Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EECFA: Piata nationala de constructii va creste cu 18,5% in perioada 2016-2018
EECFA: Piata nationala de constructii va creste cu 18,5% in perioada 2016-2018
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 13 Dec 2016 15:55
Piata constructiilor din Romania, evaluata la circa 15,8 miliarde euro in 2015 (valoare ce include sectorul materialelor de constructii) ar putea creste cu 5,2% in 2017, potrivit estimarilor Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA), organizatie ce realizeaza periodic prognoze referitoare la evolutia pietelor de constructii din 8 tari ale Europei Centrale si de Est, centralizand date din Romania, Bulgaria, Federatia Rusa, Serbia, Slovenia, Croatia, Turcia si Ucraina. Pentru 2018, previziunile EECFA indica o noua majorare pe piata locala a constructiilor, de circa 8,6%. Ritmul de evolutie a pietei locale se va intensifica, astfel, in anii urmatori, dupa o majorare de 3,7% estimata pentru 2016. Conform aceleiasi asociatii, piata est-europeana de constructii este evaluata la 250 miliarde euro anual.
Astfel, potrivit calculelor realizate pe baza indicatorilor EECFA, piata de constructii din Romania ar urma sa ajunga la 16,38 miliarde euro la finele acestui an, valoare ce se va majora, anual, pana la 17,2 miliarde euro in 2017, respectiv la 18,7 miliarde euro in 2018 (sume ce includ sectorul materialelor de constructii).
"Previziunile pentru piata constructiilor din sud-estul Europei sunt optimiste. Dupa un an 2016 de tranzitie, in care lucrarile de inginerie au tras in jos performantele din domeniu, vor urma evolutii importante in anii viitori. Activitatea de constructii din fiecare tara monitorizata de EECFA va experimenta cresteri de minimum 5% in 2017 si o evolutie si mai semnificativa in 2018. Constructiile de cladiri vor fi reluate la parametri optimi si vor reprezenta principalele motoare de crestere din regiune, cel putin in 2017", se arata in comentariile asupra diagramelor EECFA.
In ceea ce priveste sectoarele de constructii din celelalte tari ale Europei de Est, in Rusia se prognozeaza continuarea declinului cel putin pana in 2018, o situatie similara fiind estimata si in Turcia, cu exceptia unui usor optimism in domeniul infrastructurii. Pentru Ucraina se previzioneaza o reluare a cresterii la nivelul tuturor segmentelor de constructii, evolutii ce se vor intensifica, anual, pana in 2018.
 
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left