Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - UNIKAT vrea consolidarea pozitiei pe piata locala de tamplarie termoizolanta
UNIKAT vrea consolidarea pozitiei pe piata locala de tamplarie termoizolanta
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 18 Mar 2020 06:10
Producatorul de tamplarie termoizolanta din PVC/aluminiu si geam termoizolant UNIKAT Grup va inaugura, anul acesta, o noua sectie destinata executiei tamplariei din aluminiu, amenajarea si achizitia utilajelor realizandu-se din fonduri proprii. De asemenea, dupa cum declara Gabriel Muntean, Chief Executive Officer in cadrul UNIKAT Grup, anul 2020 va coincide cu dezvoltarea activitatii pe piata nationala si cu atingerea tintei de crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20% in raport cu valoarea de aproximativ cinci milioane de euro din 2019.
- Cum a evoluat cererea pentru ansamblurile termoizolante din PVC?
- In primul rand, am remarcat o crestere a cererii pentru ferestre realizate intr-o diversitate de culori. Daca pana acum beneficiarii ne solicitau doar 3-4 folii, mai nou aleg nuante din toata paleta de culori. In al doilea rand, am remarcat o crestere destul de mare a cererii pentru produsele exclusiviste. Proiectele cele mai numeroase in care ne-am implicat in ultimul timp au fost reprezentate de ansamblurile rezidentiale, dezvoltate pe plan national.
- Prezentati principalele categorii de produse pe care le propuneti spre achizitie colaboratorilor?
- Producem si comercializam, in principal, ferestre si usi termoizolante din PVC (in proportie de 80% din total) si aluminiu (15%), precum si geam termoizolant dublu si triplu si alte categorii de produse din sticla (balustrade, sisteme pentru compartimentari), asigurand inclusiv servicii de sablare a sticlei. Vitrajele sunt fabricate in regie proprie, cu sticla Saint-Gobain, iar anul acesta ne-am propus sa ne majoram productivitatea in domeniul respectiv. Ansamblurile din PVC de la UNIKAT integreaza profile Salamander sau Gealan si feronerie Maco, iar cele din aluminiu, repere Schüco sau Cortizo. Pentru executia ferestrelor si usilor din PVC detinem o capacitate de productie de 240 de unitati/zi, iar acestea sunt disponibile in cinci game - Colosseum, Elba, Eiffel, Alpina si Unikat Kubus. Tamplaria din PVC se livreaza si la export, unde o adaptam conform cerintelor fiecarei piete in parte.
- Detaliati modul in care asigurati distributia produselor proprii.
- Ansamblurile termoizolante pe care le fabricam ajung pe tot teritoriul tarii, iar in 2019 aproximativ 50% dintre acestea au fost exportate in principal in Italia, Germania, Franta si Austria, dar si in Elvetia, Spania si Olanda, intr-o pondere mai redusa. In aceste tari, activitatile de distributie se realizeaza atat prin vanzari directe catre beneficiari, cat si prin intermediul antreprenorilor si dealerilor locali. Consider ca exportul ofera, in continuare, oportunitati excelente de afaceri pentru producatorii romani, iar cu cat produsele lor vor fi mai performante si se vor ridica la nivelul celor disponibile pe pietele locale, nivelul livrarilor externe autohtone va creste. 
 
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left