Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 18 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - URBAN: Concept de dezvoltare modulara, pentru optimizarea productiei
URBAN: Concept de dezvoltare modulara, pentru optimizarea productiei
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 12:05
Oferta curenta a companiei germane Urban asigura posibilitatea configurarii unor linii de productie perfect adaptate la cerintele oricarui producator ce activeaza pe piata de profil. Prin combinarea inteligenta a echipamentelor de debitare DGU 500 sau Optima Evolution, a centrelor de prelucrare PBZ (Thorwesten), MFC (Rapid), BAZ Basic/Medium/Tandem (Schirmer), a utilajelor de sudura AKS 6400, a celor de debavurare SV 530-B, a unitatilor de montare a feroneriei FBA2500/4 si a solutiilor performante de integrare logistica, se pot obtine majorari substantiale ale productivitatii. In prezent, furnizorul german pune un accent deosebit pe flexibilitate, astfel incat o modificare a capacitatii de productie sau a nivelului de automatizare sa implice doar completari ale liniilor existente cu module mai complexe si mai performante, care sa asigure, in acelasi timp, un grad ridicat de ergonomie si sa corespunda, astfel, principiilor de sustenabilitate vehiculate tot mai intens in epoca moderna. Din acest punct de vedere, Urban exceleaza in dezvoltarea de solutii multiple, de mare fiabilitate si complexitate.
 
Atentie la detalii si accent pe dezvoltarea in etape a fluxului de productie
In ceea ce priveste operatiunile de debitare, portofoliul Urban include utilaje performante de debitare la unul sau doua capete, dotate cu discuri de diverse diametre care au posibilitatea de a executa procesari speciale, printre modelele de inalta tehnologie remarcandu-se masina de debitat cu discuri de 600 mm, DGU600, utilajul LAEG 2600 pentru masurarea si suportul baghetelor, ferastraul automat Optima Evolution ce se poate instala ca modul auxiliar la centrul de procesare MFC Evolution etc. Pentru eficientizarea operatiunilor de fabricatie, expertii Urban recomanda partenerilor alegerea unitatii de montare a feroneriei FBA 2500/4. Aceasta include utilajul CNC de prelucrare preliminara BMT 2500 (ce realizeaza selectia si insertia fitingurilor, stabilirea etapelor si a parametrilor de procesare, perforarea profilelor in zona de colt pentru montajul balamalelor, scanarea codului de bare etc.), echipamentul FBA 2500 cu 4 axe destinat executiei perforatiilor necesare (dotat cu secvente automate de operare, sistem independent de prindere si oprire, monitorizare a operatiunilor si semnalizare vizuala a disfunctionalitatilor etc.) si masa batanta de evacuare ST 1600 S. Ciclurile de prelucrare sunt extrem de scurte, ajungand la 45 de secunde, iar flexibilitatea utilajului si calitatea produsului finit sunt maxime. 
 
Solutii moderne de fluidizare a productiei 
Pe segmentul de sudare, Urban se remarca, de asemenea, prin marea diversitate si complexitate de echipamente. O solutie deosebita este reprezentata de masina de lipire la patru capete AKS 6400, disponibila in variantele AKS 6405 si AKS 6410, diferentiate de latimea cordonului de sudura (2 mm, respectiv 0,2 mm). Un avantaj major este dat de posibilitatea procesarii unor profile de dimensiuni foarte mici, datorita posibilitatii decuplarii facile a capetelor frontale de prindere. Toti parametrii pot fi ajustati individual, astfel incat se permite prelucrarea unei mari diversitati de profile. In ceea ce priveste debavurarea, un loc deosebit in oferta Urban este ocupat de utilajul SV 530-B, cu doua sau patru axe de control complet programabile, ce poate fi integrat intr-o linie de productie existenta. Suplimentar, se poate adauga o statie de rotire WT 530-B, in vederea majorarii productivitatii. Pentru imbunatatirea procesului de productie, expertii germani au dezvoltat un sistem logistic special, reusind sa realizeze o solutie automata de optimizare a transportului in fluxul de productie, pentru a reuni etapele de realizare a ramei cu fazele de instalare a geamului termoizolant. Panourile vitrate se acceseaza automat, fiind inregistrate si clasate in sistem de cod de bare. Se obtine, astfel, scurtarea ciclurilor specifice, reducerea distantelor parcurse, prevenirea deteriorarii componentelor manipulate si a accidentelor de munca.
 
Peste sase decenii de experienta in domeniul utilajelor pentru tamplarie
Dupa cum a afirmat deseori conducerea executiva a companiei germane, aceasta nu ar fi avut niciodata sansa de a ocupa pozitia de lider tehnologic al pietei de profil daca nu si-ar fi orientat, in mod consecvent, politica de marketing catre client. Practic, incepand din 1947, indeplinirea precisa a exigentelor partenerilor a fost asimilata de managementul Urban ca o obligatie ce trebuie asumata de fiecare membru al organizatiei, in sensul responsabilitatii construirii unor relatii de afaceri durabile. Strategia a avut ca rezultat dezvoltarea unor utilaje caracterizate prin randament maxim, fiabilitate, durata indelungata de exploatare etc. La atingerea acestei tinte, un aport deosebit a fost adus de capacitatea companiei bavareze de a imbina, in mod optim, proprietatile de eficientizare a proceselor cu utilizarea unor tehnologii de ultima generatie. In prezent, compania se bucura de un real succes international, avand clienti in mai mult de 100 de state de pe intregul mapamond si reusind sa impuna permanent asa-numitul "state of the art" in domeniul utilajelor pentru tamplarie. Elementele ce ghideaza comportamentul cotidian al angajatilor si asigura unicitatea companiei sunt constituite de analiza atenta a cunostintelor dobandite, proiectarea si construirea de "know-how", crearea unei calitati masurabile si asigurarea unor servicii de un inalt nivel profesional. Abordarea respectiva a facut posibila proiectarea unor solutii revolutionare cum sunt cele prezentate anterior, capabile sa garanteze obtinerea unor produse finite avand toate caracteristicile necesare pentru respectarea actualelor norme de eficienta energetica, siguranta si design.
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left