Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TERAPLAST: Sisteme de 88 mm adaptate la standardul de case pasive
TERAPLAST: Sisteme de 88 mm adaptate la standardul de case pasive
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Feb 2015 13:49
Sistemul heptacameral Teraplast TP 7000 are o adancime constructiva de 88 mm, permitand montajul unui pachet vitrat termoizolant cu o grosime de pana la 44 mm. Gratie materialelor de calitate superioara utilizate la fabricatia acestor repere din PVC, precum si datorita geometriei sectiunii sistemelor respective ce presupune majorarea numarului de bariere termice si fonice existente pe directia propagarii sunetului si a energiei, coeficientul de transfer termic al ramei poate ajunge pana la 0,7 W/mpK, iar indicele acustic se situeaza la 37 dB. Aceste niveluri asigura adaptarea cu succes a profilelor respective la executia de tamplarie destinata echiparii imobilelor ce respecta standardul de casa pasiva. Rigiditatea sporita a seriei TP 7000, forma speciala si elasticitatea garniturilor din EPDM garanteaza o buna etanseitate la aer si apa, iar nivelul respectiv poate fi imbunatatit prin instalarea unei garnituri mediane ce asigura formarea celui de-al treilea plan de impermeabilizare.
 
Caracteristici optime de termo - fonoizolare pentru toata gama de produse
Seria TP 7000, ce include profile de toc, cercevea, montant, stulp, bagheta (de 32 mm, respectiv 44 mm), prezinta o serie de avantaje nete, printre care se numara designul modern, cu suprafete rotunjite, protectia optima impotriva umiditatii si prafului, proprietatile optimizate de termo - fonoizolare, in conformitate cu prevederile standardului SR EN 12608 etc. Portofoliul de produse al Teraplast mai cuprinde sistemele TP 4000 care au patru camere de izolare si o latime constructiva de 60 mm. Acestea prezinta o latime a faltului de geam termoizolant de 24 mm si permit instalarea unor pachete vitrate clasice, in structura 4-16-4. In cazul respectiv, coeficientul de transfer termic la nivelul ramei este de 1,5 W/mpK. In ceea ce priveste reperele din categoria TP600 (profile hexacamerale, cu o adancime de 70 mm), modelele respective au o transmisivitate cuprinsa intre 1,3 W/mpK si 1,4 W/mpK, iar constructia speciala asigura instalarea unor elemente de geam triplustratificat, cu o grosime de maximum 32 mm. Armaturile utilizate in toate cazurile sunt din otel zincat si asigura rezistenta mecanica si stabilitate ansamblurilor de tamplarie. Pentru sistemele TP 4000 si TP 6000 solutiile de ranforsare au fost in asa fel proiectate incat se potrivesc la mai multe tipuri de profile, ceea ce duce la o diminuare a stocurilor de materiale. Reperele permit utilizarea feroneriei ascunse ce ofera, pe langa beneficiile estetice, o reglare simpla a tocului si o deschidere de pana la 100°. Furnizorul pune la dispozitia partenerilor o gama extinsa de accesorii, incluzand garnituri, glafuri, praguri, plase de protectie impotriva insectelor, paneluri pentru usi, organe de asamblare etc. Toate cele trei serii din portofoliul Teraplast sunt fabricate in conformitate cu standardele europene in vigoare, acoperind gama completa de solicitari aferente proiectelor, de la un grad inalt de eficienta energetica pana la adaptarea la o multitudine de exigente de design arhitectural.
 
***
Incepand din 2009,  Teraplast a investit peste 27 de milioane de lei in dezvoltarea capacitatilor de productie utilizate pentru fabricarea sistemelor de profile destinate executiei de tamplarie termoizolanta. Cu o experienta de peste 13 ani in acest domeniu, care a fructificat cu succes o practica de patru decenii in domeniul extrudarii PVC-ului, compania din Bistrita a reusit sa-si consolideze cota de piata pe plan local, care a ajuns, in prezent, la aproximativ 10%. Actualmente, peste 200 de companii specializate in executia de ferestre/usi din Romania lucreaza cu profile Teraplast, fapt ce a determinat ca divizia respectiva sa ajunga la o cota de 20% in cifra de afaceri la nivel de grup. Obiectivul perioadei urmatoare este constituit de extinderea pe plan extern a parteneriatelor din domeniu.
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left