Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Parcurs diferit al vanzarilor de ferestre pe pietele din Elvetia, Austria si Franta
Parcurs diferit al vanzarilor de ferestre pe pietele din Elvetia, Austria si Franta
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 06 Mai 2020 05:05
Piata elvetiana de ferestre a consemnat un recul in 2019, dupa cum releva cel mai recent raport publicat de Branchenradar. De asemenea, nici perspectivele intr-un orizont temporal scurt nu sunt optimiste. Fabricantii de ferestre si usi liftant-glisante din aceasta tara au anuntat vanzari totale de 721 milioane de euro, reprezentand o contractie de 3%, fata de anul anterior. Pe langa scaderea cererii, un alt factor care a favorizat scaderea a fost pretul de comercializare, care a suferit diminuari sensibile. Insa factorul decisiv care a dus la regres a fost constituit de slaba evolutie a activitatii in sectorul dezvoltarii imobiliare (care acopera 82% din totalul distributiei de ferestre din Elvetia). Pe segmentul constructiilor noi incasarile au suferit contractii de 3,3%, iar pe cel de renovari cu 2,7%. Din punct de vedere al materialelor folosite la executia ramelor, semne clare de eroziune a dat segmentul produselor din lemn, unde scaderea a fost de 6,2%, aproape dubla fata de cea inregistrata la modelele din PVC (-3,6%) si net superioara celei aferente sistemelor din aluminiu (-4,5%). Practic, doar modelele din materiale compozite (lemn-aluminiu) au reusit sa se mentina la cotele din 2018. Pentru 2020, expertii Branchenradar estimeaza un nou declin de 2,5%.
 
Pretul de comercializare – un factor decisiv in consolidarea veniturilor
In mod similar, piata franceza de profil pare a-si fi epuizat potentialul de crestere, in 2019 avansul fiind puternic franat, inclusiv din cauza scaderii preturilor. Astfel, vanzarile au crescut cu numai 2%, cumuland 4,91 miliarde euro, avansul fiind doar jumatate din cel consemnat in precedentele 12 luni. Pe langa impactul preturilor, un efect negativ a fost si cel al stagnarii cererii, doar pe segmentul produselor premium, realizate din lemn-aluminiu fiind raportate cresteri. In plus, piata constructiilor noi s-a incadrat la randul sau pe un trend descendent. Pe termen scurt, este previzibil ca sectorul reabilitarilor sa nu aiba capacitatea de a sustine dezvoltarea bransei, astfel incat in anul curent exista o probabilitate foarte mare ca vanzarile sa se majoreze cu maximum 1%. Prin contrast, piata de profil din Austria a inregistrat in anul precedent o crestere moderata de 1,4%, aferenta comercializarii a 2,22 milioane unitati de ferestre. Cea mai buna evolutie a avut-o cererea de pe segmentul constructiilor noi, care a sporit cu 3,2% (6,3% fiind contributia blocurilor de locuinte si 0,8% cea a imobilelor unifamiliale). In ceea ce priveste renovarile, livrarile adresate acestei categorii de lucrari au stagnat la nivelul anului anterior (inclusiv din cauza numarului mic de proiecte ce au vizat reabilitarea fatadelor si acoperisurilor). Cresterea moderata a volumelor a fost insa compensata de sporirea preturilor de livrare (1,2% in cazul ferestrelor din PVC si 2,7% pentru cele din lemn-aluminiu). Toate acestea au determinat ca avansul valoric al pietei analizate sa fie de 3%, vanzarile insumand 857 milioane de euro. Pentru acest an, se estimeaza ca incasarile vor spori din nou cu peste 2,5%.
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left