Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ALUKONIGSTAHL: Sisteme adaptate cerintelor actuale de sustenabilitate
ALUKONIGSTAHL: Sisteme adaptate cerintelor actuale de sustenabilitate
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 11:53
Eficienta energetica si sustenabilitatea sunt doua cerinte deja familiare pentru companiile care activeaza in domeniul constructiilor. La nivel european si international, se pune un accent deosebit pe cresterea continua a performantei energetice a cladirilor, scopul fiind ca, in viitor, toate imobilele noi sa fie independente din acest punct de vedere. Ca parti componente ale unei constructii, este necesar ca ferestrele, la randul lor, sa contribuie la indeplinirea acestor exigente. Avantajul competitiv major al solutiilor propuse de societatea Schüco International (ale carei produse sunt distribuite pe piata din Romania de Alukönigstahl), este reprezentat de ritmul alert de inovare pe care firma germana il impune in domeniul solutiilor arhitecturale din aluminiu. Un domeniu in care Schüco exceleaza de multe decenii este cel al proiectarii si promovarii unor profile inovatoare, beneficiind de proprietati de performanta deosebite, care se adapteaza in mod optim la noile cerinte de sustenabilitate.
 
Managementul automat al usilor
Unul dintre cele mai reprezentative exemple in acest sens este sistemul modular Door Control (DCS), caracterizat, in principal, prin selectivitate si grad ridicat de functionalitate. Dispozitivul de management al usilor asigura indeplinirea mai multor functii, precum control al accesului, comunicare, gestionarea evacua­rii in caz de urgenta etc., iar designul sau deosebit il recomanda pentru aplicatii deosebit de sofisticate. Astfel, gratie montajului coplanar al modulelor in profilul de usa si suprafetelor realizate din sticla neagra, DCS raspunde in mod optim celor mai inalte exigente ale arhitectilor. Instalarea este rapida si se realizeaza prin clipsare, iar cablurile preconfectionate si marcate corespunzator faciliteaza realizarea instalatiei electrice. Principalele beneficii asigurate de noul sistem de management al usilor sunt reprezentate de gradul ridicat de adaptabilitate (garantat de geometria modulara), integrarea completa a componentelor in structura profilului din aluminiu, uniformitatea designului modulelor de comunicare, evacuare si control al accesului, optiunile multiple pentru individualizarea designului, gradul ridicat de comprehensivitate a functiilor etc. 
 
Solutii avansate de ventilare si umbrire
Reprezentativ in ceea ce priveste noutatile lansate in ultima perioada este sistemul AWS 120 CC SI, ce permite instalarea unui pachet vitrat termoizolant triplustratificat, precum si montajul unui sistem intern de umbrire, protejat la exterior de o foaie suplimentara de sticla. Aceasta reprezinta o solutie optima la noile cerinte de eficientizare energetica. In consecinta, coeficientul de transfer termic la nivelul ramei este de 0,85 W/m2K, iar indicele de protectie fonica ajunge pana la valoarea Rw de 53 dB. Clasa de rezistenta antiefractie este RC3 (WK3), conform prevederilor standardului ENV 1627, produsul incadrandu-se in grupa a patra din punct de vedere al etanseitatii la aer si in clasa 9a in ceea ce priveste etanseitatea la apa. Un alt avantaj major este garantat de structura speciala a profilului si consta in limitarea fenomenului de condens, prin ventilatia controlata existenta intre cele doua zone de vitrare. In ceea ce priveste sistemul de umbrire, sina de ghidare nu este vizibila si nu permite penetrarea radiatiei luminoase prin zonele laterale. Interfata electrica este simpla, in sistem „plug-and-play” avand ­preasamblate elementele de conectare la retea. Sistemul permite integrarea unor dispozitive suplimentare de ventilare, care, alaturi de feroneria TipTronic, asigura adaptarea dinamica a fluxului de aer la cerintele specifice fiecarui utilizator. 
 
Profile ecologice dedicate realizarii de ferestre pentru case pasive
Recent, Schüco a dezvoltat o noua generatie de ferestre din seria AWS 90.SI+ Green - prima de acest fel la nivel international - care foloseste materiale ecologice. Profilele din aluminiu cu intrerupere a puntii termice includ componente de izolare realizate din poliamida de tip „bio”, in procesul de fabricatie utilizandu-se ulei de ricin, ca resursa regenerabila. Acest material se foloseste inclusiv in procesul de productie a spumei inserate in zona dintre izolatoarele profilelor din aluminiu, circa 25% din compozitia acestor doua elemente fiind de natura regenerabila. In cazul garniturilor de vitrare, utilizate pentru aceasta noua generatie de ferestre, se poate vorbi despre materiale „bio”, cu o pondere de 20% in compozitia chimica. Profilele seriei AWS 90.SI+ Green se deosebesc de cele din gama AWS 90.SI+ prin culoarea particulara a profilelor izolatoare, acestea avand o nuanta de gri - RAL 7015. Performantele de termoizolare sunt usor reduse in raport cu valorile aferente ferestrelor standard, profilele Schüco AWS 90.SI+ Green asigurand un coeficient de transfer termic Uw = 0,92 W/m2K (fata de 0,88 W/m2K cat este in cazul seriei AWS 90.SI+, in conditiile utilizarii unui geam cu Ug = 0,7 W/m2K ). 
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left