Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VEKA: Softline 82 - principala platforma-sistem din portofoliul companiei
VEKA: Softline 82 - principala platforma-sistem din portofoliul companiei
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 12:19
Recunoscut pe piata internationala a sistemelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta ca un promotor fervent al calitatii, care promoveaza exclusiv solutii din clasa A, grupul german Veka a completat seria Softline 82 cu doua solutii inovatoare: VEKASLIDE 82, respectiv VEKAVARIANT 2.0. In viziunea managementului companiei, Softline 82 este platforma pe care se va axa strategia de dezvoltare a gamei de solutii tehnice in perioada urmatoare, aceasta urmand sa beneficieze de viitoare sisteme si produse complementare. Solutia liftant-glisanta VEKASLIDE reprezinta un sistem destinat executiei de usi termoizolante, fiind perfect adaptata la noile cerinte de performanta energetica. Avand o adancime constructiva a elementelor vitrate de 82 mm, profilul beneficiaza de o valoare standard a transmisivitatii termice de Uf = 1,4 W/mpK. In cazul utilizarii unor pachete vitrate cu grosimi de 52 mm, ce incorporeaza foi de sticla avand caracteristici superioare de izolare termica, valoarea coeficientului de transfer Ud poate ajunge pana la nivelul de 0,8 W/mpK. 
 
Imbinare armonioasa a caracteristicilor tehnice si estetice
O problema omniprezenta la aceasta categorie de ansambluri este constituita de puntile termice existente la nivelul pragului. Pentru eliminarea deficientei respective, specialistii VEKA propun utilizarea unui reper dublu izolant, ce are rolul de bariera impotriva pierderilor de caldura si asigura, astfel, majorarea substantiala a eficientei energetice a usii. In ceea ce priveste accesibilitatea, aceasta este optimizata prin proiectarea pragului termoizolant, astfel incat inaltimea dupa instalarea pe suprafata finita sa nu depaseasca 50 mm. Din punct de vedere estetic, VEKASLIDE 82 beneficiaza de un design modern si armonios in acelasi timp, avand colturile rotunjite si reusind, astfel, sa imbine aspectul clasic cu eleganta. In mod optional, sistemul poate fi placat la exterior cu aluminiu vopsit in camp electrostatic, asigurand arhitectilor posibilitati extinse de combinare in orice culoare RAL si incurajand creativitatea individuala.
 
Cutii de rulouri cu performante sporite de termoizolare si grad sporit de adaptabilitate
In ceea ce priveste VEKAVARIANT 2.0, aceasta este cea mai recenta versiune a cutiilor de rulouri promovate de grupul Veka, ce raspunde in mod optim tuturor exigentelor beneficiarilor care doresc sa monteze un sistem modern din aceasta categorie. Printre caracteristicile tehnice remarcabile ale produsului se numara un coeficient de transfer termic de 0,76 W/mpK si un factor de temperatura fRsi avand o valoare de 0,70. Produsul poate fi livrat in variante cu inaltimi de 175 mm, 210 mm si 235 mm. Accesul la zona de mentenanta a mecanismului se realizeaza prin capacul special proiectat, amplasat in zona inferioara a cutiei. VEKAVARIANT 2.0 dispune de caracteristici suplimentare de securitate datorita unui sistem special extrudat, care impiedica ridicarea fortata a ruloului. In ceea ce priveste montajul, sistemul este prevazut cu o tehnologie inovatoare de palnii de ghidare, ce permit clipsarea facila a cutiei la rama ferestrei. Prinderea laterala se executa prin intermediul unor cleme din otel, fara a fi necesara utilizarea suruburilor. Optional, caseta de rulou VEKAVARIANT 2.0 poate fi dotata si cu plasa de protectie impotriva insectelor. Caseta VEKAVARIANT 2.0 este compatibila cu toate seriile de profile promovate de compania germana, existand, de asemenea, posibilitatea utilizarii in combinatie cu alte sisteme existente pe piata internationala, inclusiv cu ansambluri de aluminiu sau lemn stratificat.
 
Seria Softline 82 - principala linie de produse din portofoliul Veka 
Compania Veka este lider mondial al pietei de profile pentru ferestre termoizolante, realizand o cifra medie de afaceri de peste 800 milioane de euro. Prin integrarea recenta a operatiunilor Gealan, grupul si-a consolidat aceasta pozitie, extinzandu-si in mod substantial portofoliul de produse, care acopera, in prezent, intregul spectru al cererii. In ultimii ani, eforturile Veka au fost indreptate in directia identificarii unor solutii optime, care sa se adapteze cat mai bine atat cerintelor consumatorilor, cat si exigentelor legislative legate de eficientizarea energetica a imobilelor. Prin dezvoltarea seriei Softline 82, societatea a reusit sa raspunda acestor cerinte si sa promoveze un sistem din clasa A de termoizolare (cu o grosime a peretilor exteriori ai profilului de 3 mm, conform prevederilor standardului EN 12608), respectand, de asemenea, cel mai inalt nivel de calitate stabilit de organizatia germana RAL. Sistemul poate fi utilizat atat la constructiile noi, cat si in cadrul proceselor de reabilitare. Trebuie mentionat faptul ca reperele din seria SOFTLINE 82 pot fi folosite la executia de ansambluri de tamplarie destinate montajului la case pasive, folosind rigidizarea cu armatura avand bariera termica. 
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left