Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROTO ofera solutii inteligente pentru actionarea optima a clapetelor de ventilatie
ROTO ofera solutii inteligente pentru actionarea optima a clapetelor de ventilatie
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Ian 2020 06:57
Cerintele tot mai exigente de eficientizare energetica a cladirilor - inclusiv a celor echipate cu elemente vitrate fixe de mari dimensiuni, care sunt uzuale mai ales in cazul imobilelor cu un regim mare de inaltime, unde trebuie respectate reguli stricte de protectie impotriva caderii - impun instalarea unor sisteme de ventilare deosebite. Mai mult, implementarea unor asemenea solutii este incurajata inclusiv de anxietatea oamenilor atunci cand sunt fortati sa stationeze in locuri care nu sunt prevazute cu nici un sistem de aerisire. In contextul dat, cererea de mecanisme de ventilare de tip clapeta, integrate in structura tamplariei din aluminiu a crescut foarte mult in ultima perioada, ceea ce i-a determinat pe expertii de la Roto Aluvision sa conceapa, produca si testeze produse care sa se adapteze la aceasta tendinta. In ultima perioada au fost lansate mai multe astfel de sisteme, unele fiind deja implementate in practica, pentru obtinerea performantelor dorite impunandu-se o stransa cooperare intre furnizorul de feronerie si cel de profile din aluminiu. Ca regula generala, clapetele de ventilare au latimi cuprinse intre 170 mm si 300 mm. Roto a dezvoltat un tip special de clapeta cu deschidere batanta, pe baza sistemului de feronerie Roto Al Designo, in care aceasta are integrat un sistem de restrictionare a deschiderii, prevenind deteriorarea componentelor adiacente. In cazul clapetelor din gama premium, Roto recomanda folosirea unor sisteme de actionare la colturi ce permit setarea unor puncte active se inchidere pe partea laterala a balamalelor, prin intermediul unor bare de conectare. Astfel, se obtin clapete cu un nivel ridicat de etansare, incadrate in clasa de protectie antiefractie RC2. De regula, aceste sisteme nu includ panouri din sticla, fiind realizate din aluminiu finisat in nuante inchise. Cauza este aceea ca profilele respective sunt supuse unor fluctuatii permanente de temperatura care induc deformari ale cercevelei. Efectul respectiv este contracarat inclusiv de sistemul activ de inchidere instalat in zona balamalelor, ce are capacitatea de a aseza elementul mobil in pozitia corecta in procesul de inchidere, in pofida tensiunilor induse de deformatiile produse de temperatura.
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left