Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SOUDAL: Adezivii din gama T-Rex sunt ranforsati cu fibre
SOUDAL: Adezivii din gama T-Rex sunt ranforsati cu fibre
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 22 Sep 2015 17:41
Gama de adezivi pentru montaj T-Rex include o serie de produse ranforsate cu fibre sintetice care le confera o aderenta initiala rapida si o forta de rezistenta finala foarte inalta. Gama T-Rex include trei adezivi, respectiv Imediat, Transparent si Solvent.
 
Seria T-Rex, potrivita pentru lipirea obiectelor la exterior si interior 
Adezivul T-Rex Imediat, cu aderenta puternica, are priza imediata si este destinat lipirii obiectelor grele la interior si exterior, avand o forta de lipire initiala de 300 kg/m². Utilizabil la lipiri universale, acesta este ranforsat cu fibre, ecologic, nu contine solventi, acopera foarte bine suprafetele inegale si are o aderenta optima pe suprafete poroase. Acest tip de adeziv se aplica direct, doar pe un substrat, are valori de emisii foarte mici, este disponibil in nuanta alba si se comercializeaza intr-un cartus de 380 g. In acelasi timp, este excelent pentru lipirea imediata a majoritatii materialelor de constructii, precum lemn, plastic, caramida, piatra, placi ceramice, metal pe suprafete poroase (beton, gips, MDF, OSB, paneluri din lemn, placaj etc.), dar si pentru fixarea elementelor decorative. Produsul, care poate fi utilizabil deopotriva la interior si exterior, are o baza de polimeri acrilici, o rezistenta termica cuprinsa intre -20°C si +70°C, cu posibilitatea de a fi aplicat in 15 minute, la temperaturi cuprinse intre +5°C si +30°C. Forta de lipire initiala este de cel putin 300 kg/m², in timp ce forta de lipire finala lemn-lemn este de circa 22 kg/cm², cea pentru lemn-aluminiu de aproximativ 16 kg/cm², iar pentru lemn-PVC de circa 12 kg/cm². 
Cel de-al doilea produs al gamei (T-Rex Transparent) are relativ aceleasi caracteristici tehnice, cu diferenta ca are o greutate specifica de aproximativ 1,05 g/cm³ fata de T-Rex Imediat care are 1,30 g/cm³. De asemenea, T-Rex Transparent are o aderenta initiala de 125 kg/m² si poate fi vopsit inclusiv cu vopsele pe baza de apa. Desi la aplicare este alb, produsul devine transparent dupa uscare si, la fel ca T-Rex Imediat, are un timp de lucru de 15 minute. Produsul este destinat lipirii invizibile a obiectelor decorative la interior si exterior, cu conditia ca una dintre suprafete sa fie poroasa.
Adezivul T-Rex Solvent este realizat pe baza de solventi, avand o baza de cauciuc sintetic. Timpul de lucru pentru acest sortiment este de 5 minute, uscarea fiind fizica sau realizandu-se prin cristalizare. Forta de lipire initiala se situeaza la valoarea de cel putin 125 kg/m² avand valori diferite pentru forta de lipire finala lemn-lemn si lemn-aluminiu (circa 13 kg/cm²) sau lemn-PVC (aproximativ 12 kg/cm²). Conceput special pentru lipirea obiectelor decorative la interior, cu exceptia celor din polistiren, T-Rex Solvent inlocuieste suruburile si cuiele, prin lipiri puternice si rapide. Disponibil in variante bej/maro, printre alte aplicatii (mai putin pentru polistiren), sortimentul este excelent pentru lipirea glafurilor. Informatii suplimentare, la www.t-rex.pro
 
Solicita informatii suplimentare
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left