Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Q72 PVC ECS, profile inovatoare pentru executia de ferestre, prin Etem
Q72 PVC ECS, profile inovatoare pentru executia de ferestre, prin Etem
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Mar 2018 06:33
Sistemele pentacamerale Q72 PVC ECS de la Etem fac parte din clasa A, conform prevederilor standardului EN 12608. Profilele prezinta o adancime constructiva optimizata, de 72 mm, fiind recomandate atat pentru executia de tamplarie destinata instalarii la imobilele noi, cat si la lucrarile de reabilitare a cladirilor existente. Reperele sunt prevazute cu garnituri integrate de etansare realizate din EPDM avand latimi de 24 mm, 28 mm, 34 mm sau 42 mm, dispuse in doua planuri separate, pentru asigurarea unui nivel inalt de impermeabilitate. Armaturile din otel sunt similare pentru sistemele de rama si cele de cercevea, oferindu-se, astfel, procesatorilor avantajul optimizarii spatiilor de stocare. In mod optional, sunt livrate capace de mascare din aluminiu, ce ofera beneficiul unei nuantari in camp electrostatic intr-o gama foarte larga de culori din gama RAL. Reteta de fabricatia a seriei PVC Q72 include stabilizatori pe baza de calciu-zinc, care exercita un impact nesemnificativ asupra mediului. De asemenea, prin aceasta masura se obtine o majorare semnificativa a stabilitatii dimensionale a peretelui exterior al profilului.
 
Coeficient de transfer termic situat la numai 0,75 W/mpK
Aplicatiile solutiei constructive PVC Q72 sunt multiple, produsul fiind proiectat pentru a oferi un grad ridicat de fiabilitate fiecarui obiectiv la care este utilizat. Din punct de vedere al modului de operare, sistemele pot fi folosite pentru executia ferestrelor cu deschidere simpla sau dubla (oscilo-batante), spre interior sau exterior. De asemenea, acestea permit realizarea de usi combinate cu cadre fixe, ansambluri de tip armonic, compartimentari etc. Produsul se incadreaza in clasa 4 din punct de vedere al permeabilitatii la aer, in grupa 5A in ceea ce priveste etanseitatea la apa si in clasa C2 prin prisma rezistentei la incarcarile din vant. Conform masuratorilor realizate in cadrul unor centre specializate de testare din Europa, coeficientul de transfer termic al unei ferestre executate cu astfel de profile poate ajunge pana la 0,74 W/mpK, ceea ce corespunde intrutotul exigentelor prevazute in standardul de case pasive. Un aspect important este cel legat de fonoizolare, indicele reductie fonica Rw situandu-se la 47 dB. Mai trebuie mentionat faptul ca, gratie unei latimi a suprafetei vizibile de 114 mm, profilele din seria Q72 asigura o crestere a nivelului de disponibilitate a luminii naturale in incinte. Gratie designului lor liniar, aceste solutii constructive constituie o optiune demna de luat in considerare la lucrarile ce impun exigente ridicate din punct de vedere arhitecturale.
 
Solicita informatii suplimentare
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left