Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - LAMAR: Performante superioare ale ferestrelor, prin utilizarea de materiale speciale
LAMAR: Performante superioare ale ferestrelor, prin utilizarea de materiale speciale
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 11 Mar 2015 13:04
Fereastra Lamar reprezinta un element important pentru eficienta energetica a unei cladiri, precum si pentru performantele termice ale acesteia, deziderate tot mai mult tintite in prezent - si mai ales in viitor - in vederea  realizarii caselor pasive. In acest sens, Fereastra Lamar este configurata pentru viitor, fiind compusa dintr-un sistem de profile PVC de inalta tehnologie, armat cu insertii din fibra de sticla marca Geneo (de la Rehau), un sistem de feronerie Roto NT Designo, cu balamale ascunse si geam termoizolant Saint-Gobain, cu bagheta termica Swisspacer Ultimate. Profilele din PVC de inalta tehnologie sunt realizate dintr-un material compozit cu insertii din fibra de sticla, denumit Rau-Fipro. Acesta este un ingredient patentat, care si-a dovedit deja eficienta in industria aeronautica si in cursele de Formula 1, unde a fost supus unor conditii extreme, fiind utilizat apoi in premiera la fabricarea sistemelor pentru ferestre.
 
Fereastra Lamar integreaza materiale speciale
 
Profilele Geneo din componenta Ferestrei Lamar dispun de camere functionale, adaptate diferitelor variante de utilizare, care ofera in plus posibilitatea imbunatatirii termoizolatiei prin inserarea de termomodule. Totodata, garniturile pe trei niveluri perimetrale asigura o foarte buna izolare termica, fiind realizate dintr-un material extrem de elastic, rezistent la uzura si care garanteaza o durata lunga de exploatare. Sistemul propus de Lamar convinge si prin suprafata HDF de inalta calitate si cu eficienta dovedita, dezvoltata de Rehau. Diminuarea efortului necesar la actionarea ferestrelor s-a obtinut printr-un nou concept de etansare, care asigura, in acelasi timp, o presiune ideala de inchidere. Un alt avantaj al produsului Lamar este sistemul de rigidizare integrat IVS, care sporeste stabilitatea exceptionala a profilelor. Utilizarea materialului Rau-Fipro la profile permite, in proportie de 90% din cazuri, renuntarea la armaturile din otel, asigurand ferestrelor o stabilitate excelenta si un nivel superior de termoizolare. 
Fereastra Lamar integreaza si feronerie oscilo-batanta Roto NT Designo, recunoscuta pentru performantele sale inovatoare, consacrate deja la nivel international. Utilizarea acestui sistem confera un aspect foarte elegant ferestrei, prin faptul ca nu exista balamale vizibile din exterior si nici capace de mascare. 
Intrucat producatorul Ferestrei Lamar acorda o importanta deosebita suprafetei vitrate, aceasta este prevazuta cu geam termoizolant format din trei foi de sticla Saint-Gobain, cu grosime totala de 52 mm, doua dintre acestea fiind tratate termic (SGG Planitherm Ultra N II si SGG Planitherm 4S Evolution). De asemenea, utilizeaza bagheta termica Swisspacer Ultimate, cel mai performant produs de acest tip din lume la acest moment, in baza testelor oficiale realizate de IFT Rosenheim, care opreste in totalitate transferul de gaze si vapori de umiditate, in vederea obtinerii unor performante energetice superioare.
Solicita informatii suplimentare        
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left