Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SOMFY: Management centralizat pentru dispozitivele de umbrire a fatadelor
SOMFY: Management centralizat pentru dispozitivele de umbrire a fatadelor
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 27 Feb 2015 19:54
Pentru managementul centralizat al fatadelor bioclimatice, Somfy ofera doua solutii complete, respectiv animeo Solo și animeo IB+ Premium. Alegerea solutiei potrivite difera de la un proiect la altul si este determinata de cativa factori importanti. Primul dintre acestia este reprezentat de numarul dispozitivelor de umbrire care necesita comenzi. In cazul in care acesta este mai mic de 800, este recomandata utilizarea animeo Solo, cea de-a doua solutie fiind folosita in cazul in care sunt mai putin de 6.400 de sisteme de umbrire active. Cel de-al doilea factor este reprezentat de alegerea unui sistem de management sau intretinere ce poate fi de tip afisaj (caz in care se impune utilizarea animeo Solo) sau de tip PC (animeo IB+ Premium).
 
Multiple avantaje pentru fatadele bioclimatice 
 
Un al treilea criteriu care determina alegerea uneia dintre cele doua solutii este reprezentat de numarul zonelor ce trebuie administrate. O zona este considerata a fi segmentul cladirii in care dispozitivele de umbrire sunt programate sa raspunda simultan la o comanda. Ele sunt conectate la aceiasi senzori, iar aplicatiile sunt deschise si inchise la aceeasi ora din zi. O zona poate fi reprezentata de o fatada completa, un etaj, doua fatade etc. In aceste conditii, in cazul in care exista una sau doua zone de administrat, este de preferat sa se utilizeze animeo Solo, iar daca numarul acestora nu este mai mare de 16, se impune folosirea animeo IB+ Premium.
In oferta Somfy sunt disponibile si doua tipuri de interfete-magistrale  brevetate, care ofera solutii rentabile si la cheie (software si hardware) pentru dispozitivele de umbrire.
Managementul centralizat al dispozitivelor de umbrire permite utilizatorilor sa optimizeze eficienta energetica a cladirii (Dynamic Insulation™). Astfel, senzorii de clima detecteaza variatiile de temperatura in timp real, iar dispozitivele de umbrire sunt, in consecinta, pozitionate automat. Concomitent, setarile temporizatorului optimizeaza potentialul dispozitivelor de umbrire chiar in absenta ocupantilor. Alte avantaje ale managementul centralizat al fatadelor bioclimatice constau in optimizarea managementului luminii naturale si a ventilarii naturale in cladiri, respectiv mentinerea aspectului estetic al fatadei, prin faptul ca dispozitivele de umbrire pot fi programate sa se alinieze perfect in diferite momente ale zilei. De asemenea, prin intermediul utilizarii acestui sistem, produsele finale pot fi protejate (conectate la senzori de vant, jaluzelele exterioare sunt ridicate, in caz de conditii meteo nefavorabile, precum furtuna, ploaie etc.), iar siguranta este imbunatatita, intrucat se poate seta modul „blocare” pentru toate jaluzelele, in vederea facilitarii curatarii  geamurilor. In acelasi timp, cele doua solutii au capacitatea sa faciliteze folosirea zilnica a dispozitivelor de umbrire, gratie setarilor temporizatorului la nivel de zona sau de camera si sa le permita utilizatorilor sa isi poata controla jaluzelele de la birou, prin intermediul unitatii locale de comanda. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left