Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ADF PROD: Investitii de 500.000 de euro, planificate pentru anul viitor
ADF PROD: Investitii de 500.000 de euro, planificate pentru anul viitor
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 30 Oct 2014 18:00
Potrivit managerilor producatorului de tamplarie ADF Prod, valoarea pietei specifice a fost in 2013 evaluata la 250 milioane de euro, in 2014 se inregistreaza o stagnare si abia in 2015 este posibil sa consemneze o usoara majorare. In ceea ce priveste evolutia proprie, in primele noua luni din 2014 a fost inregistrata o majorare de 17% a cifrei de afaceri, raportat la intervalul similar din 2013, iar pana la finalul exercitiului financiar in curs se estimeaza o crestere de aproximativ 10% a incasarilor, raportat la nivelul de 4 milioane de euro inregistrat in 2013. Totodata, pentru exercitiul financiar urmator, este vizata obtinerea unei sporiri a vanzarilor care sa insumeze cel putin 10% fata de anul in curs.
 
Florin Luca, director administrativ al ADF Prod: „Pe termen scurt nu consideram ca vor aparea modificari majore in ceea ce priveste evolutia domeniului propriu de activitate, din cauza contextului economic nesigur, a lipsei lichiditatilor, a scaderii numarului de proiecte de constructii, a practicarii tranzactiilor cu preturi foarte scazute de catre anumiti producatori, practicilor de concurenta neloiala observate pe piata etc. Consideram ca incepand cu anul 2016 s-ar putea relua, totusi, trendul ascendent al acestei branse, avand ca premise o crestere economica relativ sustenabila. In ceea ce priveste decizia de achizitie a beneficiarilor din ultimul timp, la nivel national am remarcat orientarea acestora preponderent catre achizitia unor produse de calitate. Cele mai numeroase comenzi din acest an au provenit din zona Moldovei si au vizat ferestre si usi realizate cu profile Streamline (cu o pondere de 75% din total) si BluEvolution 92MD. In oferta proprie se regasesc usi/ferestre din PVC realizate cu profile Salamander (seriile Streamline si BluEvolution 92MD), feronerie Maco si geam termoizolant realizat in fabrica proprie cu sticla Saint-Gobain si distantier termic Swisspacer Ultimate. Capacitatea de fabricatie se situeaza la nivelul de 150 unitati/zi, fiind exploatata anul acesta in proportie de 70%. Totodata, la export, in Italia, Franta, Belgia si Austria livram aproximativ 35% din productia totala, iar pe termen mediu ne-am propus sa obtinem o majorare a cotei de piata peste hotare, cele mai numeroase comenzi din 2014 fiind onorate in Italia. Dintre investitiile pe care avem in vedere sa le realizam in anii urmatori, mentionam mutarea activitatii intr-un spatiu de lucru extins, iar pentru 2015 ne-am planificat derularea unor proiecte in valoare de aproximativ 500.000 de euro, dupa ce anul acesta am alocat o suma similara in vederea achizitiei de utilaje”.  
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left