Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Aprilie 2024
Hilti
Home
EXPERT DOOR SOLUTION: Grad sporit de utilizare al produselor rezistente la foc
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 19 Nov 2015 19:09
In calitate de furnizor de sisteme de inchidere, compania Expert Door Solution - Bucuresti are in portofoliu o serie de produse cu caracter special de rezistenta la foc, respectiv usi metalice (pivotante si glisante), usi din lemn (pivotante), tamplarie termoizolanta din aluminiu, vitraje fixe si cortine din material textil. Managerii companiei considera ca  legislatia in vigoare, cu privire la protectia la incendiu, este bine pusa la punct. Marea problema este reprezentata insa de faptul ca aceasta nu se respecta uneori si din cauza bugetelor restranse alocate pentru anumite proiecte, la care se adopta, astfel, solutii de compromis ce influenteaza intr-o oarecare masura siguranta in caz de incendii.
 
George Popa, Executive Manager al Expert Door Solution: "Consideram ca principala masura care ar trebui adoptata la nivel national, in vederea sporirii gradului de siguranta la incendii a constructiilor, este reprezentata de folosirea strict doar a produselor care sunt certificate si fabricate in UE sau in alte tari dezvoltate. Astfel, producatori importanti de sisteme rezistente la foc prezenti pe piata autohtona (precum Hormann, Schuco, Domoferm, Jansen etc.) comercializeaza produse cu un grad superior de calitate care este conferita si de faptul ca acestia dispun de laboratoare proprii in care isi testeaza permanent produsele in ceea ce priveste numarul de cicluri (inchis-deschis) la care rezista un sistem antifoc pana va incepe sa-si piarda proprietatile de etanseitate, intervalele de timp intre efectuarea reviziilor etc. La nivel general, sistemele de tamplarie termoizolanta care asigura functia de evitare a propagarii focului detin clasificarea europeana «EI», respectiv etanseitatea si izolarea la foc. Aceasta poate fi o caracteristica proprie a produsului (pentru usi si tamplarie termoizolanta din aluminiu) sau poate fi obtinuta prin combinarea a doua sisteme (de exemplu, cortinele flexibile de tip basic asigura etanseitatea, iar pentru izolare acestea se monteaza impreuna cu o instalatie de sprinklere sau sisteme tip drencher, rezultand, astfel, clasificarea EI). Din observatiile proprii, produsele cu caracter special (rezistenta la foc) au un grad sporit de utilizare pe piata autohtona, intrucat sunt implementate in planurile de arhitectura ale tuturor proiectelor dezvoltate pe piata. In ceea ce ne priveste, in special usile metalice sunt cel mai des solicitate, intrucat sunt utilizate deopotriva la proiecte din domeniul industrial, dar si din alte sectoare, precum birouri/comercial, retail, medical sau hotelier. Totodata, o ascensiune puternica in ultimii ani a avut-o piata cortinelor din material textil, care prezinta multiple avantaje in raport cu produsele folosite in mod obisnuit. Astfel, in peste 50% din cazuri, cortinele RF au inlocuit usile glisante RF, iar principalele motive pentru care s-a intamplat acest lucru au fost pretul, spatiul de montaj si factorul estetic".  
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left