Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - MB-TT50: O noua dimensiune a calitatii in designul fatadelor
MB-TT50: O noua dimensiune a calitatii in designul fatadelor
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 13 Nov 2015 17:56
Conform opiniilor avizate ale unui numar mare de experti in domeniu, seria de perete cortina MB-TT50, promovat de compania Aluprof System Romania, este, in prezent, una dintre cele mai moderne din categoria respectiva de profile, gratie tehnologiei avansate pe care o integreaza. Prin intermediul acestuia, se asigura un design atractiv al fatadelor, iar parametrii sai superiori de rezistenta la apa si izolare termica (Uf >0,5 W/m2K) permit folosirea sa cu succes in domeniul arhitecturii pasive.
 
Multiple certificari de calitate, acordate sistemului MB-TT50
Fatadele cortina realizate cu profile MB-TT50 includ un set de izolatori compatibili, ce asigura o protectie perfecta impotriva pierderilor de putere termica in structura, iar modelul lor special permite prefabricarea acestora. In plus, setul de etansari si sistemul de deshidratare si ventilare in cascada pe trei  niveluri garanteaza rezistenta corespunzatoare a fatadei, chiar si in conditii climaterice nefavorabile. Solutiile rapide ce permit productia si asamblarea eficienta a modulelor de fatada reprezinta, de asemenea, puncte-cheie ale sistemului.
Un perete cortina realizat cu acest sistem a fost supus unor serii de teste care s-au desfasurat in cadrul Institutului ITB din Varsovia si al altor diverse institutii din intreaga Europa, incluzand Centrul de Tehnologii pentru Ferestre si Placari din Marea Britanie si IFT Rosenheim. Rezultatele procedurii de testare au fost mai mult decat satisfacatoare, fatada cortina atingand rezultate de tipul: AE = 1.350 Pa pentru etanseitate si RE = 1.800 Pa pentru rezistenta la apa. Sistemul a fost deja utilizat cu succes la mai multe cladiri importante aflate in Polonia si in alte tari, respectiv Universitatea de Tehnologie din Tallinn (Estonia), Academia de Muzica din Wrocław si renumitul complex Alchemia din Gdansk.
Sistemul MB-TT50 permite instalarea unor vitraje fixe cu o gama larga de dimensiuni, avand o grosime a pachetului de pana la 64 mm. In acelasi timp,  acesta se distinge printr-o capacitate mare de incarcare a imbinarilor montantilor/supraluminii (de pana la 600 kg). Fatada permite utilizarea mai multor tipuri de fixare a geamurilor, incluzand unitatile triple si cvadruple, precum si de asamblare a sistemelor de dimensiuni mari si cu o masa proprie sporita, ce determina un nivel foarte inalt al izolarii termice atunci cand sunt combinate cu izolatorii integrati. Merita mentionat si faptul ca sectiunile profilelor sunt asigurate cu un lac protector, conform paletelor RAL si NCS sau cu straturi speciale de tip Decoral. Datorita rezistentei acoperirilor cu lac folosite de Aluprof SA, produsele pot fi utilizate in cele mai dificile conditii, pentru ca indeplinesc cerintele testului Florida si au o rezistenta la mediul agresiv de pana la nivelul C5, fiind aplicabile la proiecte de tipul bazinelor de inot sau la cele dezvoltate in zonele din apropierea marii.
Datorita capacitatii superioare de izolare pe care o detine, sistemului MB-TT50 i-a fost acordat, recent, certificatul energetic pentru clasa A+ de catre Institutul pentru Case Pasive PHI - Darmstadt. Informatii suplimentare, la www.aluprof.ro
 
Solicita informatii suplimentare  
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left