Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
NEW STAR: Creditorii firmei pot sa-si inscrie creantele pana la 26 ianuarie
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 20 Ian 2015 18:28
La data de 16 decembrie 2014, completul comercial – C1 F al Tribunalului Neamt a admis cererea producatorului de tamplarie din lemn stratificat New Star, din Piatra Neamt, de a intra in insolventa (in temeiul noului cod, respectiv Legea nr. 85/2014), desemnand ca administrator judiciar provizoriu societatea Elva Cont SPRL – Bucuresti. Primul termen pentru continuarea procedurii a fost stabilit la data de 3 martie 2015, iar pana la 26 ianuarie a.c. creditorii companiei pot depune cereri de inscriere a creantelor pe care le au asupra firmei. La aceeasi data, specialistii Elva Cont sunt mandatati sa transmita instantei, potrivit art. 97 din Codul Insolventei, un raport asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia insolventei debitorului, cu mentionarea persoanelor carora situatia respectiva le-ar fi imputabila. Insa, potrivit legii, la cererea motivata a administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, in cazuri de o complexitate ridicata, termenul poate fi prelungit de catre judecatorul sindic cu o perioada de maximum 40 de zile. De asemenea, magistratii au hotarat ca prima sedinta a adunarii creditorilor sa aiba loc la sediul administratorului judiciar, la data de 23 februarie 2015, ora 12.00, incheierea de sedinta a completului fiind si un convocator legal in acest sens. La urmatorul termen, stabilit dupa cum se arata anterior in luna martie, judecatorul sindic va trebui, pe baza unui alt raport ce a avut ca termen de elaborare data de 6 ianuarie a.c., sa stabileasca fie intrarea in procedura simplificata de faliment al New Star, fie continuarea perioadei de observatie din procedura generala a insolventei.
Productia de tamplarie din lemn s-a redus in 2014
In iunie 2014, reprezentantii fabricantului de tamplarie din lemn stratificat, aflat acum in incapacitate de plata, avertizau ca au fost obligati sa recurga la reducerea drastica a productiei de astfel de ansambluri, ca urmare a scumpirii materiei prime, al carui pret s-a dublat comparativ cu 2013. Pentru a evita problemele specifice, firma controlata de familia Handaric si de Vasile Babus intentiona sa adopte o strategie de consolidare a afacerii, ceea ce, evident, nu s-a intamplat, pe fondul acumularii unor datorii tot mai semnificative. Implicata in principal in domeniul exploatarii si prelucrarii lemnului, New Star realiza usi din lemn stratificat, in proportie de 10% din total, ferestre si profile din acelasi material (avand cote de 5% fiecare), procesand astfel lemn de stejar, tei, fag, frasin, brad sau paltin. Ansamblurile erau echipate cu sisteme de feronerie VBH si cu geam termoizolant provenit de la compania Moldoglass, livrarile New Star efectuandu-se cu precadere in Moldova si in Capitala, iar exportul reprezenta o activitate ocazionala, fiind vizati mai ales beneficiari din Franta si Italia. Datele oficiale, publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice, arata faptul ca New Star SA, inregistrata in 1994 si specializata in taierea si rindeluirea lemnului, a lucrat in 2013 cu 103 salariati, raportand o cifra de afaceri de 9,6 milioane de lei, in conditiile unei pierderi ce a depasit 1,1 milioane de lei. In schimb, la 31 decembrie 2013 datoriile totale se plasau la 7,9 milioane de lei, iar valoarea activelor imobilizate nu depasea 7,6 milioane de lei. Totodata, lichiditatile constituiau o problema, daca se tine cont de faptul ca in casa si conturile bancare figura o suma infima, de 5,8 mii lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left