Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - MDRAP: Reglementarea tehnica pentru sticla C 47 - in ancheta publica
MDRAP: Reglementarea tehnica pentru sticla C 47 - in ancheta publica
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 09 Iul 2018 07:22
Recent, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a informat ca noile instructiuni tehnice pentru folosirea si montarea vitrajelor si a altor produse din sticla in constructii, indicativ C 47 - 2018 (revizuit), reprezinta o lucrare finalizata si aflata, potrivit legii, in ancheta publica.
Dupa cum se cunoaste, instructiunile au fost elaborate de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT), mai precis de membrii Comisiei Tehnice pentru Sticla (ing. Leon Buzatu, ing. Valentin Petrescu si ing. Dragos Matei).
„Instructiunile stabilesc principalele conditii, performante si nivelurile de performanta ale vitrajelor in constructii, astfel incat acestea sa indeplineasca cerintele fundamentale ale Directivelor Europene si sa fie in conformitate cu Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile ulterioare. Aceste instructiuni, inclusiv anexele, sunt obligatorii pentru toti factorii cu atributii in conceptia, realizarea si exploatarea constructiilor, respectiv proiectanti, verificatori de proiecte, experti tehnici, executanti, responsabili tehnici cu executia, diriginti de santier, proprietari sub orice titlu si utilizatori ai constructiilor, precum si pentru autoritatile administratiei publice si organele de control, potrivit obligatiilor si raspunderilor ce le revin in conformitate cu prevederile legale. Responsabilitatea nerespectarii acestui normativ apartine partii care transmite comanda de executie a produselor, respectiv a solutiilor constructive ale lucrarilor”, se arata in documentul citat. Pentru a descarca reglementarea tehnica C47-2018, click aici!
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left