Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROTO - solutii de inalta securitate si confort la targul de la Nürnberg
ROTO - solutii de inalta securitate si confort la targul de la Nürnberg
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Mai 2018 06:58
Fensterbau/Frontale 2018 a constituit, asa cum s-a intamplat la fiecare dintre editiile precedente, platforma ideala pentru Roto Frank de a-si prezenta, in fata unui public format din specialisti de elita ai pietei internationale a constructiilor, cele mai noi produse si solutii. Toate inovatiile propuse de furnizorul german de-a lungul timpului au avut la baza conceptul fundamental de consolidare a gradului de securitate oferit de sistemele moderne de feronerie, dublat de o crestere a nivelului de confort oferit utilizatorilor finali, toate acestea in conditiile unei simplificari a operatiunilor de instalare, prin care se asigura o crestere semnificativa a productivitatii producatorilor de tamplarie termoizolanta. Standul Roto a fost, din nou, neincapator pentru afluxul urias de vizitatori, curiosi sa intre cat mai rapid in contact cu propunerile inginerilor germani si sa le testeze in conditii reale. In continuare sunt prezentate cateva dintre noutati - cele mai spectaculoase in materie de tehnicitate si valoare adaugata.
 
Roto NX - noul sistem pentru ferestre oscilo-batante
Vedeta standului Roto a fost, cum era de asteptat, noul sistem oscilo-batant Roto NX, care va fi disponibil incepand din acest an inclusiv pe piata din Romania. Produsul asigura o protectie antiefractie ridicata, astfel incat, inclusiv atunci cand fereastra este batata pana la un luft de aerisire de 65 mm, aceasta se incadreaza in clasa RC 2. Pentru imbunatatirea functiilor de ventilare, expertii companiei germane au proiectat feroneria astfel incat sa permita integrarea facila in sistemul automat de management al imobilului. Dintre componentele noi se remarca balamaua de tip P (pentru ansambluri din PVC) sau T (pentru ansambluri din lemn), in plus, tija culisanta realizata dintr-o singura bucata asigurand o miscare simultana cu manerul, ceea ce permite o amplasare uniforma a blocatorilor pe cerceveaua activa si pe cea pasiva. In ceea ce priveste clipsul mecanic pentru usa de balcon, acesta faciliteaza un reglaj pe inaltime de pana la 7 mm, care contribuie la pozitionarea optima a cercevelei in raport cu tocul - fapt ce duce la extinderea duratei de functionare. In materie de design, principalele beneficii sunt date de suruburile ascunse, aspectul placut al capacelor de mascare, finisarea in camp electrostatic si posibilitatea executiei unor ansambluri de gabarit superior, cu suprafete vitrate de dimensiuni generoase, in conformitate cu exigentele arhitecturale moderne.
 
Roto NT Designo si Roto Safe C 600, doua solutii pentru aplicatii speciale
Un alt punct de real interes pentru partenerii Roto a fost reprezentat de usa de balcon echipata cu balamale ascunse din seria Roto NT Designo. Acestea sunt proiectate pentru usi de balcon (de tip francez) cu profil din lemn, PVC sau aluminiu, avand un canal de feronerie de 16 mm si o greutate a cercevelei de pana la 150 kg. Balamalele constituie o solutie eleganta si, in acelasi timp, asigura un nivel ridicat de siguranta pentru o gama extinsa de aplicatii rezidentiale - si nu numai, la care este necesara respectarea unor standarde inalte de confort si design. Clasa de protectie antiefractie este RC2, iar montajul este facilitat de sistemul unic de clipsare. La fel ca in cazul tuturor solutiilor Roto, costurile de productie si de depozitare sunt reduse gratie numarului mic de componente ale sistemului. De mentionat faptul ca balamalele Roto NT Designo permit inclusiv realizarea unor ansambluri de ferestre in trei canaturi fara stulp, la care greutatea cercevelei de mijloc poate ajunge pana la 80 kg. Cuplarea si decuplarea se realizeaza in mod facil, iar reglajul este confortabil. Tot la categoria produselor premium a intrat si usa de intrare Roto Safe C 600, ce dispune de 17 puncte de inchidere. Acesta face parte dintr-o noua generatie de sisteme actionate prin intermediul unui cilindru si care prezinta un zavor de inchidere reversibil. Practic, prin rotirea usoara a cheii se obtine deschiderea usii, incuierea fiind asigurata printr-o singura intoarcere cu 360°, dupa care devine imposibila deschiderea prin presare sau impingere.
 
Programul Roto Patio Alversa, mereu in actualitate
In ceea ce priveste Roto Patio Alversa, Fensterbau/Frontale 2018 a constituit un nou prilej pentru a sublinia avantajele acestui sistem universal de feronerie. Produsul are capacitatea de a actiona cercevele de pana la 200 kg si este destinat pentru echiparea unor elemente mobile cu adancimi constructive cuprinse intre 600 mm si 2.000 mm si latimi vizibile de 600 mm - 2.700 mm. Sistemul se remarca prin combinatia inteligenta dintre sistemul universal de inchidere mediana folosita la programele Roto NT si Roto AL, manerul Roto si sistemul modular culisant. Gratie combinarii elementelor din programele NT si AL cu acelea din seria Roto Patio, cum ar fi caruciorul, foarfeca de culisare si setul de sine, este posibila utilizarea de piese identice pentru toate variantele culisante in plan paralel, batant-culisante sau configuratiile acestora pentru ventilatie de noapte sau aerisire batanta. De asemenea, Roto Patio Alversa include toate sistemele de siguranta Roto Quadro Safe - puncte de inchidere tip ciuperca, blocatori de siguranta si manere cu cheie - fapt ce determina ca protectia antiefractie sa poata fi adaptata rapid la cerintele individuale de siguranta.
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left