Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - PROFINE: Eforturi de imbunatatire a logisticii int-un context economic compex
PROFINE: Eforturi de imbunatatire a logisticii int-un context economic compex
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Ian 2018 11:05
Dan Ionescu, director general al Profine Romania: „In 2017, piata romaneasca de profile din PVC a avut o crestere care ne-a asigurat noua si partenerilor nostri o buna continuitate a comenzilor. Am reusit impreuna sa consolidam relatiile comerciale existente si sa promovam cu succes produsele Profine. Anul a inceput bine inca din perioada de iarna - primavara. Ritmul a fost mai moderat in august, cand, pe modelul unor tari din vestul Europei, si la noi «s-au redus motoarele», odata cu perioada de concedii, pentru ca, ulterior, cererea sa revina in forta in sezonul de toamna.
Principala problema intalnita a fost si ramane lipsa fortei de munca, mai ales ca o parte dintre parteneri au investit in cresterea capacitatilor de productie si au nevoie de operatori calificati. Chiar si in aceste conditii, Profine Romania a crescut volumul de vanzari fata de anul anterior, dar ne aflam inca departe fata de anul de referinta de le inceputul crizei economice, respectiv 2008. Telul nostru, pe termen mediu, este sa atingem din nou acea performanta financiara. La aceasta poate contribui inclusiv faptul ca legaturile de afaceri cu principalii colaboratori s-au consolidat. Fenomenul s-a datorat atat produselor pe care le punem la dispozitia producatorilor de tamplarie termoizolanta, cat si eforturilor permanente pe care colegii nostri de la toate departamentele la fac pentru a sustine aceste parteneriate. Consideram ca problemele curente zilnice care apar, precum si solicitarile partenerilor trebuie rezolvate cu profesionalism, in cel mai scurt timp posibil. Prezenta pe multiple piete cu brandurile noastre – KBE, Trocal si Kömmerling – reprezinta o provocare si necesita o foarte buna organizare logistica atat pentru aprovizionarea cu materie prima - profile din PVC si accesorii, cat si pentru distributia acestora. Desi guvernantii sunt foarte optimisti referitor la dezvoltarea economica a tarii, din mediile financiar-bancare vin semnale de avertisment, care ne determina sa fim precauti in ceea ce priveste prognozele de evolutie pe termen mediu a economiei. Acum, la inceput de an, vom urmari care va fi impactul trecerii la noul prag de salariu minim si cum va influenta aceasta masura sectorul constructiilor. In cadrul bugetului pentru anul 2018 am luat in calcul totusi o crestere cantitativa a livrarilor fata de anul anterior. Pe termen scurt si mediu, ne concentram eforturile pe imbunatatirea logisticii la depozitul din Bragadiru, pentru a asigura un flux optim al marfurilor catre parteneri. In Germania insa exista un proiect de marire a capacitatii de productie la fabrica de la Pirmasens, unde s-a achizitionat inca un teren cu o suprafata de 70.000 mp, conform declaratiilor proprietarului grupului Profine, Dr. Peter Mrosik”.
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left