Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUMIL Rom Industry dispune de o suprafata totala de depozitare de 7.200 mp
ALUMIL Rom Industry dispune de o suprafata totala de depozitare de 7.200 mp
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 03 Iul 2020 05:17
Liderul national al pietei sistemelor din aluminiu pentru tamplarie si fatade, Alumil Rom Industry SA, a dat recent publicitatii, in ultima jumatate a lunii mai a.c., situatiile financiare individuale valabile la 31 decembrie 2019 (intocmite in conformitate cu Ordinul MFP nr. 2844/2016), care prezinta situatiile financiare definitive ale anului trecut, precum si, printre altele, raportul anual al administratorului, cu diverse informatii despre societate si domeniul sau de activitate.
Potrivit documentului, Alumil Rom Industry SA este o filiala a companiei ALUMIL ALUMINIUM INDUSTRY SA, care, la randul sau, reprezinta un grup industrial de nivel european implicat in industria de extrudare a aluminiului. ALUMIL ALUMINIUM INDUSTRY SA este unul din liderii europeni in materie de extrudare aluminiu, avand unitati de productie foarte avansate din punct de vedere tehnologic, fiind una din fabricile de varf care se ocupa cu sisteme de profile din aluminiu pentru constructii, acoperind toate tipurile de aplicatii cunoscute in acest domeniu. Actualmente, compania din tara noastra detine, la randul sau, participatii la filiale, desi aceasta situatie s-a schimbat in ultimul timp. Astfel, Alumil Rom Industry SA a detinut 100% din capitalul social al Alumil Extrusion SRL, cu sediul in Filipestii de Padure, sat Ditesti nr. 927, judetul Prahova, dar, avand in vedere lipsa de oportunitati in activitatea comerciala a societatii respective, s-a decis incetarea activitatii si intrarea in procedura de dizolvare si lichidare simultana si voluntara a  Alumil Extrusion SRL, decizie ce a fost inregistrata la Registrul Comertului in data de 12.12.2016, iar procedura s-a finalizat in mai 2018. In continuare, Alumil Rom Industry SA detine participatii de cate 40% la Alumil Ege Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi din Izmir (Turcia) si Alumil Misr for Aluminium and Accesories Industry JSC, cu sediul in Cairo - Egipt.
Dupa cum se mai arata in raport, Alumil Rom Industry SA produce si comercializeaza o gama variata de sisteme de profile din aluminiu (sisteme glisante, batante, de compartimentare), accesorii aferente acestor sisteme, masini-unelte si scule specializate utilizate in tamplaria din aluminiu, usi de interior si panouri ornamentale din aluminiu. Principalele activitati ale Alumil Rom Industry SA sunt cele de productie ale profilelor de aluminiu, mai exact procesarea profilelor prin montarea barierei termice si vopsire in camp electrostatic, precum si comercializarea unei largi game de profile, accesorii, panouri compozite (J-Bond), folii din policarbonat etc.
Incepand cu data de 18.05.2011, societatea a implementat proiectul „Investitie ecoeficienta si inovativa intr-o fabrica moderna de prelucrare a aluminiului”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.Obiectivul proiectului a fost cresterea productivitatii societatii, prin crearea unei unitati moderne, eco-eficiente de producere si prelucrare a profilelor de aluminiu.
Proiectul, implementat in localitatea Filipestii de Padure, sat Minieri nr. 149, judetul Prahova, a fost finalizat in iulie 2013, avand ca rezultat construirea unei hale de productie de 8.835 mp si achizitionarea de 11 echipamente performante de ultima generatie, fiind create peste 45 de noi locuri de munca. Astfel, Alumil Rom Industry SA a pus in functiune o noua instalatie moderna de:
- vopsire orizontala cu doua cabine de vopsire automata, capabila sa vopseasca profile din aluminiu in toata gama de culori RAL. Actualmente, Alumil Rom Industry SA vopseste aproximativ 1.450 de tipuri de profile din aluminiu in circa 200 de nuante RAL;
- vopsire imitatie de lemn, cu o tehnologie bazata pe film pretiparit, pentru decorarea profilelor, panourilor si accesoriilor de aluminiu utilizand film pre-imprimat prin metoda de sublimare;
- productie bariera termica cu o capacitate de 150 profile/ora.
De asemenea, instalatia este prevazuta cu echipamente pentru aplicarea unor benzi autocolante pe profilele din aluminiu, cu scopul protejarii suprafetelor vopsite.
O pondere mica in procesul de productie o are curbarea profilelor, operatie ce se desfasoara exclusiv la cererea clientilor.
Linia de procesare (vopsire) este compusa din:
- Linie (bai) de tratare chimica pentru rezistenta la coroziunea filiforma cu statie de epurare a apelor reziduale;
- Linia de pregatire cadre;
- Instalatia de vopsire in camp electrostatic;
- Cuptor de polimerizare;
- Instalatia de vopsire imitatie de lemn;
- Linia de productie bariera termica;
- Linia de ambalare profile.
Facilitatile de productie si de depozitare sunt dotate cu:
- instalatie apa potabila, rezervoare apa potabila si apa demineralizata;
- instalatie apa deionizata;
- statie epurare (reducere-oxidare, neutralizare, floculare, decantare, filtru presa);
- retea canalizare menajera si pluviala proprie;
- centrala termica proprie (combustibil: gaze naturale);
- compresoare aer;
- hidrofor;
- post trafo 10/0.4 KV.
De asemenea spatiul de productie este dotat si cu un atelier utilat cu masina de debitat aluminiu, cantar electronic cu platforma – 2.000 kg, analizor de metale portabil (METALSCAN) si motostivuitor.
In ceea ce priveste capacitatea de depozitare, Alumil Rom Industry SA dispune de o suprafata totala de depozitare de 27.203 de metri patrati, din care 21.098 mp in proprietate (la Galati si in Filipestii de Padure, judetul Prahova).
Din evaluarea activitatii de aprovizionare, prezentata in raportul anual al administratorului, rezulta ca „principalul furnizor al Alumil Rom Industry SA este ALUMIL ALUMINIUM INDUSTRY SA Grecia atat pentru profile procesate, cat si pentru cele neprocesate. Avantajele competitive ale companiei constau in oferirea de produse cu o calitate, design si functionalitate de cel mai inalt nivel, precum si in faptul ca are acces la preturi de achizitie avantajoase, datorita relatiei cu compania mama din Grecia”.
La acelasi capitol, se analizeaza si contextul pietei internationale, care explica in parte fluctuatiile de pret la produsele finite din aluminiu pentru tamplarie si constructii, comercializate in Romania. In acest sens, potrivit administratorului Alumil Rom Industry SA, „pretul profilelor din aluminiu este puternic influentat de pretul aluminiului pe piata internationala, mai precis la Bursa de Metale din Londra (London Metal Exchange). Pe parcursul anului 2019, pretul aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) a avut o evolutie fluctuanta in banda de interval 1.700-1.900 USD/tona. In debutul anului, cotatiile s-au situat in jurul pragului de 1.850 USD/tona, atingand un prag maxim de 1.944 USD/tona in martie, pentru ca spre final de an cotatia medie sa fluctueze usor in zona cotatiei de 1.800 USD/tona”.
***
Alumil Rom Industry SA reprezinta o filiala a companiei Alumil Aluminium Industry SA - Grecia, care este un grup industrial de nivel european implicat in industria de extrudare a aluminiului. La randul sau, Alumil Rom Industry SA a detinut 100% din capitalul social al firmei Alumil Extrusion, din Filipestii de Padure (judetul Prahova), desfiintata intre timp, si are participatii (de cate 40%) si la alte companii pe care le-a infiintat, cum ar fi Alumil Ege Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi din Izmir (Turcia) si Alumil Misr for Aluminium and Accesories Industry JSC, cu sediul in Cairo - Egipt. Potrivit datelor oficiale, Alumil Rom Industry SA, cu sediul social in Capitala, a raportat pentru 2016 venituri din vanzari de 58,29 milioane de lei, in scadere cu -2,18% fata de cele 59,59 milioane de lei din 2015, iar profitul net s-a plasat la peste 1,12 milioane de lei (-47,35%). Pentru anul 2017, managerii societatii au anuntat in rezultatele finale ca s-a inregistrat o cifra neta de afaceri de 69,22 milioane de lei (+19,5% fata de 2016), cu un profit net situat la aproape 12,65 milioane de lei (+1029,46%). Aceste rezultate au fost cu mult peste estimarile initiale, deoarece, la inceputul lui 2017, conducerea Alumil Rom Industry si-a planificat o cifra de afaceri mai mare de 64,95 milioane de lei (+12% in comparatie cu rulajul de peste 57,92 milioane de lei din 2016). De asemenea, la nivelul lui 2018, s-au raportat vanzari nete de 94,36 milioane de lei (+36,32%), insa in conditiile unei scaderi a profitului net, la 535.602 lei (-95,77%), iar in 2019 s-a ajuns la o cifra de afaceri de 67,24 milioane de lei, cu exporturi evidentiate separat de 2,19 milioane de lei si cu un profit net de 2,42 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.alumil.ro, iar pentru descarcarea raportului complet, click aici!
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left