Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Analiza pietei nationale de gresie, faianta si adezivi
Actualitatea interna Publicat de AG&F 07 Apr 2006 11:30
In curand va fi disponibila editia APRILIE a publicatiilor AGENDA CONSTRUCTIILOR, FEREASTRA, si FERESTRE & USI! Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de analiza, eveniment, actualitate, interviu, proiecte, lucrari, santiere, investitii, materiale si tehnologii etc. Tema centrala o reprezinta analiza activitatii firmelor specializate in productia/comercializarea de placi ceramice si adezivi. Structurata pe 22 de pagini, aceasta include date statistice din intervalul 2002-2005, referitoare la importul/exportul de gresie si faianta consemnat pe piata autohtona, precum si informatii despre societatile: Delta Design, Bravo Group, Lasselsberger Ceramics, Premier Com, Intercont, Robstone Products, Lasselsberger - Knauf, Henkel Bautechnik Romania, Baumit Romania, Gabbro, Multistar Prod, Bengoss Comimpex, Baumix, Eco Mat, Soudal Romania, San Siro Impex, Ital-Kol etc. Din sumar:

Tipuri de gresie si faianta
In activitatea comerciala, se utilizeaza o clasificare bazata pe denumirea tehnic-comerciala, care imparte placile ceramice in urmatoarele grupe: gresie portelanata; terracotta (cotto); clincher; monocottura (gresie obtinuta printr-un singur ciclu de ardere).* Gresia portelanata se obtine dintr-un amestec de materii prime apropiat, din punct de vedere al compozitiei, de cel folosit la... Produsul este complet inabsorbant si cu inalte caracteristici mecanice. Gresia portelanata a fost folosita, inca de la inceput, pentru incinte care prezinta conditii severe de exploatare, cum ar fi... Incepand cu anii '80, gresia portelanata a constituit obiectul unui studiu de cercetare/dezvoltare, al carui rezultat a fost reprezentat de imbunatatirea cromaticii, texturii si a efectelor de suprafata. Acest lucru a fost posibil prin:* utilizarea unor game de paste (materii prime) divers formulate si colorate;* inovatii in privinta matritelor si tehnicii de presare;* dezvoltarea noilor tratamente ale suprafetei (de exemplu, folosirea de saruri penetrante);* aplicarea de smalturi speciale;* introducerea unor noi tehnici de lustruire.Concomitent cu aceste innoiri a avut loc si o diversificare tipodimensionala a placilor, astfel incat de la dimensiuni mici (de 10 x 10 cm, sau 20 x 20 cm) s-a ajuns la...* Monocottura defineste placile ceramice obtinute prin... Aceasta categorie include o gama extrem de variata de placi smaltuite, avand caracteristici fizice diferite, precum... Varietatea culorilor si desenului smaltului de la suprafata confera acestuia o aplicabilitate extrem de diversa la realizarea proiectelor. * Terracotta se traduce din italiana prin "pamant ars", datorita culorii pe care o capata argila prin ardere. Aceste placi au dimensiuni de..., fiind produse cu suprafata nesmaltuita, poroasa... In ultimul timp, fabricantii au conceput si placi cu suprafata total sau partial smaltuita, insa... Terracotta se foloseste, preponderent, pentru placarea incintelor cu design... Tehnologia actuala folosita pentru realizarea acestui sortiment are ca rezultat...* Clincher - categorie care cuprinde o gama eterogena de placi ceramice, avand structura relativ compacta, ceea ce le ofera caracteristici bune in ceea ce priveste rezistenta la... Suprafata acestor materiale poate fi smaltuita sau naturala. Clincherul are o arie larga de utilizare, dintre aplicatiile preferate de beneficiari fiind mentionate... Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

Investitie de 12 milioane de euro pentru un centru logistic
Amplasat in localitatea..., se afla in etapa finala de executie parcul comercial... Beneficiar si antreprenor general este firma..., subantreprenor de specialitate fiind compania... Proiectul a fost intocmit de societatea..., din Statele Unite ale Americii. Ansamblul, alcatuit din patru depozite si un corp administrativ, va avea o suprafata desfasurata de peste 20.000 mp si este prevazut a se realiza in cinci faze; lucrarile au demarat in octombrie 2005, primul depozit finalizandu-se in ianuarie a.c., celelalte urmand a fi inaugurate in lunile... (ultimul spatiu de stocare si cladirea de birouri). Solutia constructiva include elemente metalice prefabricate cu frontoane simetrice, avand o inalta izolatie termica. Halele vor avea usi de acces industriale cu rampe mobile, sistem de sprinklere si hidranti pentru protectia impotriva incendiilor, pardoseala acoperita cu strat antistatic anticoroziv si antieroziune. Valoarea totala a investitiei a fost estimata la 12 milioane de euro. Detalii suplimentare, in paginile revistei.

Ansamblul imobiliar... va fi inaugurat in octombrie 2006
Pe Bulevardul..., langa centrul comercial..., din localitatea..., se afla in constructie ansamblul de imobile de birouri clasa A..., developer fiind firma... Lucrarile au fost demarate in luna iulie 2005, definitivarea obiectivului (a carui valoare este estimata la 25 milioane de euro) urmand a avea loc in... Conceptul arhitectural a fost creat de compania... Obiectivul este alcatuit din trei cladiri (P+12E fiecare; cu o suprafata totala desfasurata de 30.000 mp). Solutia tehnica include structura din otel si pereti cortina. Au fost prevazute sase ascensoare, patru scari de incendiu, sistem de securitate etc. Proiectul reprezinta o initiativa a companiei..., care isi extinde, astfel, activitatea in domeniul investitiilor imobiliare. De asemenea, societatea intentioneaza sa investeasca 40 milioane de euro pentru constructia unui complex rezidential situat in apropierea centrului comercial... In planurile generale a fost prevazuta realizarea a patru blocuri (P+16E, cu o suprafata construita de 44.000 mp), avand circa 500 de apartamente, si a unei parcari subterane de 500 de locuri. Perioada de finalizare a lucrarilor este preconizata pentru anul... Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

Mall de 20 milioane de euro in localitatea...
Compania... dezvolta un proiect imobiliar ce vizeaza constructia unui mall (P+2E) in cartierul... al localitatii... Conform planurilor generale (intocmite de firma...), se vor amenaja spatii comerciale (la parter si primul etaj). Ultimul nivel (cu o suprafata de 10.000 mp) cuprinde trei sali de cinema, restaurante si fast-food-uri. Cladirea va avea fundatii tip radier general si structura de rezistenta (grinzi, stalpi monoliti si plansee) din beton armat. Inchiderile exterioare vor fi realizate prin intermediul unui sistem alcatuit din pereti tip sandwich cu termoizolatie din vata minerala si fatada cortina din aluminiu cu geam termoizolant. Valoarea estimata a investitiei este de 20 milioane de euro. In prezent, se executa..., iar in perioada imediat urmatoare sunt programate lucrari de... Definitivarea obiectivului este preconizata pentru trimestrul al treilea al anului... Detalii suplimentare, in paginile revistei.

Parc industrial de 300 milioane de euro in zona...
Firma... promoveaza proiectul parcului industrial..., care fi amplasat pe un teren cu o suprafata de circa 100 ha (in zona de vest a localitatii...). Developerul... a inceput lucrarile de asigurare a utilitatilor, primele cladiri urmand a fi date in folosinta inultima parte a anului... A fost elaborat un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru circa 500.000 mp, care cuprinde realizarea de depozite, hale de productie si spatii de birouri (pe o suprafata de aproximativ 100.000 mp). Valoarea estimata a investitiei este de 300 milioane de euro. Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

Investitie de 700 milioane de euro pentru proiectul...
Societatea... dezvolta proiectul..., ce va fi situat pe un teren de 42 ha, pe platforma industriala a fostei intreprinderi... Conceptul arhitectural si planul general al amplasamentului au fost intocmite de compania..., din Marea Britanie. Echipa care contribuie la definitivarea complexului este formata din firmele:... (ce asigura servicii de proiectare, arhitectura, design), ...(consultanta si management al costurilor in constructii) si... (asistenta juridica). De asemenea, au fost selectate societatile..., din Austria (pentru realizarea primei etape a zonei de birouri), ... (pentru executia spatiilor comerciale) si... (consultanta imobiliara). Intregul proiect va fi alcatuit dintr-un complex de cladiri de birouri (clasa A si A+), totalizand o arie construita de aproximativ 364.000 mp, un spatiu comercial cu o suprafata de circa 173.000 mp si apartamente de lux construite intr-o zona rezidentiala de 122.000 mp. Au fost preconizate trei modele de cladiri de afaceri: tip "city buildings" (a caror suprafata totala este de 165.000 mp), "courtyard buildings" (80.000 mp) si "pavilion buildings" (119.000 mp). Se are in vedere realizarea a 1.200 de apartamente (cu suprafete cuprinse intre 80 mp si 260 mp), situate in imobile cu patru-cinci niveluri. In proximitatea acestora vor fi localizate zone de servicii care sa asigure facilitatile aferente (centre medicale, cabinete de avocatura, sali de sport, parcuri, gradinite etc). S-a propus realizarea unui hotel de patru stele (cu 18 etaje si o suprafata de 18.000 mp), a unui mall (105.000 mp) si unui hypermarket (50.000 mp). Cartierul va avea 14.500 de locuri de parcare. Demararea primei etape de executie va avea loc in luna..., finalizarea urmand sa aiba loc in anul... Definitivarea tuturor lucrarilor este preconizata pentru... Valoarea estimata a investitiei este de 700 milioane de euro, din care 170 milioane de euro pentru spatiile comerciale, 150 milioane de euro pentru cele rezidentiale, diferenta fiind necesara in vederea realizarii utilitatilor si a zonei de birouri. Detalii suplimentare, in paginile revistei.

Ansamblu rezidential de 6,4 milioane de euro
Societatea... va incepe, in luna..., lucrarile de constructie a unui ansamblu rezidential cu 119 imobile (P+M). Obiectivul va fi amplasat pe un teren de 130.000 mp, din zona de est a municipiului..., parcelele avand arii cuprinse intre 608 mp si 1.099 mp. Planurile de arhitectura au fost realizate de firma..., antreprenor si beneficiar fiind... Proiectul, cu o valoare estimata de 6,4 milioane de euro, va fi realizat in etape. Intr-o prima faza, este prevazuta vanzarea unui lot de parcele care sa asigure lichiditati financiare suficiente pentru realizarea infrastructurii, in cea de-a doua fiind programata organizarea santierului si constructia caselor. Lucrarile la drumurile de acces vor fi incepute in luna..., fiind urmate de procedurile de asigurare a utilitatilor (apa, gaze naturale, canalizare si electricitate) pentru care au fost efectuate devize estimative si planuri de solutii tehnice. Vor fi disponibile trei modele de proiecte, locuintele avand suprafete cuprinse intre 136 mp si 187 mp. Solutia constructiva presupune structura si fundatii din beton armat, inchideri realizate cu zidarie, sarpanta din lemn etc. Tamplaria va fi din PVC, cu geam termoizolant. Compartimentarile interioare se vor executa cu gips-carton si zidarie. Termenul de finalizare a obiectivului este stabilit pentru inceputul anului 2008, finantarea fiind asigurata din surse proprii. Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

Imobil rezidential realizat de...
O noua cladire cu apartamente de lux se va construi in zona..., din localitatea... Proiectul de arhitectura a fost intocmit de firma..., executia lucrarilor fiind asigurata de compania..., ambele din... Subantreprenor de specialitate pentru forarea pilotilor este societatea... Regimul de inaltime al cladirii va fi S+P+4E+E5-8 - retrase, cu o suprafata desfasurata de circa 4.500 mp. Pentru realizarea fundatiei (tip radier general) se vor fora 220 de piloti perimetrali si 40 centrali, iar pentru structura sunt prevazute cadre de dimensiuni 60/30 cm si inchideri cu zidarie de BCA. Compartimentarile vor fi realizate cu BCA si gips-carton. In prezent, se lucreaza la..., finalizarea obiectivului fiind prevazuta pentru sfarsitul anului... Valoarea investitiei este de aproximativ 2,3 milioane de euro. Detalii suplimentare, in paginile revistei.

Firma... construieste ansamblul rezidential...
Societatea... construieste, in calitate de beneficiar si antreprenor, ansamblul rezidential... amplasat pe un teren cu o suprafata de... mp. Complexul, situat la patru km de municipiul..., va avea intre 8 si 10 imobile de lux, cu arii cuprinse intre 300 mp si 470 mp. Valoarea estimata a investitiei pentru partea initiala a obiectivului este de 5 milioane de euro, in prezent fiind definitivate proiectele topografice si geotehnice, cele urbanistice fiind in derulare. Totodata, planurile de arhitectura, cele de asigurare a utilitatilor si a cailor de acces sunt in curs de realizare. Lucrarile de executie a infrastructurii vor fi incepute in acest an, demararea constructiei fiind preconizata pentru... Solutia constructiva prevede structura de rezistenta pe grinzi, fundatii din beton armat, locuintele fiind dublu izolate termic, atat la exterior cu polistiren expandat, cat si la interior cu vata minerala si gips-carton. Tamplaria va fi din lemn, cu geam termoizolant. Compartimentarile interioare se vor executa cu termoblocuri ceramice (pereti cu grosimea de 24 cm), pentru finisaje utilizandu-se gips-carton si lemn. Fiecare imobil va dispune de 4 sau 5 locuri de parcare. In cadrul complexului se vor amenaja si spatii de agrement, pretul unei case fiind cuprins intre 300.000 de euro si 500.000 de euro, in functie de finisajele solicitate. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 300 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR! Click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left