Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
GLAVERBEL a prezentat noile tendinte in arhitectura moderna
Actualitatea interna Publicat de AG&F 17 Ian 2006 11:30
Concernul international Glaverbel, unul dintre liderii mondiali pe segmentul sticlei speciale, a continuat si in 2005 campania de informare la nivelul specialistilor, privind noutatile din domeniul vitrajelor arhitecturale si a celor destinate amenajarilor interioare. Subsidiara din tara noastra - Glaverbel Romania - a organizat recent doua simpozioane la Bucuresti, fiind invitati sa participe parteneri ai societatii, arhitecti, proiectanti si specialisti din domeniu. Discutiile au vizat expunerea unor solutii inovatoare, aplicabile cladirilor nerezidentiale. S-au facut referiri la sistemele structurale, fatadele duble climatice (double-skin), precum si la functiunile sticlei din perspectiva controlului solar si luminos.

Experienta de peste 40 de ani in executia sticlei pentru constructii
Au fost expusa, prin intermediul imaginilor, evolutia fatadelor cortina: de la executia, in anul 1960, a primului perete cortina, cu sticla clara, pana in prezent, cand se folosesc materiale performante ce ofera avantaje multiple. Astfel, in deceniul al saptelea, pentru echiparea constructiilor nerezidentiale se realizau fatade cortina cu sticla colorata (in special, bronz si gri). In decada urmatoare, s-a utilizat preponderent vitraj colorat si reflexiv (Sorabel sau Stopsol), iar in anii '90, pentru suprafata "vision" a peretelui cortina s-au folosit tot mai multe geamuri speciale putin reflexive (Stopray sau Sunergy) sablate ori serigrafiate, ce ofera o imagine neutra. Din punct de vedere structural, s-au elaborat multiple inovatii, prin introducerea si aplicarea materialelor precum piatra si aluminiul. In prezent, Glaverbel promoveaza sortimentul VGG, pentru pereti cortina de ultima generatie. "VGG este un vitraj dublu izolator, fixat mecanic pe structura prin intermediul unor piese metalice, sistemul fiind patentat. In acest mod, se reduce considerabil cantitatea de montanti folositi la realizarea peretilor cortina. Fatadele climatice duble (double-skin) pot reduce cu pana la 40% pierderile energetice ale unei cladiri, fata de sistemul de perete cortina clasic. Costurile suplimentare ale executiei fatadelor climatice se amortizeaza in doar cativa ani", a precizat Dragos Matei, reprezentant al Glaverbel Romania.

Gama diversa de vitraje speciale
In cadrul primei expuneri, au fost oferite solutii pentru asigurarea controlului solar, fiind prezentate detalii despre economia de energie termica realizata prin utilizarea vitrajelor Glaverbel. Gama de produse pentru aplicatii arhitecturale este deosebit de larga. Sticla Low-E livrata de Glabervel este disponibila in 8 sortimente, cea antiincendiu (Pyrobel) are 10 variante, iar vitrajul pentru izolatie fonica poate fi achizitionat in 15 versiuni. Planibel este sticla colorata in masa (6 sortimente), Stopsol reprezinta un vitraj reflexiv (13 variante), Stopray si Energy realizand performante deosebite in ceea ce priveste selectivitatea (22 de sortimente). In topul produselor furnizate de concernul belgian se afla si geamul Sunergy (3 variante), ce asigura un control solar ridicat, transmisie luminoasa mare si o reflexie scazuta. Sunergy are o pelicula speciala "hard-coated", obtinuta prin metoda depunerii pirolitice, care permite prelucrarea ulterioara a vitrajului (fiind posibila si securizarea). Producatorii pot utiliza sticla Sunergy la executia unei game diverse de geamuri, de la cele simple, termoizolante sau laminate, pana la vitrajele curbate si de securitate. O alta noutate o constituie sticla Blackpearl colorata in masa si acoperita cu o pelicula reflexiva. Are o transmisie luminoasa mai mica de 2% si este conceputa special pentru parapeti. Poate fi folosita si la compartimentari interioare, in mod similar sticlei Spy Glass. Lansat in luna iunie 2005, sortimentul are grosimea de 8 mm si dimensiuni de 600 x 321 cm, respectiv 200 x 321 cm, furizorul oferind gratuit mostre (foi de sticla) pentru efectuarea unor teste specifice. "Este important de precizat ca nu putem vorbi de o solutie unica in ceea ce priveste alegerea tipului de sticla, dar varietatea produselor Glaverbel face ca selectia sa fie mai usoara", a concluzionat Dragos Matei.

Sticla si designul interior
La al doilea simpozion Glaverbel s-au evidentiat aplicatiile multiple ale sticlei in domeniul amenajarilor interioare, fiind ilustrate, cu ajutorul imaginilor si al esantioanelor, diverse variante constructive folosite in acest scop, respectiv sticla ornamentala, emailata, sub forma de oglinzi, vitraj vopsit sau cu suprafata tratata. Geamul ornament (cu o grosime cuprinsa intre 3 mm si 19 mm) este utilizat la fabricarea unei game variate de produse (peste 40 de tipuri), precum: usi de interior, mobilier, pereti despartitori etc. Sortimentele pentru inramare Glamatt sunt realizate din sticla antireflexiva de 2 mm grosime. Colorbel si Artlite reprezinta geamuri emailate si serigrafiate. Gama Stratobel este alcatuita din vitraje laminate cu folii intermediare de PVB (polivinilbutiral), realizandu-se sticla de siguranta si securitate (de la protectia antiefractie, pana la cea antiglont si antiexplozie). Se pot folosi si folii colorate, obtinandu-se, practic, orice nuanta din paleta RAL. "Oglinda Mirox MNGE este ecologica, deoarece in procesul de fabricatie nu se folosesc metale precum cupru si plumb. Aceasta prezinta o rezistenta sporita la coroziune, putand avea diverse aplicatii in designul interior. Sticla vopsita Lacobel se utilizeaza atat pentru executia de placari interioare, cat si pentru pereti despartitori, la usi, coloane sau mic mobilier. Cu grosimi situate in intervalul 3-10 mm si dimensiuni de 321 x 225 cm, 255 cm sau 600 cm, Lacobel poate fi comandata in 14 culori standard si 23 de nuante personalizate. Sticla are rezistenta ridicata la umiditate; de asemenea, este disponibila in varianta Safe, folia de protectie retinand cioburile in cazul spargerii accidentale. Geamul Matelux este sablat chimic, prin intermediul unui acid de inalta calitate, care ii confera un aspect satinat. Procedeul de fabricatie respecta toate normele europene de mediu. Prin aceasta metoda se evita aparitia amprentelor - efect prezent in cazul aplicarii tehnologiei obisnuite, cu nisip", a incheiat Simona Moldovan. La ambele conferinte a participat si Ivan Zaykov, director de vanzari Glaverbel pentru Europa de Sud-Est, care a precizat ca piata de profil din Romania se afla in ascensiune, filiala autohtona a concernului fiind implicata in numeroase proiecte de anvergura ce vizeaza atat amenajarea exterioara a cladirilor, cat si designul interior. Colaborarea grupului Glaverbel cu specialistii din Romania este optima, rezultatele depasind cu mult estimarile initiale ale reprezentantilor concernului.

***

Companie detinuta de holding-ul japonez Asahi Glass, Glaverbel este al doilea furnizor de sticla din Europa si ocupa (impreuna cu Asahi Glass) pozitia de lider mondial din punct de vedere al cotei de piata (22%), fiind numarul unu in intreaga lume si la productia de oglinzi. In anul 2004, cifra de afaceri a grupului a depasit 11 miliarde de euro. La nivel european, Glaverbel detine 15 linii de productie pentru sticla float. Activitatea societatii se desfasoara in cadrul a trei divizii: sticla pentru constructii, industrie si automobile. Informatii suplimentare, la www.glaverbel.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left