Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FAKRO: Noi posibilitati de a relua cazul Fakro-Velux, dupa decizia CE
FAKRO: Noi posibilitati de a relua cazul Fakro-Velux, dupa decizia CE
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 13 Iul 2018 07:24
Dupa ce oficialii Comisiei Europene (CE) au respins plangerea fabricantului polonez de ferestre de mansarda Fakro (cu acuzatii grave), inaintata impotriva grupului Velux (n.r. - a se vedea cazul prezentat pe larg aici!), managerii societatii din Polonia au comunicat ca „de vreme ce comisarii europeni au refuzat sa dezbata cauza, invocand «dreptul de a-si exercita prerogativele de stabilire a prioritatilor», acest caz al Fakro - si al economiei poloneze in ansamblul ei - s-a dovedit a fi «insuficient de prioritar» pentru Comisie”.
„Ne-am confruntat cu un tratament nefavorabil din partea CE inca de la inceperea procedurii si, in consecinta, ne-am adresat institutiei europene a Avocatului Poporului (n.r. - European Ombudsman), care se afla in curs de investigare a plangerii noastre impotriva CE, pe care o acuzam de administrare defectuoasa a dosarului Fakro-Velux. In contextul in care Velux interpreteaza o decizie a comisarului danez ca o dovada a faptului ca nu incalca legislatia UE (sustinand si ca Fakro ar fi intentionat, in 2012, sa colecteze ilegal informatii de la Velux - ceea ce nu s-a intamplat), precum si daca membrii CE nu decid sa reia cazul, ne vom adresa Curtii Generale de Justitie a Uniunii Europene. De altfel, in curand, vom pregati dovezi solide, cu exemple privind practicile de concurenta neloiala ale competitorului nostru, unele din acestea fiind deja prezentate Comisiei Europene, care nu si-a exprimat interesul sa le analizeze in profunzime”, a declarat Anna Korczyk, ofiter de presa in cadrul Fakro.
***
Potrivit specialistilor in dreptul Uniunii Europene, cazul Fakro-Velux, initiat inca din anul 2008, a devenit un exemplu in materie de jurisprudenta antitrust la nivelul UE si, daca va fi adus in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), unde decizia de suspendare a CE poate fi atacata cu apel, cu siguranta, se vor stabili noi puncte de referinta in acest sens, in legislatia comunitara. Pentru a descarca o viziune istorica a cauzei - emisa de Fakro - si care contine doar punctul de vedere al fabricantului polonez de ferestre de mansarda, click aici!
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left