Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - AGTA RECORD: Rezultate bune, dupa anuntul integrarii in cadrul Assa Abloy
AGTA RECORD: Rezultate bune, dupa anuntul integrarii in cadrul Assa Abloy
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 20 Nov 2019 06:47
Dupa ce managerii corporatiei Assa Abloy au anuntat, in luna martie a.c., ca urmeaza sa preia integral afacerile Agta Record (tranzactia dintre actionarii majoritari ai Agta Record si Assa Abloy urmand sa se definitiveze in prima parte a anului 2020), compania elvetiana de productie si service, dedicata usilor pietonale automate de intrare, a continuat sa consemneze un trend ascendent al vanzarilor.
Astfel, in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, vanzarile la nivel de grup, pentru Agta Record, s-au cifrat la 289,6 milioane de euro (+8,1%), din care 118,6 milioane de euro (+5,3%) au reprezentat venituri consemnate din activitatea de service si mentenanta. Daca se ia in considerare cifra de afaceri la rate constante de schimb, cresterea ar fi fost de +6,9%, pana la 286,4 milioane de euro, astfel incat aportul adus de rata favorabila de schimb valutar este relativ insemnat.
„Majorarea din trimestrul al treilea, de +9,3%, a venit in urma rezultatelor deosebite din primele doua trimestre, cifra de afaceri a Agta Record situandu-se pe un puternic trend ascendent. Afacerile au fost deosebit de solide in Elvetia, Franta, SUA, Australia si, mai ales, in Europa de Est, in timp ce exportul din Elvetia s-a efectuat intr-un ritm sustinut. Portofoliul de comenzi a inregistrat o crestere de +10% la data de 30 septembrie 2019, comparativ cu perioada similara din anterioarele 12 luni. Vanzarile optime, estimate pentru trimestrul al patrulea a.c., completate de efectul favorabil al contextului actual al ratelor de schimb pe piata Forex, justifica prognozarea unui salt de cel putin +7% al vanzarilor intregului an in curs. In plus, o crestere puternica in termeni absoluti a profitabilitatii poate fi, de asemenea, anticipata in acest moment”, se precizeaza intr-un comunicat al Agta Record.
***
Societatea Agta Record lucreaza cu 2.600 de angajati si are sediul in Fehraltorf, Elvetia. Pentru anul 2018, vanzarile Agta Record au fost de 374,4 milioane de euro. Experienta vasta a companiei acopera proiectarea, productia, comercializarea, instalarea si intretinerea unei game largi de usi automate. Listata la Euronext Paris, Agta Record isi vinde produsele si furnizeaza servicii specifice pe plan mondial, fiind prezenta direct in 17 tari, prin intermediul unor filiale.
Achizitia Agta Record de catre Assa Abloy, anuntata in acest an, este conditionata de aprobarea autoritatilor de reglementare si se va incheia in prima parte din 2020. In urma incheierii achizitiei, Assa Abloy se angajeaza sa lanseze o oferta publica pentru actiunile ramase in cadrul Agta Record, reprezentand aproximativ 7% din total. Presupunand ca intreaga tranzactie se va finaliza cu succes, suma totala platita pentru achizitie si oferta, de catre Assa Abloy, se ridica la aproximativ 567 milioane de euro.
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left