Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SISTEME complexe si complete de gestiune a activitatii intr-o unitate de fabricatie
SISTEME complexe si complete de gestiune a activitatii intr-o unitate de fabricatie
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Sep 2018 06:49
In planul organizarii fluxurilor productive, un obiectiv major il constituie integrarea intensiva a sistemelor de calcul. Furnizorii de aplicatii s-au adaptat rapid la aceasta tendinta, aflata in legatura directa cu conceptele Industry 4.0 si Internet of Things, venind in intampinarea unei cereri deja conturate prin promovarea de solutii adaptate la specificul fiecarei unitati de fabricatie. In prezent, procesele de productie pot fi complet informatizate, fluxurile de date disponibile pe suporturi clasice fiind aproape complet eliminate. La fiecare post de lucru, operatorul primeste exact informatia de care are nevoie in timp real, prin intermediul unui display, eliminandu-se astfel pierderile generate de erorile de coordonare a activitatilor. Un beneficiu important este generat de faptul ca sistemul permite persoanei care controleaza operatiunile sa aiba o viziune exacta asupra modului de derulare a proceselor si a timpului alocat pentru fiecare operatiune in parte, in urma unei analize devenind posibila aplicarea ajustarilor necesare, in vederea imbunatatirii productivitatii. De exemplu, pot fi recalculate organigramele si stabilite noi reguli de lucru, iar posibilitatea de integrare cu platforme operationale de software ce functioneaza la nivelul unitatii de productie este neingradita. Practic, o singura persoana poate coordona procese de o complexitate ridicata, incepand cu planificarea si organizarea productiei si terminand cu gestionarea comenzilor realizate de clienti. Simplificarea sistemului de documentare reprezinta, in acelasi timp, un sprijin pentru procesul de aplicare a marcajului european de conformitate (CE) si de derulare a controlului productiei fabricii (FPC), deoarece asigura centralizarea tuturor sarcinilor de organizare si garanteaza administrarea corecta si rapida a procedurilor de verificare, control, intretinere si ajustare a erorilor. Sistemul informatic descris anterior mai garanteaza si respectarea stricta a normativelor aplicabile fiecarei etape in parte din cadrul procesului de control. Gratie eficientei economice sporite, a rapiditatii si flexibilitatii sale, precum si prin garantarea corectitudinii informatiei transmise, o astfel de solutie software are toate sansele de a fi implementata in viitorul apropiat in cadrul tuturor firmelor implicate in productia de tamplarie termoizolanta, mai ales a celor care se confrunta cu o cerere avand un nivel superior de exigenta in ceea ce priveste designul si caracteristicile de performanta.
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left