Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GUARDIAN GLASS: Sticla pentru proiecte aflate in perfecta armonie cu natura
GUARDIAN GLASS: Sticla pentru proiecte aflate in perfecta armonie cu natura
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Iul 2018 16:13
Un desert. O casa. O gama de tipuri speciale de sticla si o echipa de profesionisti calificati. Aceasta este „La casa del Desierto” (Casa Desertului). Unul dintre cele mai exclusiviste, cerute, riscante, creative si eficiente proiecte Guardian Glass a fost recent finalizat in Spania, avand obiective clare: sa demonstreze durabilitatea si stabilitatea de-a lungul celor patru anotimpuri ale anului, importanta sticlei in viata noastra, intr-unul dintre cele mai dificile medii inconjuratoare posibile.
Provocand natura si fiind proiectata sa faca fata Desertului Gorafe ( Regiunea Granada, din Spania) - considerata unul dintre cele mai ostile si extreme medii din Europa - La Casa del Desierto isi are bazele pe o structura din lemn si este complet echipata cu sticla Guardian Glass de inalta calitate si eficienta din punct de vedere energetic. Avand o suprafata de doar 20 de mp, planul casei consta in trei zone: dormitor, baie si living room. Fiind un spatiu deschis, cu o prive-liste impresionanta din orice colt, Casa este dotata si cu un sistem de filtrare a apei, un generator de energie si un sistem de panouri fotovoltaice.
Design-ul este rezultatul eforturilor unei echipe mari de arhitecti, cu o bogata experienta, con-dusa de Spela Videcnik, reprezentant OFIS Architects - careia i-au venit in ajutor specialistii Guardian Glass, dar si inginerii si consultantii in energie AKT II si Transsolar. Viziunea este de a preintampina actualele si viitoarele provocari in arhitectura si constructii, promovand structurile eficiente energetic si prietenoase mediului inconjurator. Un proiect in care tipul de sticla folosit pentru a inchide fiecare spatiu are un impact direct, demonstreaza astfel ca este posibil ca me-diul interior al casei sa fie transformat prin alegerea celei mai potrivite sticle pentru fiecare situ-atie.
Abundenta ferestrelor in cadrul unei case ajuta la economisirea energiei, imbunatatind izolarea termica si acustica a spatiilor interioare, ajungand chiar sa creasca nivelul securitatii impotriva jafurilor. In cele din urma, daca este aleasa corespunzator nevoilor specifice fiecarei case, sticla asigura calitatea unei constructii de a fi practica si confortabila, indiferent de mediul in care este localizata. Mai mult decat atat, pe langa portofoliul de produse atent alese, Guardian Glass are instrumentele corespunzatoare de a identifica usor produsele, oferind, in acelasi timp, sfaturi si consiliere pe tot parcursul constructiei. Astfel, cu ajutorul vitrajelor de inalta performanta Guardi-an Glass, arhitectii si designerii de interior din toata lumea pot proiecta si imbunatati spatiile in-terioare.
Localizare: Desertul Gorafe
Localizat in partea nordica a regiunii Guadix, din Provincia Granada, Andalusia, desertul Col-oraos de Gorafe isi are numele provenit din nuantele rosiatice ale rocilor si din diversitatea formatiunilor din piatra din zona, dezvoltate de particularitatile sistemului de eroziune si a lipsei de vegetatie.
Mii de ani de eroziune au creat „Badlands” (terenuri aride), numite asa datorita ariditatii si a as-pectului de prapastie. Canioane, santuri, prapastii, canale si alte formatiuni geologice similiare formeaza privelistea completa a desertului, considerat unul dintre cele mai neprielnice medii din Europa.
Expertii discuta despre „La Casa del Desierto”
Špela Videčnik, arhitect OFIS Architects: „Modalitatea in care putem construi o casa cu o atmosfera confortabila, in conditii dure ca cele din desert, este pentru noi senzational. Pe de alta parte, privelistea este superba, este ascunzatoarea perfecta, evadarea din viata urbana, astfel ca am creat un mediu confortabil pentru cineva care isi doreste sa fie singur (...). Speram sa colaboram impreuna pentru a demonstra ca putem crea o casa din sticla, in mijlocul desertului, care poate oferi un mediu propice traiului confortabil.”
Markus Krauss, inginer in climatizare la Transsolar: „ Care a fost primul meu gand? Ceva de genul... Dumnezeule! Va fi destul de cald. Iar al doilea a fost... Ei, bine, asta va fi o provocare interesanta.”
Tomás Kovács, Head of Technical Advice, Guardian Glass: „Aceasta va fi o casa pentru traiul solitar. Nu va avea surse externe de energie, electricitate sau gaze. (...) Telul acestui pro-iect este de a demonstra ca, utilizand tipul de sticla corespunzator, spatiul interior perfect poate fi construit oriunde. (...) Va fi un adevarat test pentru sticla.”
Miguel Pérez Navarro, mayor of Gorafe: "Prima oara cand am auzit detaliile acestui proiect am fost uimit. Poate parea nebunesc la inceput pentru ca este vorba despre o casa verde in mijlocul desertului, unde, pe deasupra, casele traditionale sunt de fapt case tip pestera, care au fost initial sapate de catre localnici pentru a se adapta la climatul extrem.”
Guardian Glass
Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla peliculizata si produse fabricate din sticla. In cele 25 de fabrici de sticla float din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii din domeniul arhitectonic interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil - see what's possible®. Vizitati guardianglass.com.
Guardian Industries
Guardian Industries, o companie globala cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are in jur de 18.000 de angajati si deserveste facilitati din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Companiile Guardian fabrica produse de sticla flotata cu un nivel ridicat de performanta, peliculizate si fabricate pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, din domeniul transporturilor si tehnic si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor si camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este sa creeze valoare pentru clientii sai si societate, prin inovare continua, cu utilizarea unor resurse putine. Guardian este o sucursala detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc.
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left