Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Analiza pietei nationale de vopsele si materiale de finisaj
Actualitatea interna Publicat de AG&F 09 Mai 2006 11:30
In curand va fi disponibila editia MAI a publicatiilor FEREASTRA, AGENDA CONSTRUCTIILOR si FERESTRE & USI! Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de statistica, analiza, actualitate, interviu, consultanta, proiecte, lucrari, santiere, investitii, materiale si tehnologii etc. Tema centrala o reprezinta analiza activitatii firmelor specializate in productia/comercializarea de vopsele si materiale de finisaj. Structurata pe 14 pagini, aceasta include date statistice din intervalul 2003-2005, referitoare la importul/exportul de vopsele pentru constructii consemnat pe piata autohtona, precum si informatii despre vanzarile realizate de societatile membre ale Asociatiei Industriei Vopselelor din Romania, respectiv de firmele: Policolor, Fabryo, Azur SA, Vernites Vopsele Speciale, Chimtitan, Daw Benta Romania, Kober, Status Color, Sayegh Conex etc. Din sumar:

Produsele decorative detin o cota de circa...% din totalul productiei
Conform informatiilor furnizate de presedintele Asociatiei Industriei Vopselelor din Romania (AIVR), Aurel Kober, productia nationala de lacuri si vopsele este estimata la ... tone/an, valoare considerata mult mai apropiata de nivelul real, fata de cifrele comunicate de statisticile oficiale. Reprezentantul AIVR sustine ca produsele decorative (atat cele pe baza de apa, cat si cu solventi) detin o cota de...% din totalul productiei. In zona sectorului industrial, cota cea mai ridicata (...%) o detin sistemele pentru grupele... Produsele auto (OEM si pentru refinisare) ocupa un segment de...%. Structura productiei in Romania este foarte apropiata de cea existenta in Uniunea Europeana. Potrivit datelor AIVR, produsele decorative la nivel continental reprezinta...%, cele pentru lemn...%, auto OEM...%, auto refinisare...% etc. Informatii suplimentare, in cadrul articolului.

Compania... construieste un complex comercial in localitatea...
In localitatea..., societatea... construieste un Euromall, situat in vecinatatea... Investitia, ce apartine grupului..., a fost estimata la 30 milioane de euro, contractul de elaborare a proiectului general fiind atribuit firmei... Centrul comercial (P+1E+E2-retras) va avea o suprafata desfasurata de aproximativ 30.000 mp, din care spatiile destinate inchirierii sunt de 20.000 mp. Solutia constructiva presupune fundatii si structura pe cadre din beton armat, compartimentari cu gips-carton, pereti cortina si tamplarie din aluminiu cu geam termoizolant. Inaugurarea obiectivului este preconizata pentru luna februarie 2007. Acelasi investitor intentioneaza deschiderea unui alt complex comercial, cu o suprafata construita de 42.000 mp, in municipiul... Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Peste 50 milioane de euro pentru noi spatii rezidentiale
Compania... promoveaza doua proiecte rezidentiale in valoare totala de 50 milioane de euro, developer fiind... Constructia cartierului... necesita fonduri de 35 de milioane de euro, diferenta urmand a fi alocata complexului... Primul obiectiv vizeaza constructia, pe un teren de 3 ha, a zece blocuri (P+10E si P+7E) cu 500 de apartamente, pe strada... Planurile generale au fost elaborate de firma... Suprafata unei unitati locative este cuprinsa intre 69 mp si 100 mp. De asemenea, ansamblul include o serie de facilitati, precum: spatii comerciale, parcuri, o gradinita si o sala de sport. Lucrarile se vor derula in trei etape, intr-o prima faza (luna...) fiind planificata constructia a patru imobile. Finalizarea intregului complex va avea loc in anul... In municipul..., compania detine un teren destinat realizarii unui cartier de blocuri (P+7E) cu 180 de apartamente. Pana in prezent a fost avizata documentatia pentru deschiderea santierului. Intr-o etapa ulterioara va fi selectat antreprenorul general. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Imobil de birouri in zona...
Un proiect promovat de firma... vizeaza constructia unui imobil de birouri clasa A si spatii comerciale (P+4E; cu o suprafata construita de 2.400 mp) in zona... Planurile generale au fost intocmite de compania..., serviciile de antrepriza fiind asigurate de societatea... Cladirea va avea structura din beton armat si pereti cortina. Proiectul prevede si realizarea unei parcari subterane cu 20 de locuri, existand posibilitatea suplimentarii cu inca 20 de locuri supraterane. Lucrarile au fost demarate anul trecut, definitivarea obiectivului fiind preconizata pentru... Valoarea investitiei este de aproximativ doua milioane de euro. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

A inceput constructia cladirii...
In luna aprilie au fost incepute lucrarile pentru constructia centrului de afaceri clasa A... (S+P+14E+E15-retras), amplasat in..., obiectiv promovat de firma... Developer si antreprenor general este grupul... Cladirea va avea o suprafata desfasurata de 12.400 mp, din care o arie de 8.500 mp va fi destinata inchirierii. La parter, se vor amenaja spatii pentru filiale ale unor institutii bancare si centre comerciale. Obiectivul va dispune de o parcare cu 66 de locuri (la primele doua etaje), urmatoarele niveluri fiind repartizate zonelor de birouri tip "open space". Termenul de executie a obiectivului este de 20 de luni. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Cladire de birouri in zona...
Compania... promoveaza proiectul unei cladiri de birouri (S+P+5E; cu o suprafata construita de 3.000 mp), ce va fi amplasata pe un teren de aproximativ 1.000 mp, in zona... Beneficiar este o persoana fizica, lucrarile fiind realizate in regie proprie. Solutia constructiva presupune fundatii si structura din beton armat, inchideri exterioare din caramida cu goluri si tamplarie din aluminiu cu geam termoizolant. Planurile generale prevad realizarea unor compartimentari tip "open space" cu multiple posibilitati de configurare, suprafata pe nivel fiind cuprinsa intre 500 mp si 600 mp. Se vor amenaja 70 de locuri de parcare subterane si supraterane. Lucrarile vor fi demarate in luna..., definitivarea acestora fiind stabilita pentru primul trimestru din... Valoarea investitiei este de aproximativ 6 milioane de euro. Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Firma... va realiza obiective in valoare de 137 milioane de euro
Compania... are in derulare mai multe proiecte pe piata autohtona, a caror valoare insumeaza 137 milioane de euro. Firma colaboreaza cu... pentru planificarea, designul si constructia a 10.000 de locuinte pe un teren de 3 ha, in zona... (investitie de 13 milioane de euro). Primele 241 de unitati locative se afla in diverse stadii de executie, definitivarea acestora urmand a avea loc in luna... De asemenea, s-a finalizat proiectarea pentru inca 1.500 de vile. Incheierea lucrarilor la intregul complex este preconizata pentru anul... Un alt contract al societatii vizeaza realizarea a 1.100 de case, pe o suprafata de 140.000 mp, in zona... Inceperea lucrarilor este estimata pentru luna..., pentru definitivarea acestora fiind necesare fonduri de aproximativ 50 milioane de euro. De asemenea, firma... va derula in localitatile... cinci proiecte imobiliare:* complexul..., ce va avea 112 vile, pe un teren de 3 ha (in valoare de 20 milioane de euro);* cartierul..., alcatuit din 83 de unitati locative, pe o suprafata de 1,6 ha (pentru care se vor aloca circa 11 milioane de euro);* ansamblul rezidential..., cu 106 locuinte, pe un teren de 1,6 ha (in valoare de 10 milioane de euro);* ... Rezidences, format din 154 vile, ce vor fi construite pe o suprafata de 3,4 ha (investitie de 16 milioane de euro);* obiectivul..., in cadrul careia va fi realizat un centru logistic (P+Mz), cu spatii de birouri si depozite, pe o arie totala de 3,4 ha (de aproximativ 15 milioane de euro).Serviciile de promovare si marketing sunt asigurate de societatea... Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Compania... deruleaza proiectul... Logistic Park
In calitate de antreprenor general si arhitect, firma... executa lucrari de constructie a obiectivului... Logistic Park (S+P+2Mz; pe un teren cu o suprafata de 125.000 mp), in incinta Parcului Industrial... Beneficiar este compania..., iar developer... Solutia constructiva presupune: fundatii "in-situ", coloane prefabricate, structura din otel a acoperisului, fatada din materiale compozite (panouri sandwich din aluminiu cu insertie de vata minerala), pardoseala industriala cu finisaje din cuart. Compartimentarile vor fi realizate cu gips-carton. Obiectivul va dispune de doua lifturi, 67 trape de fum, usi metalice, precum si de sisteme moderne de incalzire si de securitate. La cele doua niveluri (mezanine), cu o suprafata de 3.000 mp, vor fi amplasate birouri din clasa A si ateliere. Cladirea este prevazuta cu doua spatii de stocare (cu o arie de 10.000 mp fiecare), 20 de rampe si un depozit (cu o inaltime de 15 m). Termenul de finalizare a lucrarilor este preconizat pentru... Pentru mai multe detalii, lecturati articolul.

Firma... dezvolta proiecte rezidentiale in localitatile...
Compania..., in parteneriat cu..., dezvolta proiectul unui ansamblu rezidential de 800 de apartamente, pe un teren cu o suprafata de 10 ha, in partea de nord a municipiului... Serviciile de antrepriza sunt asigurate de societatea... Sistemul constructiv este mixt, din zidarie portanta, cadre si plansee de beton armat (BA), pereti exteriori din BCA si tamplarie din PVC, cu geam termoizolant. Pana in prezent a fost intocmita documentatia pentru primele 17 blocuri (D+P+3E; fiecare cladire avand o suprafata construita de 2.500 mp), cu 350 de unitati locative. In luna... au fost demarate lucrarile, urmand ca primele doua imobile sa fie receptionate in... Pentru celelalte imobile se preconizeaza definitivarea a cate doua obiective la fiecare trei luni. Valoarea estimata a fondurilor ce vor fi alocate in intervalul... este de 8,5 milioane de euro. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

Imobile de apartamente in cadrul proiectului...
Recent, a inceput contractarea pentru primul imobil (P+2E+M, cu o suprafata desfasurata de 2.000 mp) ce va avea 48 de apartamente, in cadrul proiectului... Obiectivul va include peste 1.000 de unitati locative si urmeaza a fi definitivat pana in anul... Planurile generale au fost elaborate de societatile... Vor fi realizate locuinte cu doua si trei camere si terase acoperite (cu o suprafata de 20 mp). Structura cladirilor se va executa din beton armat si zidarie din caramida cu polistiren extrudat. Tamplaria va fi din lemn stratificat, cu geam termoizolant. De asemenea, a fost prevazuta amenajarea unei parcari supraterane de 50 de locuri. Termenul de executie este de 18 luni, inceperea lucrarilor fiind preconizata pentru semestrul al doilea din... Pana in prezent nu a fost desemnat antreprenorul general. Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

A inceput constructia obiectivului...
In luna... a fost demarata executia lucrarilor pentru complexul rezidential... Gardens (pe un teren de 14.000 mp). Serviciile de antrepriza sunt contractate de compania..., planurile generale fiind intocmite de societatea... Promovarea / vanzarea locuintelor va fi asigurata de firma... Vor fi construite cinci blocuri de apartamente cu doua camere (D+P+11E+E12-retras, cu o suprafata totala de 80.000 mp), spatii de parcare (la subsol) si un club. Solutia arhitecturala presupune fundatii si suprastructura din beton armat, zidarie din caramida si tamplarie din PVC cu geam termoizolant. Finalizarea obiectivului (ce va necesita aproximativ 50 milioane de euro) este planificata pentru sfarsitul anului... Detalii suplimentare, in paginile revistei.

Cartier cu 19 vile, in localitatea...
Societatea... va initia, in luna..., pe un teren de 9.000 mp, situat pe strada..., din localitatea..., lucrarile de constructie a unui cartier alcatuit din 19 vile (P+1E). Proiectarea a fost realizata partial de compania..., iar serviciile de marketing si promovare vor fi asigurate de... Sunt prevazute doua modele de locuinte (cu suprafete construite de 175 mp, respectiv 200 mp). In cadrul complexului, ce va dispune de toate utilitatile, se vor amenaja spatii de agrement si un centru comercial (P+2E, cu o arie construita de aproximativ 200 mp). Fundatiile si structura vor fi din beton armat, zidaria din caramida, iar tamplaria din PVC cu geam termoizolant. Finalizarea obiectivului este planificata pentru luna... Valoarea totala a investitiei (incluzand si pretul terenului) este de circa doua milioane de euro. Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

Lucrari pentru constructia a 20 de locuinte
Compania..., in calitate de antreprenor general, asigura lucrarile de executie a ansamblului rezidential din orasul... Din cele 110 vile ale complexului au fost definitivate 17 unitati individuale. De asemenea, au fost realizate utilitatile (drumuri, retele de apa si canalizare etc.) pe o suprafata de 13,7 ha. In prezent, se executa sapaturile pentru fundatiile unui minimarket (P+1E, cu o arie desfasurata de aproximativ 4.000 mp). In planurile generale, elaborate de firma..., a fost prevazuta si amenajarea unui club (pe un teren de aproximativ 9.000 mp). In luna..., incepe constructia a 20 de locuinte (S+P+1E, cu suprafete construite cuprinse intre 227 mp si 290 mp). Finalizarea lucrarilor este preconizata pentru luna decembrie 2007. Fondurile necesare definitivarii intregului obiectiv sunt de aproximativ 12 milioane de euro. Detalii suplimentare, in paginile revistei.Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 300 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR clic aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left