Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - CESAROM estimeaza o majorare de 10% a cifrei de afaceri
CESAROM estimeaza o majorare de 10% a cifrei de afaceri
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 13 Sep 2017 12:07
In 2017, compania Cesarom - Botosani a accesat un nou domeniu de activitate, respectiv cel al sistemelor de umbrire, prin initierea unui contract zonal de distributie cu furnizorul Gaviota. Potrivit lui Cezar Tighiliu, directorul general al firmei, cererile pentru noile produse - pergole, copertine si pereti de protectie la vant - s-au inscris in parametri foarte buni, datorita faptului ca nu este o concurenta foarte mare in regiune, contributia comercializarii acestora la cifra de afaceri a acestui an atingand cota de 25% din total. Diferenta revine productiei tamplariei din PVC (cu 45%), celei din aluminiu (3%), peretilor cortina (13%), realizarii lucrarilor de placare cu materiale compozite (3%) si distributiei de sisteme de actionare automata (3%), a rulourilor (3%) si usilor de garaj marca RTH, in urma unui parteneriat functional din anul 2013.   
 
- Care a fost evolutia cererii pentru produsele din oferta in acest an?
- In 2017, am inregistrat o crestere semnificativa a numarului de solicitari pe segmentul tamplariei din aluminiu, poate si pentru ca, in zona de nord-est a tarii, am ramas foarte putine firme active si serioase pe acest segment, restul axandu-se, in principal, pe productia tamplariei din PVC. Cele trei judete in care efectuam preponderent lucrari sunt Botosani, Suceava si Iasi, insa, la cerere, avem capacitatea de a ne implica in proiecte derulate si in alte regiuni ale tarii. In portofoliul firmei se regasesc peste 800 de obiective pentru care am livrat produse specifice si am efectuat operatiuni de montaj a acestora. Totodata, aproximativ 10% din produsele pe care le realizam sunt exportate pe piata din Italia. Pe plan intern, produsele Cesarom sunt achizitionate, in principal, pentru instalarea la ansambluri rezidentiale, pentru care sunt solicitate tot mai des ansambluri din gama premium. Cel mai recent exemplu ar fi un proiect care se construieste acum in Iasi si pe care investitorul doreste sa-l realizeze la standarde foarte inalte de calitate.
 
- Ce estimari aveti in ceea ce priveste dinamica vanzarilor din 2017?
- Desi actualul exercitiu financiar nu a debutat promitator, iar primul trimestru din 2017 a fost mai slab comparativ cu intervalul similar din 2016, semestrul intai al anului in curs s-a incheiat cu o mentinere a incasarilor la valoarea inregistrata in aceeasi perioada din 2016. In aceste conditii, daca tinem cont si de sezonul de varf al livrarilor, pentru 2017 estimam o majorare de cel putin 10% a cifrei de afaceri in raport cu precedentele 12 luni.
 
- Cum caracterizati conditiile economice, in general si cele ale pietei, in particular?
- Conditiile economice si ale pietei din zona de nord-est a tarii sunt mai precare anul acesta, fata de 2016 si consider ca situatia se deterioreaza de la un an la altul, pe fondul lipsei unor proiecte importante de investitii atat in domeniul public, cat si in cel privat. Spre exemplu, anul acesta, spre deosebire de cei precedenti, am livrat produse specifice doar pentru lucrari de dimensiuni reduse. Avand in vedere aceasta situatie, strategia de afaceri pe care am implementat-o se axeaza pe mentinerea activitatii la parametri optimi si nu presupune deocamdata investitii sau alte masuri de extindere.
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left