Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GEROM: Societatea se afla intr-o situatie financiara dificila
GEROM: Societatea se afla intr-o situatie financiara dificila
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 12 Oct 2015 15:16
Prin intermediul unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, actionarii societatii Gerom SA – Buzau, unul dintre cei mai importanti producatori autohtoni de vitraje, ce s-a implicat si in efectuarea operatiunilor de prelucrare a sticlei, sunt convocati in cadrul unei adunari generale ordinare (AGOA), pentru a se informa cu privire la situatia financiara actualizata, insa dificila, a firmei. Astfel, in cadrul adunarii generale, programate pentru data de 2 noiembrie 2015, conducerea Gerom va propune membrilor AGOA sa aprobe atragerea unor noi surse de finantare, fie prin aport de la actionari, fie prin contractarea de imprumuturi aditionale, fie prin vanzarea de active. De asemenea, hotararea ce va fi adoptata urmeaza sa intre in vigoare la data de 19 noiembrie a.c.
Problemele companiei s-au perpetuat si in semestrul intai
Potrivit datelor oficiale, in anul 2014 societatea Gerom SA a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri cu 28,94% fata de perioada anterioara de raportare, pe fondul unei pierderi nete relativ substantiale (de 1,76 milioane de lei), aceasta fiind consecutiva unei diminuari de 30,6% a rulajului in 2013, comparativ cu anul anterior, moment in care s-au consemnat, de asemenea, pierderi nete importante. Astfel, cifra neta de afaceri din anul 2014 a fost de 14,27 milioane de lei (3,18 milioane de euro), fata de 20,06 milioane de lei (4,54 milioane de euro) in 2013. Ca structura, cea mai mare parte a rulajului (10,16 milioane de lei) s-a realizat pe plan intern, in timp ce exportul s-a cifrat la 4,01 milioane de lei, scaderea ambilor indicatori (mai ales ca in 2013 pe plan intern s-au realizat 13,99 milioane de lei, iar la export 6,06 milioane de lei) fiind explicata de conducerea Gerom prin intensificarea concurentei exercitate de Trakya Cam (Sisecam) – care a deschis in Buzau o unitate de prelucrare a geamului pentru piata auto, Hirschler, Dora Glass, Saint-Gobain, Pietta Glass, Glasmed, Spectrum Industries, Delta Glass, Cristal Brad si Aplast pe toate pietele vizate de societate, fie in tara, fie in strainatate. In opinia managerilor Gerom, aceste companii exercita o competitie puternica, mai ales ca dispun de tehnologii adecvate si pot indeplini cerintele clientilor atat in ceea ce priveste calitatea produselor, cat si preturile de vanzare.
Mai mult, in semestrul intai din 2015, compania a consemnat o alta scadere de 10% a rulajului, de la 7,57 milioane de lei la 6,79 milioane de lei, in contextul unei pierderi nete de 3,22 milioane de lei (comparativ cu -2,45 milioane de lei in ianuarie-iunie 2015). Structura actionariatului – ce reflecta persoanele fizice si juridice convocate sa ia o decizie la data de 2 noiembrie a.c. – indica societatea Hystria Expert ca detinatoare a 80,25% din titlurile Gerom SA, urmand Valeriu Guma (cu 14,98%), SIF Muntenia (4%) si alte entitati sau persoane fizice (0,75%). Informatii suplimentare, la www.gerom-buzau.ro
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left