Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Software de control al gestiunii si fabricatiei implementat de NHDP
Software de control al gestiunii si fabricatiei implementat de NHDP
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Sep 2016 08:25
In ultima perioada, compania New House Design Project (NHDP) si-a consolidat pozitia competitiva pe piata nationala de finisaj al sistemelor destinate executiei de tamplarie termoizolanta, capacitatea de procesare pe segmentul de infoliere fiind majorata prin achizitia celei de-a doua linii specializate in astfel de operatiuni. Obiectivul de integrare a activitatii prin oferta unor servicii de tip „all in one” a fost urmarit cu perseverenta in ultimii ani, ceea ce a dus la o imbunatatire constanta a performantelor financiare. Alex Moise, administrator al companiei face in continuare cateva precizari legate de evolutia activitatii. 
 
-Ce rezultate ati inregistrat recent, pe fondul redresarii segmentului de ferestre/usi?
-Prin finalizarea cele mai recente investitii care s-a concretizat prin achizitia celui de-al doilea echipament de la Fux Austria tintim pentru 2016 o majorare a cifrei globale de afaceri cu aproximativ 10%, volumul incasarilor urmand sa atinga pragul psihologic de un milion de euro. Daca ne gandim ca aceasta inseamna, practic, o dublare a performantelor consemnate in anul precedent, consideram ca ne aflam pe drumul cel bun.
 
-Cum gestionati portofoliul actual de clienti?
-Aceasta este o misiune tot mai dificila, intrucat numarul partenerilor creste de la o zi la alta. Actualmente, colaboram cu peste 25  de companii din bransa (150 pentru toate tipurile de finisaje), din care patru (respectiv zece) sunt firme de mare calibru. Avand in vedere diversitatea serviciilor promovate, am resimtit necesitatea automatizarii gestiunii – si nu numai. Astfel, am dezvoltat o aplicatie software, capabila sa eficientizeze operatiunile specifice, iar in prezent acesta este complet functionala, reusind sa controleze complet operatiunile, de la inregistrarea comenzilor pana la emiterea facturii. In scurt timp va deveni disponibila, de asemenea, optiunea oferita beneficiarilor de a-si configura online cererea, fapt ce va contribui la cresterea randamentului activitatii.
 
-Care sunt problemele majore cu care va confruntati in mod curent?
-Din acest punct de vedere, nu ne putem plange prea mult. Singura dificultate este legata de rulajul destul de scazut al banilor, pe fondul intarzierii platii creantelor. Se poate spune ca fenomenul respectiv este generalizat si, chiar daca nu inregistram pierderi, suntem nevoiti sa folosim cateodata resursele proprii pentru asigurarea stocurilor necesare de materii prime si materiale. Nu stim cum poate fi solutionata o astfel de problema, ce poate fi incadrata, mai degraba, in registrul cutumelor mediului de afaceri autohton.
 
-Ce prognoze aveti in legatura cu evolutia cererii pe segmentul unde activati?
-Suntem destul de optimisti, iar atitudinea noastra este sustinuta de faptul ca numarul de clienti ai companiei noastre creste permanent, mai ales pe segmentul de infoliere a profilelor. Desi cota de piata a NHDP este, momentan, de maximum 10%, in perioada urmatoare aceasta va creste in mod sustenabil, pe fondul orientarii tot mai pregnante a beneficiarilor catre alternative la tamplaria alba. Nu intentionam ca in perioada urmatoare sa sporim capacitatea de fabricatie, insa acest lucru nu este exclus pe termen mediu si lung, in functie de evolutia cererii. In ceea ce priveste activitatile de vopsire a profilelor din PVC si de finisare in camp electrostatic a reperelor din aluminiu, estimam ca avansul va fi mai moderat.
 
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left