Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SOUDAL: Montajul corect al ferestrelor, prin Soudal Window System
SOUDAL: Montajul corect al ferestrelor, prin Soudal Window System
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 27 Feb 2015 19:51
Soudal Window System (SWS) este un produs inovator si reprezinta unul dintre cele mai noi sisteme existente pentru izolarea ferestrelor. Creat in Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Turnhout (Belgia), sistemul este creat din diverse combinatii de produse Soudal, de calitate superioara, precum spumele poliuretanice (PU) Soudafoam Professional 60, Maxi 70 sau Flexifoam (spuma PU flexibila, certificata de Institutul IFT Rosenheim), benzile autoexpandabile impregnate - Soudaband Acryl, masticurile acrilice Acryrub si MS Polymer Soudaseal 215LM (ATG), adezivii pentru folii Soudafoil 330D si 360H si nu, ȋn ultimul rand, foliile antivapori Soudal in variantele Inside si Outside.  
    
Avantaje multiple, prin utilizarea Soudal Window System
 
Avantajul principal al utilizarii sistemului SWS consta in eliminarea totala a riscului de aparitie a mucegaiului prin pastrarea uscata, in orice moment, a stratului izolant de spuma poliuretanica si prin reducerea semnificativa a pierderilor de caldura prin rosturile dintre ferestre si zidarie. Totodata, acesta este raspunsul potrivit la una dintre preocuparile majore ale producatorilor de materiale de constructii din ultimii ani, asigurand astfel reducerea consumului de energie prin constructia de case pasive.  SWS este o componenta necesara realizarii atat a caselor pasive, cat si a celor traditionale, fiind testat oficial pe diferite structuri. Atunci cand este aplicat ȋn mod corespunzӑtor, sistemul asigura, printre altele: impermeabilitate la aer si vapori de apa, izolare termica si acustica optima sau protectie la intemperii. Sistemul SWS este compatibil cu orice tip de tamplarie, realizata din lemn stratificat, PVC sau aluminiu.    
In vederea atingerii acestor performante, folia antivapori Soudal Inside, care intra in componenta sistemului, asigura impermeabilizarea totala la interior si la exterior, iar vaporii de apa din interiorul camerei si din rosturi (creati datorita puntii termice dintre profilul ferestrei si zidarie) nu mai pot patrunde in stratul izolant de spuma. In acelasi timp, folia antivapori Soudal Outside permite evacuarea in exterior a vaporilor de apa din interiorul rostului si blocheaza total patrunderea acestora din exterior in stratul de spuma. Foliile antivapori sunt disponibile ȋn role de 25 m si au latimi de 70 mm, 100 mm si 150 mm, fiind disponibile cu sau fara strat de butil. Acesta este autoadeziv si are aderenṭa pe orice tip de zidarie. Pentru foliile fara strat de butil, se impune utilizarea a doua tipuri de adezivi, respectiv Soudafoil 330D pentru interior si Soudafoil 360H pentru exterior. Dupӑ aplicare, foliile antivapori pot fi acoperite cu tencuiala sau vopsea. In acelasi timp, spuma poliuretanica Flexifoam ramane permanent flexibilӑ, asigura un factor de izolare fonica superior (de 60 dB), are clasa de reacṭie la foc B2 si este disponibila ȋn formula “orice sezon”.
SWS este doar unul dintre produsele inovatoare pe care Soudal le lanseaza permanent pe piata si ii aduc recunoasterea internationala. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Solicita informatii suplimentare
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left