Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - PENOSIL: Solutiile premium castiga teren pe piata autohtona
PENOSIL: Solutiile premium castiga teren pe piata autohtona
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 14 Nov 2017 12:00
Dupa cum precizeaza Sebastian Carstoiu, Country Manager in cadrul Penosil, reprezentanta autohtona a Wolf Group detine o cota de piata (cumulata) de peste 20%, care include marca Penosil si etichetele private pentru importanti operatori din industria de profil. De asemenea, Penosil cunoaste o crestere constanta a cotei de piata si a atractivitatii, fiind recunoscut ca un brand premium in industria spumelor poliuretanice si etansantilor pentru constructii, in ciuda volatilitatii (pietei) create de rumoarea crizei de materii prime.
 
- Care sunt principalele caracteristici ale pietei nationale de profil?
- Piata materialelor de etansare este una dinamica, insa agitata. Aparent matura prin cantitate si abundenta ofertei, piata este inca in dezvoltare din punct de vedere al calitatii. Anul 2017 a reprezentat un an de provocare pentru operatorii din industria etansarilor in constructii, afectati, in mod direct, de criza materiilor prime chimice. Oferta de materii prime a fost - si este in continuare - redusa dramatic, creand un mare dezechilibru comparativ cu cererea europeana. Astfel, preturile componentilor chimici au crescut cu valori semnificative (chiar si cu pana la 100%), iar deficitul de materii prime (fie el si la pret dublu) a pus presiune pe producatori. Acest aspect se reflecta si in pretul produsului finit, precum si in costurile de tranzactionare de pe piata autohtona si cele de la raft. In continuare, pe de-o parte, consideram ca si in 2018 piata va fi marcata de acest aspect, care se va manifesta prin volatilitate si migratie. Pe de alta parte, situatia respectiva poate fi benefica pentru acest segment, intrucat solutiile de incredere si sistemele performante vor creste in randul solicitarilor beneficiarilor, deoarece initiativele de tip “rabat de la calitate” nu pot avea continuitate sau o baza solida.
 
- Ce preocupari se afla in centrul activitatilor Penosil?
- Filozofia de afaceri a Penosil consta prin faptul ca ne straduim sa oferim cea mai buna experienta de lucru utilizatorilor produselor noastre, beneficiarilor lucrarilor, clientilor, furnizorilor si tuturor celor care interactioneaza cu Penosil, atat din perspectiva produselor, cat si a oamenilor si a serviciilor. Aceasta optica este bazata pe un aspect cert, pornind de la nevoile si dorintele pe care le are orice beneficiar al unei amenajari/constructii. Si anume, este vorba despre obtinerea unui grad superior de satisfactie si a unui rezultat multumitor, cu beneficii precum confort, ambient curat si sanatos, liniste, sustenabilitate energetica, reducere a costurilor de intretinere si amortizare a investitiei.
 
- Precizati care este trendul actual de consum.
- In ultimii trei-patru ani am remarcat cresterea gradului de interes al beneficiarilor finali pentru produse de inalta calitate si sisteme de montaj profesional, ceea ce ne-a determinat sa ne axam pe dezvoltarea de solutii premium, care sa atinga performanta de top in eficienta energetica. Este o preocupare masiva, la nivel de grup, pentru furnizarea de solutii de tip „green”, care sa raspunda celor mai exigente cerinte de performanta energetica (de altfel, noua directiva UE privind performanta energetica a cladirilor va deveni obligatorie din 2021 pentru toate cladirile noi, iar pentru cele publice intra in vigoare inca din 2019, deci va fi un punct critic pentru constructori sa monteze eficient-energetic ferestrele). Wolf Group reuneste activitatile companiilor Krimelte (Estonia), unul dintre liderii producatorilor europeni de materiale si produse chimice pentru constructii si Olivé Quimica (Spania), producator de etansanti si adezivi profesionali, cu 40 de ani de experienta pe piata europeana, detinand fabrici in Estonia, Spania, Rusia si Brazilia, cu subsidiare sau activitati de distributie in peste 80 de tari.   
 
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left