Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - INFO-Sisteme: Import de sisteme din aluminiu mai redus in semestrul intai 2019
INFO-Sisteme: Import de sisteme din aluminiu mai redus in semestrul intai 2019
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 31 Dec 2019 06:35
A aparut analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in primul semestru al anului 2019), care include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. De asemenea, editia actuala a publicatiei Info-Sisteme cuprinde o analiza a importului de sisteme din aluminiu, comentata in mod distinct si insotita de numeroase diagrame ce prezinta evolutia acestei activitati in intervalul anilor 2008-2019, respectiv estimari pentru actualul exercitiu financiar.
Consumul de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta continua sa se situeze in parametri optimi, iar in acest sens , in intervalul ianuarie-iunie 2019, spre deosebire de perioada similara din precedentele 12 luni, cand a avut loc o crestere relativ modesta (+1,09%), diminuarea valorica a livrarilor de serii din aluminiu din import in prima parte a lui 2019 a fost inevitabila (-2,78%), ceea ce indica, de fapt, o normalizare a situatiei (deoarece, in general, dupa un an – sau mai multi - de crestere a importului urmeaza 12 luni de regres sau, cel putin, de atenuare a trendului ascendent), insa de aceasta data in contextul unei restabiliri valorice la un prag relativ acceptabil, daca se ia in considerare diminuarea destul de puternica din 2009 (evaluata la -44,07%). De asemenea, in cele sase luni de referinta s-a remarcat o sporire cantitativa de +4,19%, ceea ce inseamna ca pe piata au fost importate cu precadere sisteme din aluminiu cu o valoare adaugata corespunzatoare (mai redusa).
***
Datele analizate in cadrul publicatiei INFO-Sisteme de tamplarie permit astfel sa se traga concluzia ca, desi principalii operatori ai bransei arata ca, in 2019, domeniul tamplariei termoizolante ar fi stagnat (cel putin in ceea ce priveste cererea pe plan intern, cu aceleasi caracteristici ca in anii anteriori), situatia pare a fi pozitiva pe unele segmente ale pietei de ferestre. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left