Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GEALAN - Produse inteligente si solutii digitale, disponibile in 2020
GEALAN - Produse inteligente si solutii digitale, disponibile in 2020
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Mai 2020 05:13
Furnizorul german de profile GEALAN FENSTER SYSTEME, parte a grupului Veka, se orienteaza explicit catre viitor, prin promovarea unor sisteme inteligente, destinate executiei ferestrelor ce intra in componenta imobilelor de tipul „smarthome”. Este vorba, in principal, despre solutii digitale, ce faciliteaza procesele de transmitere a datelor de-a lungul intregului parcurs al produsului, pornind de la proiectare si terminand cu instalarea si mentenanta. In prezent, accentul este pus pe inovatia sistematica, ce asigura, printre altele, racordarea dinamica la noua paradigma economica. La momentul actual, portofoliul de produse este complet disponibil in formate de fisiere compatibile BIM (Building Information Modeling). Gratie acestei abordari moderne, procese precum designul, calculele structurale, proiectarea caracteristicilor de fonoizolare etc. pot fi realizate si verificate in mod automat, iar interfetele dintre proiectanti, producatori si montatori sunt permanent actualizate, prin dezvoltarea unor aplicatii accesibile de pe dispozitivele mobile de comunicare. Toate cele mentionate anterior asigura crearea unui lant digital de valoare, vital pentru consolidarea competitivitatii grupului, pe termen lung.
 
Senzori antiefractie si sisteme eficiente de ventilare
Pe segmentul de securitate, noutatea din 2020 este constituita de senzorii din seria GEALAN-SENSE, destinati montajului la ferestre, care au rolul de a oferi o protectie optima impotriva intrarii prin efractie. Sistemele pot fi instalate in mod facil, fara a fi vizibile din exterior, indiferent de tipul feroneriei sau al profilelor din care este executata tamplaria. Conceptul de securitate promovat de GEALAN este strans legat de ideea de memorie digitala a ferestrei. Odata cu implementarea cipului IPS, producatorii si montatorii pot comunica digital prin intermediul dispozitivului respectiv. La toate acestea se adauga compatibilitatea completa cu noua familie de grile de ventilatie din clasa GEALAN-CAIRE. Solutiile tehnice speciale din categoria respectiva asigura o aerisire optima si de inalta calitate, indeplinind toate standardele legale de performanta si fiind eligibile cu programele de creditare KfW. Ca sisteme descentralizate, acestea reduc la minimum eforturile de instalare si costurile. In pofida faptului ca nu activeaza in mod centralizat, grilele GEALAN-CAIRE pot fi controlate in mod inteligent, la nivel central, cu ajutorul GEALAN Home. Produsul are capacitatea de a reduce continutul de dioxid de carbon din aer, asigurand tot ceea ce inseamna o ventilatie inteligenta: este bine gandit, eficient si prezinta un randament energetic optim.
 
GEALAN S9000, cea mai completa platforma din portofoliul grupului
In acest an, sistemul de finisaj acrilic de la GEALAN aniverseaza patru decenii de la lansarea sa, in toata perioada respectiva oferind utilizatorilor o veritabila satisfactie in ceea ce priveste culoarea si durabilitatea. Raspandindu-se ca un evantai al culorilor, eleganta captivanta a suprafetelor finisate in Acrylcolor, care este conectata in mod inseparabil cu profilele ferestrei, poate fi testata pe toate sistemele GEALAN, cum ar fi, de exemplu, cel mai de succes produs din portofoliul companiei, reprezentat de GEALAN S9000. Prin intermediul celor 100.000 de kilometri de profile care au fost fabricate pana in prezent, pamantul ar putea fi infasurat de doua ori. De pe pozitia de sistem complet, GEALAN S 9000 este cel mai bine testat produs din portofoliul companiei. Acesta poate ingloba toate inovatiile GEALAN, cum ar fi STV si IKD, ilustrand cat se poate de bine sloganul „Inovatie cu sistemul, intr-o singura platforma”. Ansamblurile care se pot executa cu aceste sisteme (ferestre, usi de intrare sau ansambluri liftant-glisante) prezinta un nivel ridicat de diferentiere pe piata de profil, asigurand o mare diversitate de variante de rama si cercevea, combinate intr-un sistem de baza complet, extins prin tehnologia Acrylcolor in ceea ce priveste finisajul. De asemenea, seria pune la dispozitia fabricantilor mai multe optiuni utile pentru reducerea complexitatii prelucrarii, ceea ce asigura avantaje nete in procesele de fabricatie.
 
GEALAN-LINEAR, evolutie in segmentul de 74-80 mm
In ceea ce priveste versiunile GEALAN-FUTURA sau GEALAN-KUBUS, acestea se incadreaza perfect in platforma S9000, oferind, la randul lor, avantaje deosebite in materie de performanta si design, prin combinarea tuturor inovatiilor GEALAN intr-un singur produs. Sistemul de ferestre GEALAN-KUBUS a fost dezvoltat pornind de la necesitatea de a oferi beneficiarilor o varianta deosebita de design si, in acelasi timp, caracteristici optime de performanta in ceea ce priveste termo - fonoizolarea. Forma speciala a sistemului a implicat eforturi sustinute pentru asigurarea unui transfer corect al sarcinilor si pentru obtinerea unui grad optim de impermeabilitate. Un exemplu reprezentativ pentru aceste sisteme este un proiect de constructie rezidentiala in Kassel, la care ultimele elemente GEALAN-KUBUS au fost fabricate la finele anului precedent. O noutate absoluta in 2020 este constituita de GEALAN-LINEAR, ilustrand o abordare inovatoare in domeniul sistemelor cu o adancime constructiva de 74 mm. Designul acestor repere moderne se bazeaza pe un limbaj formal unghiular, care se adapteaza perfect cerintelor arhitecturale moderne. Caracteristicile de performanta deosebite in ceea ce priveste siguranta si confortul, la care se adauga posibilitatea echiparii cu panouri vitrate cu grosimi de pana la 48 mm sau pana la 50 mm, in cazul folosirii tehnologiei STV, constituie dovezi clare ale adaptabilitatii deosebite a acestei noi solutii din portofoliul grupului german.
 
GEALAN SMOOVIO - noi solutii de feronerie
Tot recent a fost lansata o extensie a sistemului glisant GEALAN-SMOOVIO pentru ferestre si usi, care va putea fi testata in perioada urmatoare de toti partenerii GEALAN. Noutatea consta intr-o conexiune mecanica de colt. Pentru a ilustra eficienta si fiabilitatea sistemului, furnizorul german a lansat o gama suplimentara de solutii de feronerie, pentru a completa alternativele existente de productie. Prin alternativa GEALAN-SMOOVIO, functiile clasice de actionare a ferestrelor (de regula, batante sau oscilo-batante) sunt inlocuite de o actionare culisanta, oferind, astfel, avantajul utilizarii optime a spatiului din fata ferestrelor sau a usilor de balcon. Pe langa aplicatiile din domeniul rezidential, sistemul si-a dovedit deja avantajele pe care le poate asigura unor alte categorii de imobile, cum ar fi hotelurile sau diverse institutii publice. Garnitura perimetrala de etansare este instalata pe cercevea folosind o tehnologie inteligenta de montaj, ceea ce are un rol decisiv in asigurarea calitatii necesare. Practic, prin metoda respectiva principiul etansarii elementelor clasice, cu actionare oscilo-batanta, este transferat catre solutiile glisante, iar rezultatul este constituit de obtinerea unor valori ridicate de etansare, respectiv o actionare facila a elementelor mobile.
 
GEALAN Hafen-City-Fenster
Disponibila pe piata mondiala de profil de la inceputul anului 2019 si fiind utilizata in practica la cateva cladiri amplasate in Germania, versiunea S9000 intitulata GEALAN Hafen-City-Fenster reprezinta o solutie de deschidere motorizata avand caracteristici deosebite. Aceasta este utila pentru echiparea imobilelor din zonele cu un trafic feroviar sau rutier intens, atenuand zgomotul de fond, cauzat de circulatia trenurilor sau autovehiculelor. Solutia inovatoare de la GEALAN are capacitatea de a indeplini cu succes o astfel de sarcina, asigurand un climat interior confortabil. O alta extindere a programului S 9000 este reprezentata de sistemul de prag la nivelul podelei, promovat sub denumirea GEALAN-COMFORT si destinat montajului la usi de intrare si de balcon. Prin respectiva propunere, GEALAN se aliniaza la orientarea arhitecturala moderna ce pune accent pe constructiile fara bariere. Trendul este sustinut prin intermediul unor subventii guvernamentale, acordate pe fondul schimbarilor demografice profunde din epoca actuala. Pragurile standard, care fac parte deja din program, pot fi cu usurinta transformate in modele fara bariere, fiind necesar un efort minim pentru a obtine confortul unui prag la nivelul podelei.
 
Sustenabilitatea GEALAN, certificata pe plan european
La momentul actual, reciclarea produselor din PVC rezultate in urma proceselor de reabilitare si de eficientizare energetica a constructiilor existente are prioritate fata de alternativa de incinerare a acestora. Ca angajament voluntar al industriei europene din domeniul produselor pe baza PVC in ceea ce priveste gestionarea durabila a proceselor, initiativa VinylPlus stabileste obiective specifice de reciclare si sprijina in mod activ tintele de sustenabilitate ale respectivului domeniu. GEALAN este de mai multi ani parte activa a acestui sistem, fiind certificat conform regulamentului de durabilitate definit de VinylPlus, de la sfarsitul anului 2019. Sustenabilitatea s-a aflat permanent in centrul atentiei managementului grupului in ultimii 30 de ani, iar aceasta abordare consecventa a fost recompensata prin recunoasterea eforturilor depuse si acordarea, in consecinta, a certificarii VinylPlus.
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left