Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home
GUARDIAN: Solutie inovatoare de umbrire integrata vitrajelor duble sau triple
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Oct 2018 12:28
Guardian Glass a dezvoltat o noua, rentabila, fiabila si integrata solutie de umbrire pentru ferestre si usi. Guardian Glass continua cu planuri de a construi o instalatie pi-lot in Europa pentru lansarea produsului, estimata a avea loc la sfarsitul anului 2019. Solutia patentata este diferita fata de orice alt produs de umbrire disponibil in prezent. Destinata pentru ferestre si usi rezidentiale, solutia Guardian va fi initial disponibila intr-o versiune de umbrire totala, integrata, urmata de versiuni de control al intimitatii si a luminii soarelui.
Cum functioneaza?
Solutia este clara, adaptabila si complet autonoma intr-un vitraj termoizolant dublu sau triplu. Fara componente mecanice, aceasta noua solutie de umbrire nu este supusa acelorasi defectiuni mecanice intalnite frecvent la alte solutii integrate de rulouri. Um-brirea este activata in cateva secunde, prin trecerea unui curent de intensitate mica prin straturile conductive, creand o atractie electrostatica intre suprafata super-subtire de umbrire si cea a sticlei. Cu cerinte de incarcare extrem de reduse, nu necesita ali-mentare electrica de la sursa principala a cladirii, ci poate fi incarcata de baterii, cu reincarcare solara a acestora deja in curs de dezvoltare.
Umbrirea este perfecta pentru casele de acum si din viitor: poate fi activata manual, de un comutator manual, o telecomanda sau prin conectarea la tehnologiile de casa inteligenta. Prin controlul automat, umbrirea poate fi setata pentru a reactiona la schimbarile de iluminare exterioara sau a conditiilor de temperatura, pentru un mediu mult mai confortabil. Umbrirea poate fi adaptata pentru a se potrivi sticlei cu forme ne-regulate in ferestre si usi.
Sheldon Davis, Vicepresedinte Stiinte, Tehnologii si Inovatie la Guardian Glass, comenteaza: „Aceasta solutie de la Guardian este cu adevarat inovatoare - tehnologia este atat noua, cat si unica pe piata sticlei. Aceasta solutie noua de umbrire este rentabila, comparativ cu alte solutii de umbrire integrate in sticla, are cerinte de consum energetic foarte mici si asigura diminuarea caldurii solare, atunci cand este activata. Observam un potential imens pentru aceasta solutie, in special pentru ferestre rezidentiale, usi si sticla din bai si dormitoare, luminatoare si usi de acces, dar si in aplicatii comerciale, de asemenea. Ce este la fel de important este faptul ca solutia va permite clientilor nostri sa indeplineasca toate reglementarile de constructie si codurile energetice pentru utilizarea sticlei.”
Davis continua: "Produsele alternative de intunecare, cum ar fi rulourile integrate, solutiile exterioare de umbrire, umbrirea pentru ferestrele de pe acoperis si solutiile de umbrire interioara [perdele si rulouri realizate la comanda] au costuri ridicate pentru cumparare si instalare, sunt greu de fabricat si au reputatia ca se strica si nu asigura functionalitatea pentru intunecare completa.
„Solutia noastra dinamica de umbrire permite utilizatorilor sa controleze sticla, care insasi ea devine mai mult decat o bariera intre utilizatori si mediul lor exterior. In schimb, aceasta le ofera capacitatea de control asupra luminii, prin apasarea unui buton sau prin intermediul unei aplicatii. Solutia noastra va crea in viitor noi opor-tunitati pentru procesatorii de sticla si instalatori, care vor putea lua parte la noua solutie inovatoare de umbrire, care adauga valoare propriilor oferte de produse.”
Guardian Glass prezinta noua solutie de umbrire dinamica la glasstec - SALA 10 | STAND A24 (23 - 26 octombrie 2018 - Düsseldorf, Germania).
Guardian Glass
Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla cu pelicula si produse fabricate din sticla. In cele 25 de fabrici de sticla float din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si re-zidentiale) si aplicatii din domeniul arhitectural interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil.
Guardian Industries
Guardian Industries, o companie globala cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are in jur de 18.000 de angajati si deserveste facilitati din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Companiile Guardian fabrica produse de sticla cu un nivel ridicat de performanta, cu pelicula si fabricate pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, din domeniul transporturilor si tehnic si compo-nente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industriile automo-bilelor si camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este sa creeze valoare pentru clientii sai si societate, prin inovare continua si prin folosirea de cat mai putine resurse cu putinta, cu utilizarea unor resurse putine. Guardian este o companie detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc.
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left