Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALRO creste productia de extrudate cu 19% prin livrari pentru panouri solare
ALRO creste productia de extrudate cu 19% prin livrari pentru panouri solare
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2020 12:31
ALRO SA Slatina, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a inregistrat o usoara scadere a cifrei de afaceri din prima jumatate a anului, in principal din cauza conditiilor de piata care au afectat toti jucatorii din industria aluminiului si a crizei provocate de pandemia Covid-19. Vanzarile au ajuns, astfel, la 1,36 miliarde lei, cu 9,6% sub nivelul realizat in primele sase luni din 2019.
Profitul net al companiei s-a situat in jurul valorii de 254 milioane de lei, de trei ori mai mare comparativ cu nivelul de 80 de milioane de lei raportat in ianuarie-iunie 2019, iar rezultatul operational (EBIT) a crescut la 343 milioane de lei, mai mult decat dublu fata de cele 166 milioane de lei din S1 2019, datorita faptului ca autoritatile romane au aprobat punerea in aplicare a schemei de compensare EU-ETS pe baza deciziei UE si astfel factura mare aferenta costurilor cu energia electrica a fost partial compensata.
Diminuarea stocurilor de produse finite si a materiilor prime principale a imbunatatit semnificativ fluxul de numerar. In acest mod, Grupul a reusit sa mentina afacerea viabila si sa compenseze partial tendinta descendenta a cotatiilor LME si nivelul scazut al cererii cauzate de pandemia Covid-19, respectandu-si in acelasi timp obligatiile fata de finantatori.
Volumul vanzarilor de produse din aluminiu au crescut la 65.883 de tone in S1 2020 de la 65.155 tone in S1 2019 datorita vanzarilor de sarma mai mari cu 2.600 de tone. Volumul vanzarilor de produse din aluminiu prelucrat a scazut la 53.605 tone in S1 2020 de la 54.853 tone in S1 2019, in principal din cauza scaderii productiei de benzi intrucat, din cauza pandemiei Covid-19, cele mai afectate industrii au fost cele auto si aero. Totusi, productia de produse extrudate a crescut semnificativ, cu 18,7%, in S1 2020 fata de anul precedent, datorita profilelor pentru piata panourilor solare.
"Veniturile aferente primului semestru din 2020 au fost afectate de o combinatie de factori, precum scaderea preturilor aluminiului pe pietele internationale si impactul Covid-19 asupra nivelului cererii, acestea fiind partial diminuate de eficienta operatiunilor noastre si a masurilor de diminuare a costurilor implementate anterior. In plus, semne de revenire sunt deja vizibile in piata, in S2 2020 cotatiile aluminiului de pe pietele internationale indicand o tendinta ascendenta si niveluri constante peste 1.650 USD/ tona. Prin aceste evolutii si prin implementarea unor controale si masuri de diminuare a costurilor si mai stricte pentru imbunatatirea fluxurilor de numerar, prin cresterea competitivitatii noastre prin capitalul uman, integrarea tehnologiilor de ultima generatie si furnizarea de produse de inalta calitate si cu valoare adaugata mare, suntem increzatori ca putem mentine relatiile de lunga durata construite in timp cu clientii nostri, precum si sa atragem si sa dezvoltam noi parteneriate", a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie ALRO.
 
Noutati Covid-19 si privire de ansamblu asupra pietei
In S1 2020, industria aluminiului s-a confruntat cu o scadere a pretului si a raportat o medie de 1.595 USD/ tona comparativ cu o medie de 1.791 USD/ tona in 2019; cu toate acestea, de la 1.450 USD/ tona in aprilie si mai, cotatiile LME au revenit la valori de peste 1.650 USD/ tona in iulie 2020.
In S1 2020, piata globala de aluminiu primar a fost afectata de un surplus de capacitate si stocuri excedentare si astfel consumatorii de aluminiu primar, precum laminoarele si fabricile de extrudare s-au confruntat cu o scadere a cererii pentru produsele lor si cu operatiuni reduse sau chiar suspendate. In timp ce sectoarele din aval si consumatorii finali si-au inchis unitatile de productie, turnatoriile de aluminiu, spre deosebire de acestia, au continuat, in general, sa functioneze. Mai mult, cele doua segmente principale de piata pentru industria aluminiului, industria aero si cea auto, au fost puternic afectate de pandemia Covid-19, efectele acestora regasindu-se si in veniturile companiei.
***
ALRO a celebrat pe 30 iunie 55 de ani de existenta si in ultimele cinci decenii a devenit unul dintre pilonii principali ai economiei romanesti. In momentul infiintarii, compania avea o productie de aluminiu electrolitic de peste 8.000 de tone pe an si producea doar lingouri de aluminiu. In prezent, ALRO si-a diversificat portofoliul de produse si aproape 50% din vanzari sunt reprezentate de produse cu valoare mare si foarte mare catre industrii sofisticate, cum ar fi cea auto si aero.
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left