Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home
TOP 500: Frecventa a mentiunilor pentru primul furnizor de sisteme din aluminiu
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 07 Feb 2020 06:21
In cadrul publicatiei „Piata de tamplarie - analiza 2019-2020 si perspective 2021-2025”, care a aparut la data de 19 decembrie 2019 si este disponibila pentru achizitie, sunt analizate, in mod traditional, printr-o serie de comentarii si diagrame distincte, impactul si notorietatea pe piata autohtona de ferestre a celor mai semnificative marci de sisteme din PVC, aluminiu si feronerie, respectiv a unor branduri de geam termoizolant, care au fost nominalizate de managerii firmelor incluse in actuala editie TOP 500.
Daca in cazul profilelor din PVC, primii doi competitori isi mentin cota insumata de piata (ca notorietate si frecventa a nominalizarii in randul prodducatorilor de ferestre/usi din PVC, inclusi in TOP 500), fiind insa mentionate inca 32 de marci, la randul lor, fabricantii de tamplarie din aluminiu au declarat ca intrebuinteaza 35 de marci diferite, fata de 33 si 37 in studiile anterioare, tot 37 de marci in cel publicat in 2016 si 20 in cel initial, de referinta. Astfel, pe acest segment, gradul de fragmentare se diminueaza treptat, dar tot ramane superior comparativ cu perioada anilor 2007-2008. Principala serie folosita in toata tara continua sa fie in mod indiscutabil cea livrata de liderul acestei piete, marca respectiva fiind mentionata explicit in studiu, intr-o pondere de 34% din raspunsuri, comparativ cu 33%, 33%, 31% si 30% in cercetarile anterioare. La nivel national, se remarca faptul ca acele sistemele se folosesc in mod relativ uniform (ca frecventa a nominalizarii), avand cote cuprinse intre 29% si 41% in toate zonele tarii. Totusi, din analiza diagramei intitulate „Marci de profile din aluminiu folosite la nivel national”, rezulta ca - desi primul furnizor conteaza pentru 34% din total (avand niveluri ale notorietatii de 30% in Transilvania, 41% in Muntenia, 37% in Moldova si 29% in Bucuresti) - si alte serii au un grad de intrebuintare cvasiuniform pe intregul teritoriu al tarii, iar frecventa nominalizarii acestora se incadreaza in marje relativ egale in toate regiunile analizate.
***
Studiul impactului si notorietatii marcilor mentionate de cei mai importanti producatori de tamplarie termoizolanta, a caror activitate este analizata in publicatia „Piata de tamplarie - analiza 2019-2020 si perspective 2021-2025” (respectiv TOP 500 producatori de tamplarie si geam termoizolant), constituie un instrument util si obiectiv pentru toti operatorii pietei de ferestre, ce pot incheia parteneriate cu diversi furnizori, desi la acest nivel colaborarea are loc dupa analiza mai multor criterii, deseori de natura subiectiva. In concluzie, la nivel general, se observa o crestere a numarului de mentiuni, ceea ce ar insemna o revenire la diversificarea constatata in momentul de varf al recesiunii. Metodologia folosita pentru analiza notorietatii sistemelor este similara celei specifice fabricantilor din top, care au fost clasificati in cadrul unor regiuni istorice. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left