Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home
CC: Hydro are aviz favorabil si vinde extruderia de sisteme din aluminiu din Arad
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2020 14:51
Tranzactia prin care compania norvegiana Norsk Hydro, printre cei mai mari producatori de aluminiu la nivel global, vinde fabrica din Romania catre austriecii de la Hammerer Aluminium Industries (HAI), a primit avizul Consiliului Concurentei. Prin aceasta vanzare, Norsk Hydro isi face exitul de pe piata locala, dupa 15 ani de prezenta.
Inaugurata in 2004 la Chisineu-Cris, in judetul Arad, fabrica Hydro Extrusion produce aluminu extrudat, avand o capacitate anuala de aproximativ 22.000 de tone si circa 200 de angajati. Vanzarea fabricii din Romania se inscrie in strategia de reevaluare a diviziei de solutii extrudate a Hydro, strategie prin care compania urmareste optimizarea portofoliului.
Finalizarea tranzactiei era estimata pentru ultimul trimestru al anului 2019, dar a fost incheiata in aceasta luna.
Prin preluarea Hydro Extrusion, HAI isi extinde prezenta in Romania si isi majoreaza capacitatea de productie a aluminiului extrudat la circa 100.000 de tone pe an. Compania austriaca mai detine in Romania o fabrica de reciclare a aluminiului, in localitatea aradeana Santana, situata la aproximativ 20 de kilometri de Hydro Extrusion.
Hammerer Aluminium Industries, fondata in 2007, are 1.200 de angajati si unitati de productie in Germania si Romania. Compania austriaca a raportat vanzari de approximativ 510 milioane de euro in 2018.
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left