colectare ape uzate, centru pentru distributia gazelor naturale si instalatie de paza / securitate interioara. Locuintele vor fi realizate in stil postmodern, cu detalii de inspiratie romaneasca urbana si rurala. Investitia, in valoare totala de aproximativ 15 milioane de euro, are ca antreprenor general societatea... Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 3 ani. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Centru de afaceri promovat de firma...
Compania... promoveaza complexul... Center, care va fi realizat in localitatea... Beneficiarul cladirii este societatea... Imobilul va avea S+P+2E si o arie totala de 4.000 mp, cu posibilitati de extindere de minimum 8.000 mp in urmatoarele 18 luni. Suprafata de cel putin 2.000 mp pe nivel a fost unul dintre criteriile de selectie pentru acest proiect. De asemenea, o alta conditie a fost constituita de accesul facil la mijloacele de transport in comun. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Fonduri de 2,5 milioane de euro pentru un imobil rezidential
Societatea... promoveaza, in exclusivitate, imobilul rezidential..., care va fi amplasat pe un teren de 3.000 mp in localitatea... Cladirea (P+5E+E6-retras, cu o arie desfasurata de 5.600 mp) va avea 30 de unitati locative (de 3 si 4 camere), doua apartamente de lux, cabinet medical, sala de sport, piscina si parcare. Suprafata unui apartament este cuprinsa intre 104 mp si 150 mp. Developer al acestei investitii este firma..., proiectant fiind..., iar antreprenor general... Valoarea ansamblului este estimata la 2,5 milioane de euro. In prezent se executa..., incheierea lucrarilor fiind preconizata pentru anul 2006. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Peste 8 milioane de euro pentru executia de locuinte
Compania..., parte a grupului..., din localitatea..., investeste 8 milioane de euro in constructia unui imobil de locuinte, amplasat in str... (zona rezidentiala apropiata de centrul orasului). Planurile de arhitectura au fost intocmite de..., antreprenor general fiind societatea... Cladirea (S+D+P+10E) va avea apartamente cu 2 si 3 camere (fiecare model cuprinde cate doua variante de compartimentare), suprafetele utile fiind cuprinse intre 67 mp si 102 mp. De asemenea, aceasta dispune de garaj colectiv (la demisol), respectiv de centrale termice proprii (la subsol). Accesul la nivelurile imobilului este asigurat prin intermediul a doua tronsoane, care beneficiaza, fiecare, de cate doua ascensoare de 4 si, respectiv, 10 persoane. Solutia constructiva presupune structura pe cadre din beton armat si pereti exteriori din caramida. Finisajele interioare vor fi realizate cu vopsea lavabila, gresie portelanata si faianta, iar la exterior se va folosi sistemul termoizolant... Definitivarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2006. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 250 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR! Click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left