Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - PROPRIETATI termice excelente pentru sistemul de rulouri SKB Styroterm
PROPRIETATI termice excelente pentru sistemul de rulouri SKB Styroterm
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 08 Ian 2019 06:00
Sistemul de rulouri suprapuse SKB Styroterm, de la Aluprof, este inovator si are proprietati termice excelente ale casetei (Usb de la 0,40 W/mpK) si sistem de plase impotriva insectelor incorporat.
Performante de top in cadrul clasei din care face parte
Sistemul SKB Styroterm este disponibil in trei variante, una dintre acestea avand optiunea casetei adaptata la instalatia mecanismului de jaluzele pentru fatada.
Prin intermediul acestui sistem extern de rulouri, nu doar ca se poate imbunatati balanta energetica a cladirii, ci - si mai important - se pot reduce pierderile de aer cald si rece, cu pana la 30% pe parcursul unui an. In cazul caselor pasive, utilizarea sistemului SKB Styroterm imbunatateste coeficientul de transfer al ferestrei, care, de la valoarea impusa pentru casele pasive de Uw = 0,8 W/mpK poate atinge nivelul de Uw = 0,67 W/mpK. In acelasi timp, in cazul ferestrelor cu un coeficient Uw = 1,1 W/mpK se poate ajunge la economii de pana la 21%, iar in cazul celor cu coeficient Uw = 1,4 W/mpK, economiile pot fi de 25%. Economiile de energie pot atinge chiar si un prag maxim de 30%, in cazul ferestrelor vechi. Coeficientul Uw se calculeaza pe baza standardului EN ISO 10077:2017 - „Performanta termica a ferestrelor, usilor si obloanelor” (partea 1) si nu multi oameni sunt constienti de faptul ca utilizarea unui rulou de exterior imbunatateste, in mod semnificativ, coeficientul de transfer termic al unei ferestre (Uw), reducand pierderile de caldura. Acest fapt se datoreaza covorului de lamele care limiteaza fluxul de aer dinspre interiorul spre exteriorul cladirii si invers.
SKB Styroterm este o solutie de tip „high-tech”, proiectata, in principal, pentru imbunatatirea echilibrului energetic al unei cladiri. Elementul principal al acestui sistem este o caseta realizata din material de inalta calitate, cu proprietati termice foarte bune si care este disponibila din punct de vedere al dimensiunii in doua variante. Cercetarile de specialitate au aratat faptul ca solutia SKB Styroterm are un coeficient de transmisie termica foarte bun (U de la numai 0,41 W/mpK), care plaseaza acest sistem de rulouri pe o pozitie de top in randul produselor similare. Un alt avantaj al acestei solutii constain alegerea posibilitatii de revizie, din interiorul sau exterio­rul camerei, caruia i se adauga faptul ca SKB Styroterm poate fi prevazut cu plase de protectie impotriva insectelor, cu asamblare foarte rapidasi usoara, de tip „click-in”. In general, intregul proces de instalare al sistemului SKB Styroterm este foarte usor, iar produsul poate fi utilizat si la fatade cortina, existand o versiune creata special pentru aceste aplicatii. Informatii suplimentare, la www.aluprof.ro
 
Solicita informatii suplimentare
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left